Szczegóły MARC
000 -ETYKIETA REKORDU |
pole stałej długości |
01195cam a2200289 i 4500 |
001 - NUMER KONTROLNY REKORDU |
control field |
zz2004874082 |
003 - IDENTYFIKATOR NUMERU KONTROLNEGO |
control field |
NUKAT |
005 - DATA OSTATNIEJ MODYFIKACJI REKORDU |
control field |
20241231094446.0 |
008 - DANE KONTROLNE (POLA STAŁEJ DŁUGOŚCI) |
pole stałej długości |
041014s1980 gw a | |00| ||ger|c |
035 ## - NUMER SYSTEMOWY REKORDU |
Numer systemowy |
(OCoLC)749579769 |
040 ## - INSTYTUCJA SPORZĄDZAJĄCA REKORD |
Instytucja, która przygotowała dane do khw |
KR 197/RA |
Instytucja, która wprowadziła rekord |
KR 197/RA |
Instytucja, która zmodyfikowała rekord |
KR 197/RA |
-- |
KR 197/RRs |
100 1# - HASŁO GŁÓWNE - NAZWA OSOBOWA |
Nazwa osobowa |
Corvinus, Gottlieb Siegmund |
Daty biograficzne |
(1677-1746). |
9 (RLIN) |
20289 |
245 10 - STREFA TYTUŁU I OZNACZENIA ODPOWIEDZIALNOŚCI |
Tytuł |
Nutzbares, galantes und curiöses Frauenzimmer-Lexicon / |
Pozostałe elementy strefy tytułu i oznaczenia odpowiedzialności |
[von Amaranthes] ; mit einem Nachwort von Manfred Lemmer. |
246 18 - WARIANT TYTUŁU |
Tytuł |
Frauenzimmer Lexicon |
260 ## - PUBLICATION, DISTRIBUTION, ETC. |
Miejsce wydania |
Leipzig : |
Nazwa wydawcy |
Edition Leipzig, |
Data wydania |
cop. 1980. |
300 ## - STREFA OPISU FIZYCZNEGO |
Określenie formy dokumentu i/lub objętość |
[20] s., 2176 łamów, [31], 32 s. : |
Inne elementy opisu fizycznego |
il. ; |
Wymiary |
22 cm. |
336 ## - TYP ZAWARTOŚCI |
Termin opisujący typ zawartości |
Tekst |
Kod określający zawartość |
txt |
Źródło |
rdacontent |
337 ## - TYP MEDIÓW |
Tryb odtwarzania |
Bez urządzenia pośredniczącego |
Kod typu mediów |
n |
Źródło |
rdamedia |
338 ## - TYP/RODZAJ NOŚNIKA |
Hasło opisujące typ nośnika |
Wolumin |
Kod typu nośnika |
nc |
Źródło |
rdacarrier |
490 1# - STREFA SERII I DOKUMENTU WIELOCZĘŚCIOWEGO - FORMA NIE DO WYSZUKIWANIA |
Oznaczenie serii |
Bibliothek Alter Kulinarischer Werke |
534 ## - UWAGA DOTYCZĄCA WERSJI ORYGINALNEJ |
Określenie wprowadzające |
Neudruck, oryg.: |
Adres wydawniczy oryginału |
Leipzig : Joh. Friedrich Gleditsch, 1715. |
650 #7 - HASŁO PRZEDMIOTOWE - NAZWA POSPOLITA |
Nazwa pospolita lub nazwa geograficzna jako element wprowadzający |
Kuchnia niemiecka |
Określnik formy |
dzieła przed 1800. |
Source of heading or term |
kaba |
9 (RLIN) |
84465 |
655 #7 - HASŁO W FUNKCJI TEMATU FORMALNEGO |
Temat |
Encyklopedie i słowniki niemieckie |
Określnik formy |
dzieła przed 1800. |
Source of term |
kaba |
9 (RLIN) |
84412 |
700 1# - HASŁO DODATKOWE - NAZWA OSOBOWA |
Nazwa osobowa |
Lemmer, Manfred |
Daty biograficzne |
(1928- ). |
Określenie rodzaju współpracy |
Posł. |
9 (RLIN) |
8258 |
830 #0 - HASŁO DODATKOWE SERII |
Tytuł |
Bibliothek Alter Kulinarischer Werke |
9 (RLIN) |
63125 |
942 ## - ADDED ENTRY ELEMENTS (KOHA) |
Koha item type |
Książki |
Wypożyczenia Koha - wszystkie egzemplarze |
0 |