Fizjologia żywienia / redakcja naukowa Hanny Krauss ; autorzy Zuzanna Chęcińska-Maciejewska [i 21 pozostałych].
Rodzaj materiału:
TekstRekordy analityczne (zawartość): Pokaż rekordy analityczneSzczegóły wydania: Warszawa : PZWL, 2019.Wydanie: Wydanie IOpis: XVIII, 409 stron : ilustracje (w tym kolorowe) ; 24 cmTyp zawartości: - Tekst
- Bez urządzenia pośredniczącego
- Wolumin
- 9788320058529
| Typ dokumentu | Obecna biblioteka | Sygnatura | Numer kopii | Status | Kod kreskowy | |
|---|---|---|---|---|---|---|
Skrypty
|
Biblioteka Główna URK Czytelnia WTŻ | N 024 (Przeglądaj półkę(Otwórz poniżej)) | 1 | Dostępny tylko na miejscu w Czytelni WTŻ | 1000147873 | |
Książki
|
Biblioteka Główna URK Czytelnia Główna | Ne 29 (Przeglądaj półkę(Otwórz poniżej)) | 1 | Dostępny tylko na miejscu w Czytelni Głównej | 1000147872 |
Liczba zamówień: 0
Bibliografia przy rozdziałach. Indeks.
|
Alternatywne zamienniki cukru i ich wpływ na zdrowie człowieka / Klaudia Cugini, Hanna Krauss. /
Rodzaj materiału:
W: Fizjologia żywienia. Warszawa : PZWL, 2019. Strony 371-382 Artykuł; Format:
druk ; Forma literacka:
Tekst nieliteracki ; Przeznaczenie czytelnicze:
Odbiorca wyspecjalizowany;
Status:
(1)
|
|
Czynniki żywieniowe wpływające na kształtowanie mikrobioty przewdu pokarmowego / Ewelina Ewa Książek, Zuzanna Chęcińska-Maciejewska, Alina Grochowalska, Hanna Krauss. /
Rodzaj materiału:
W: Fizjologia żywienia. Warszawa : PZWL, 2019. Strony 231-249 Artykuł; Format:
druk ; Forma literacka:
Tekst nieliteracki ; Przeznaczenie czytelnicze:
Odbiorca wyspecjalizowany;
Status:
(1)
|
|
Fizjologia tkanki tłuszczowej / Oskar Wojciech Wiśniewski. /
Rodzaj materiału:
W: Fizjologia żywienia. Warszawa : PZWL, 2019. Strony 25-57 Artykuł; Format:
druk ; Forma literacka:
Tekst nieliteracki ; Przeznaczenie czytelnicze:
Odbiorca wyspecjalizowany;
Status:
(1)
|
|
Fizjologia układu pokarmowego / Magdalena Gibas-Dorna, Hanna Krauss. /
Rodzaj materiału:
W: Fizjologia żywienia. Warszawa : PZWL, 2019. Strony 1-24 Artykuł; Format:
druk ; Forma literacka:
Tekst nieliteracki ; Przeznaczenie czytelnicze:
Odbiorca wyspecjalizowany;
Status:
(1)
|
|
Funkcje i znaczenie mikrobioty jelitowej / Ewelina Swora-Cwynar, Aneta Miżdal, Agnieszka Pompecka, Jacek Karczewski, Agnieszka Dobrowolska. /
Rodzaj materiału:
W: Fizjologia żywienia. Warszawa : PZWL, 2019. Strony 213-230 Artykuł; Format:
druk ; Forma literacka:
Tekst nieliteracki ; Przeznaczenie czytelnicze:
Odbiorca wyspecjalizowany;
Status:
(1)
|
|
Genomika żywienia / Ewa Miller-Kasprzak. /
Rodzaj materiału:
W: Fizjologia żywienia. Warszawa : PZWL, 2019. Strony 383-394 Artykuł; Format:
druk ; Forma literacka:
Tekst nieliteracki ; Przeznaczenie czytelnicze:
Odbiorca wyspecjalizowany;
Status:
(1)
|
|
Podstawowe informacje na temat jakości żywienia w różnych okresach życia człowieka / Magdalena Warchoł. /
Rodzaj materiału:
W: Fizjologia żywienia. Warszawa : PZWL, 2019. Strony 251-310 Artykuł; Format:
druk ; Forma literacka:
Tekst nieliteracki ; Przeznaczenie czytelnicze:
Odbiorca wyspecjalizowany;
Status:
(1)
|
|
Regulacja gospodarki wodno-elektrolitowej organizmu / Leszek Niepolski. /
Rodzaj materiału:
W: Fizjologia żywienia. Warszawa : PZWL, 2019. Strony 59-73 Artykuł; Format:
druk ; Forma literacka:
Tekst nieliteracki ; Przeznaczenie czytelnicze:
Odbiorca wyspecjalizowany;
Status:
(1)
|
|
Regulacja masy ciała / Hanna Kraus, Zuzanna Chęcińska-Maciejewska, Paweł Maćkowiak. /
Rodzaj materiału:
W: Fizjologia żywienia. Warszawa : PZWL, 2019. Strony 145-175 Artykuł; Format:
druk ; Forma literacka:
Tekst nieliteracki ; Przeznaczenie czytelnicze:
Odbiorca wyspecjalizowany;
Status:
(1)
|
|
Regulacja pobierania pokarmu / Emilia Korek. /
Rodzaj materiału:
W: Fizjologia żywienia. Warszawa : PZWL, 2019. Strony 133-143 Artykuł; Format:
druk ; Forma literacka:
Tekst nieliteracki ; Przeznaczenie czytelnicze:
Odbiorca wyspecjalizowany;
Status:
(1)
|
|
Rola makroelementów, mikroelementów i witamin w organizmie człowieka / Paweł Antoni Kołodziejski, Ewa Pruszyńska-Oszmałek, Maciej Sassek. /
Rodzaj materiału:
W: Fizjologia żywienia. Warszawa : PZWL, 2019. Strony 121-132 Artykuł; Format:
druk ; Forma literacka:
Tekst nieliteracki ; Przeznaczenie czytelnicze:
Odbiorca wyspecjalizowany;
Status:
(1)
|
|
Rola tłuszczów, białek i węglowodanów w organizmie człowieka / Paweł Antoni Kołodziejski, Ewa Pruszyńska-Oszmałek, Maciej Sassek. /
Rodzaj materiału:
W: Fizjologia żywienia. Warszawa : PZWL, 2019. Strony 87-119 Artykuł; Format:
druk ; Forma literacka:
Tekst nieliteracki ; Przeznaczenie czytelnicze:
Odbiorca wyspecjalizowany;
Status:
(1)
|
|
Wpływ sposobu odżywiania na układ immunologiczny / Ewelina Ewa Książek, Hanna Krauss, Alina Grochowalska, Zuzanna Chęcińska-Maciejewska. /
Rodzaj materiału:
W: Fizjologia żywienia. Warszawa : PZWL, 2019. Strony 177-211 Artykuł; Format:
druk ; Forma literacka:
Tekst nieliteracki ; Przeznaczenie czytelnicze:
Odbiorca wyspecjalizowany;
Status:
(1)
|
|
Wybrane nowości dietetyczne w świetle doniesień naukowych / Izabela Janik, Zuzanna Chęcińska-Maciejewska, Hanna Krauss. /
Rodzaj materiału:
W: Fizjologia żywienia. Warszawa : PZWL, 2019. Strony 339-370 Artykuł; Format:
druk ; Forma literacka:
Tekst nieliteracki ; Przeznaczenie czytelnicze:
Odbiorca wyspecjalizowany;
Status:
(1)
|
|
Zapotrzebowanie energetyczne organizmu / Emilia Korek. /
Rodzaj materiału:
W: Fizjologia żywienia. Warszawa : PZWL, 2019. Strony 75-85 Artykuł; Format:
druk ; Forma literacka:
Tekst nieliteracki ; Przeznaczenie czytelnicze:
Odbiorca wyspecjalizowany;
Status:
(1)
|
|
Żywienie osób aktywnych fizycznie / Ewa Śliwicka, Magdalena Warchoł. /
Rodzaj materiału:
W: Fizjologia żywienia. Warszawa : PZWL, 2019. Strony 311-338 Artykuł; Format:
druk ; Forma literacka:
Tekst nieliteracki ; Przeznaczenie czytelnicze:
Odbiorca wyspecjalizowany;
Status:
(1)
|

Artykuł