Baner ze zdjęciem biblioteki
Obrazy z Coce
Widok standardowy Widok MARC Widok ISBD

Fizjologia żywienia / redakcja naukowa Hanny Krauss ; autorzy Zuzanna Chęcińska-Maciejewska [i 21 pozostałych].

Współtwórca(-y): Rodzaj materiału: TekstTekstRekordy analityczne (zawartość): Pokaż rekordy analityczneSzczegóły wydania: Warszawa : PZWL, 2019.Wydanie: Wydanie IOpis: XVIII, 409 stron : ilustracje (w tym kolorowe) ; 24 cmTyp zawartości:
  • Tekst
Tryb odtwarzania:
  • Bez urządzenia pośredniczącego
Typ nośnika:
  • Wolumin
ISBN:
  • 9788320058529
NUKAT: xx004719487Inne nry kontrolne: (OCoLC)1126621170 Tematy: Zasoby online:
Egzemplarze
Typ dokumentu Obecna biblioteka Sygnatura Numer kopii Status Kod kreskowy
Skrypty Skrypty Biblioteka Główna URK Czytelnia WTŻ N 024 (Przeglądaj półkę(Otwórz poniżej)) 1 Dostępny tylko na miejscu w Czytelni WTŻ 1000147873
Książki Książki Biblioteka Główna URK Czytelnia Główna Ne 29 (Przeglądaj półkę(Otwórz poniżej)) 1 Dostępny tylko na miejscu w Czytelni Głównej 1000147872
Liczba zamówień: 0

Bibliografia przy rozdziałach. Indeks.

Alternatywne zamienniki cukru i ich wpływ na zdrowie człowieka / Klaudia Cugini, Hanna Krauss. /
Rodzaj materiału: Artykuł Artykuł; Format: druk ; Forma literacka: Tekst nieliteracki ; Przeznaczenie czytelnicze: Odbiorca wyspecjalizowany;
W: Fizjologia żywienia. Warszawa : PZWL, 2019. Strony 371-382
Status: (1)
Czynniki żywieniowe wpływające na kształtowanie mikrobioty przewdu pokarmowego / Ewelina Ewa Książek, Zuzanna Chęcińska-Maciejewska, Alina Grochowalska, Hanna Krauss. /
Rodzaj materiału: Artykuł Artykuł; Format: druk ; Forma literacka: Tekst nieliteracki ; Przeznaczenie czytelnicze: Odbiorca wyspecjalizowany;
W: Fizjologia żywienia. Warszawa : PZWL, 2019. Strony 231-249
Status: (1)
Fizjologia tkanki tłuszczowej / Oskar Wojciech Wiśniewski. /
Rodzaj materiału: Artykuł Artykuł; Format: druk ; Forma literacka: Tekst nieliteracki ; Przeznaczenie czytelnicze: Odbiorca wyspecjalizowany;
W: Fizjologia żywienia. Warszawa : PZWL, 2019. Strony 25-57
Status: (1)
Fizjologia układu pokarmowego / Magdalena Gibas-Dorna, Hanna Krauss. /
Rodzaj materiału: Artykuł Artykuł; Format: druk ; Forma literacka: Tekst nieliteracki ; Przeznaczenie czytelnicze: Odbiorca wyspecjalizowany;
W: Fizjologia żywienia. Warszawa : PZWL, 2019. Strony 1-24
Status: (1)
Funkcje i znaczenie mikrobioty jelitowej / Ewelina Swora-Cwynar, Aneta Miżdal, Agnieszka Pompecka, Jacek Karczewski, Agnieszka Dobrowolska. /
Rodzaj materiału: Artykuł Artykuł; Format: druk ; Forma literacka: Tekst nieliteracki ; Przeznaczenie czytelnicze: Odbiorca wyspecjalizowany;
W: Fizjologia żywienia. Warszawa : PZWL, 2019. Strony 213-230
Status: (1)
Genomika żywienia / Ewa Miller-Kasprzak. /
Rodzaj materiału: Artykuł Artykuł; Format: druk ; Forma literacka: Tekst nieliteracki ; Przeznaczenie czytelnicze: Odbiorca wyspecjalizowany;
W: Fizjologia żywienia. Warszawa : PZWL, 2019. Strony 383-394
Status: (1)
Podstawowe informacje na temat jakości żywienia w różnych okresach życia człowieka / Magdalena Warchoł. /
Rodzaj materiału: Artykuł Artykuł; Format: druk ; Forma literacka: Tekst nieliteracki ; Przeznaczenie czytelnicze: Odbiorca wyspecjalizowany;
W: Fizjologia żywienia. Warszawa : PZWL, 2019. Strony 251-310
Status: (1)
Regulacja gospodarki wodno-elektrolitowej organizmu / Leszek Niepolski. /
Rodzaj materiału: Artykuł Artykuł; Format: druk ; Forma literacka: Tekst nieliteracki ; Przeznaczenie czytelnicze: Odbiorca wyspecjalizowany;
W: Fizjologia żywienia. Warszawa : PZWL, 2019. Strony 59-73
Status: (1)
Regulacja masy ciała / Hanna Kraus, Zuzanna Chęcińska-Maciejewska, Paweł Maćkowiak. /
Rodzaj materiału: Artykuł Artykuł; Format: druk ; Forma literacka: Tekst nieliteracki ; Przeznaczenie czytelnicze: Odbiorca wyspecjalizowany;
W: Fizjologia żywienia. Warszawa : PZWL, 2019. Strony 145-175
Status: (1)
Regulacja pobierania pokarmu / Emilia Korek. /
Rodzaj materiału: Artykuł Artykuł; Format: druk ; Forma literacka: Tekst nieliteracki ; Przeznaczenie czytelnicze: Odbiorca wyspecjalizowany;
W: Fizjologia żywienia. Warszawa : PZWL, 2019. Strony 133-143
Status: (1)
Rola makroelementów, mikroelementów i witamin w organizmie człowieka / Paweł Antoni Kołodziejski, Ewa Pruszyńska-Oszmałek, Maciej Sassek. /
Rodzaj materiału: Artykuł Artykuł; Format: druk ; Forma literacka: Tekst nieliteracki ; Przeznaczenie czytelnicze: Odbiorca wyspecjalizowany;
W: Fizjologia żywienia. Warszawa : PZWL, 2019. Strony 121-132
Status: (1)
Rola tłuszczów, białek i węglowodanów w organizmie człowieka / Paweł Antoni Kołodziejski, Ewa Pruszyńska-Oszmałek, Maciej Sassek. /
Rodzaj materiału: Artykuł Artykuł; Format: druk ; Forma literacka: Tekst nieliteracki ; Przeznaczenie czytelnicze: Odbiorca wyspecjalizowany;
W: Fizjologia żywienia. Warszawa : PZWL, 2019. Strony 87-119
Status: (1)
Wpływ sposobu odżywiania na układ immunologiczny / Ewelina Ewa Książek, Hanna Krauss, Alina Grochowalska, Zuzanna Chęcińska-Maciejewska. /
Rodzaj materiału: Artykuł Artykuł; Format: druk ; Forma literacka: Tekst nieliteracki ; Przeznaczenie czytelnicze: Odbiorca wyspecjalizowany;
W: Fizjologia żywienia. Warszawa : PZWL, 2019. Strony 177-211
Status: (1)
Wybrane nowości dietetyczne w świetle doniesień naukowych / Izabela Janik, Zuzanna Chęcińska-Maciejewska, Hanna Krauss. /
Rodzaj materiału: Artykuł Artykuł; Format: druk ; Forma literacka: Tekst nieliteracki ; Przeznaczenie czytelnicze: Odbiorca wyspecjalizowany;
W: Fizjologia żywienia. Warszawa : PZWL, 2019. Strony 339-370
Status: (1)
Zapotrzebowanie energetyczne organizmu / Emilia Korek. /
Rodzaj materiału: Artykuł Artykuł; Format: druk ; Forma literacka: Tekst nieliteracki ; Przeznaczenie czytelnicze: Odbiorca wyspecjalizowany;
W: Fizjologia żywienia. Warszawa : PZWL, 2019. Strony 75-85
Status: (1)
Żywienie osób aktywnych fizycznie / Ewa Śliwicka, Magdalena Warchoł. /
Rodzaj materiału: Artykuł Artykuł; Format: druk ; Forma literacka: Tekst nieliteracki ; Przeznaczenie czytelnicze: Odbiorca wyspecjalizowany;
W: Fizjologia żywienia. Warszawa : PZWL, 2019. Strony 311-338
Status: (1)