Indukowanie tetraploidów liliowca w kulturach in vitro / Małgorzata Podwyszyńska, Eleonora Gabryszewska, Artur Jasiński, Krystyna Strycharczuk.
By: Contributor(s): Material type:
Tytuł nagłówkowy.
Bibliografia na stronach 271-272.
Streszczenie angielskie.
- VIAF ID: 101935356
- Field of activity: Ogrodnictwo.
- VIAF ID: 300144782723173870751
-
Occupation: Ogrodnicy.
Authority record control number or standard number: http://nukat.edu.pl/aut/s 01084062
- Field of activity: Ogrodnictwo.
- VIAF ID: 41159939337325250104
-
Occupation: Ogrodnicy.
Authority record control number or standard number: http://nukat.edu.pl/aut/s 01084062
-
1
Przetwory owocowo-warzywne - Soki dla dzieci (Zmiana Az 1) PN-A-75048/Az1 /
-
2
Przetwory owocowo-warzywne - Soki dla dzieci PN-A-75048 /
-
3
Soki owocowe i warzywne - Oznaczanie całkowitej zawartości karotenoidów oraz ich poszczególnych frakcji PN-EN 12136 /
-
4
Produkty warzywne i owocowo-warzywne - Soki PN-A-75958 /
-
5
Soki owocowe i warzywne - Oznaczanie kwasowości miareczkowej PN-EN 12147 /
-
6
Soki owocowe i warzywne - Oznaczanie zawartości azotu - Metoda Kjeldahla PN-EN 12135 /
-
7
Soki owocowe i warzywne - Oznaczanie enzymatyczne zawartości kwasu L-jabłkowego (L-jabłczanu) - Metoda spektrometryczna z NADH PN-EN 1138 /
-
8
Soki owocowe i warzywne - Oznaczanie całkowitej suchej substancji - Metoda grawimetryczna oznaczania ubytku masy w wyniku suszenia PN-EN 12145 /
-
9
Soki owocowe i warzywne - Oznaczanie zawartości miąższu metodą wirówkową PN-EN 12134 /
-
10
Soki owocowe i warzywne - Oznaczanie zawartości chlorków - Metoda miareczkowania potencjometrycznego PN-EN 12133 /
-
11
Soki owocowe i warzywne - Oznaczanie pH PN-EN 1132 /
-
12
Soki owocowe i warzywne - Oznaczanie enzymatyczne zawartości D-glukozy i D-fruktozy - Metoda spektrometryczna z NADPH PN-EN 1140 /
-
13
Soki owocowe i warzywne - Oznaczanie gęstości względnej PN-EN 1131 /
-
14
Soki owocowe i warzywne - Oznaczanie zawartości fosforu - Metoda spektrometryczna PN-EN 1136 /
-
15
Soki owocowe i warzywne - Oznaczanie zawartości glukozy, fruktozy, sorbitolu i sacharozy - Metoda wysokosprawnej chromatografii cieczowej PN-EN 12630 /
-
16
Soki owocowe i warzywne - Oznaczanie enzymatyczne zawartości kwasu octowego (octanu) - Metoda spektrometryczna z NAD PN-EN 12632 /
-
17
Soki owocowe i warzywne - Oznaczanie zawartości siarczanów PN-EN 1142 /
-
18
Soki owocowe i warzywne - Oznaczanie spektrometryczne zawartości proliny PN-EN 1141 /
-
19
Produkty warzywne i owocowo-warzywne - Nektary PN-A-75961 /
-
20
Soki owocowe i warzywne - Oznaczanie enzymatyczne zawartości kwasu D-izocytrynowego - Metoda spektrometryczna z NADPH PN-EN 1139 /
-
21
Soki owocowe i warzywne - Oznaczanie zawartości sodu, potasu, wapnia i magnezu metodą spektrometrii absorpcji atomowej (AAS) PN-EN 1134 /
-
22
Soki owocowe i warzywne - Oznaczanie liczby formolowej PN-EN 1133 /
-
23
Soki owocowe i warzywne - Oznaczanie enzymatyczne zawartości kwasu D-jabłkowego - Metoda spektrometryczna z NAD PN-EN 12138 /
-
24
Soki owocowe i warzywne - Oznaczanie enzymatyczne zawartości kwasu D- i L-mlekowego (mleczanu) - Metoda spektrometryczna z NAD PN-EN 12631 /
-
25
Soki owocowe i warzywne - Oznaczanie zawartości wolnych aminokwasów - Metoda chromatografii cieczowej PN-EN 12742 /