Nauka rozumowanej praktyki przemysłu gospodarskiego obejmująca piwowarstwo, gorzelnictwo, wyrabianie drożdży, wódek słodkich, octu, mączki, cukru z mączki i z buraków, wypalanie wapna, gipsu i cegły, otrzymywanie potażu, czyszczenie oleju, robienie mydła, masła i sera, wypiekanie chleba : dla użytku przy wykładzie i słuchaniu tych przedmiotów w zakładach przemysłowo-gospodarczych tudzież dla obeznania z niemi ziemian, techników i administratorów. T. 1 / przez Fr. Jul. Otto ; za współdziałaniem Karola Siemens ; przełożył na jęz. pol. Tadeusz Szczepański.
Rodzaj materiału:
TekstJęzyk: polski Język oryginału: niemiecki Szczegóły wydania: Warszawa : Nakład J. Bernsteina Księgarza, 1851 Opis: [8], 524, [4], 7 s., [4] k. tabl. złoż. : il. ; 21 cmTyp zawartości: - Tekst
- Bez urządzenia pośredniczącego
- Wolumin
- Nauka rozumowanej praktyki przemysłu gospodarskiego [Tytuł z dodatkowej strony tytułowej]
- Dostępne również w formie elektronicznej.
| Typ dokumentu | Obecna biblioteka | Kolekcja | Sygnatura | Nr tomu/części | Status | Kod kreskowy | |
|---|---|---|---|---|---|---|---|
Książki
|
Biblioteka Główna URK Magazyn Główny | Druki do 1900 r. | 28429 II (Przeglądaj półkę(Otwórz poniżej)) | T. 1 | Do skorzystania w Czytelni Głównej po uprzednim zamówieniu | 1000175222 |
Liczba zamówień: 0
Z 225 drzeworytami w dziele i 4ma tablicami sztychowanemi.
Dostępne również w formie elektronicznej.
