Biofilmy / Pasqualina Laganà, Gabriella Caruso, Francesco Mazzù, Giorgia Caruso, Salvatore Parisi, Antonino Santi Delia.
Material type:
ArticleLanguage: Polish Original language: English NUKAT: xx004148642Inne nry kontrolne:
(OCoLC)1010865368
In:
Laganà, Pasqualina Mikrobiologiczne zanieczyszczenia żywności. Warszawa : Wydawnictwo Naukowe PWN SA, cop. 2017. S. 65-87Summary: Zakres i treść: zewnątrzkomórkowe substancje polimerowe, powstawanie biofilmu, czynniki środowiskowe wpływające na powstawanie biofilmu, żywność i przemysł spożywczy, metody kontrolowania biofilmu, biofilm a warunki szpitalne i odporność na antybiotyki.
Tyt. nagł.
Bibliogr. s. 80-87.
Zakres i treść: zewnątrzkomórkowe substancje polimerowe, powstawanie biofilmu, czynniki środowiskowe wpływające na powstawanie biofilmu, żywność i przemysł spożywczy, metody kontrolowania biofilmu, biofilm a warunki szpitalne i odporność na antybiotyki.
Tekst tł. z jęz. ang.
