MARC details
000 -ETYKIETA REKORDU |
pole stałej długości |
01793cam a2200361 i 4500 |
001 - NUMER KONTROLNY REKORDU |
control field |
zz2007771610 |
003 - IDENTYFIKATOR NUMERU KONTROLNEGO |
control field |
NUKAT |
005 - DATA OSTATNIEJ MODYFIKACJI REKORDU |
control field |
20241231101458.0 |
008 - DANE KONTROLNE (POLA STAŁEJ DŁUGOŚCI) |
pole stałej długości |
070918s2007 pl a f f |001 0 pol c |
020 ## - MIĘDZYNARODOWY ZNORMALIZOWANY NUMER KSIĄŻKI |
Międzynarodowy Znormalizowany Numer Książki |
9788320432732 |
Qualifying information |
T.1 |
020 ## - MIĘDZYNARODOWY ZNORMALIZOWANY NUMER KSIĄŻKI |
Międzynarodowy Znormalizowany Numer Książki |
9788320432725 |
Qualifying information |
całość |
035 ## - NUMER SYSTEMOWY REKORDU |
Numer systemowy |
(OCoLC)749140602 |
040 ## - INSTYTUCJA SPORZĄDZAJĄCA REKORD |
Instytucja, która przygotowała dane do khw |
Ł 30/JM |
Instytucja, która wprowadziła rekord |
Ł 30/JM |
Instytucja, która zmodyfikowała rekord |
Ł 30/MS |
-- |
GD 27/LKs SZCZ 010/JT |
245 00 - STREFA TYTUŁU I OZNACZENIA ODPOWIEDZIALNOŚCI |
Tytuł |
Chemia żywności : |
Ciąg dalszy tytułu |
praca zbiorowa. |
Oznaczenie podserii/części/sekcji |
T. 1, |
Nazwa podserii/części/sekcji |
Składniki żywności / |
Pozostałe elementy strefy tytułu i oznaczenia odpowiedzialności |
pod red. Zdzisława E. Sikorskiego ; aut.: Emilia Barbara Cybulska [et al.]. |
246 30 - WARIANT TYTUŁU |
Tytuł |
Składniki żywności |
250 ## - STREFA WYDANIA |
Oznaczenie wydania |
Wyd. 5 zm. |
260 ## - PUBLICATION, DISTRIBUTION, ETC. |
Miejsce wydania |
Warszawa : |
Nazwa wydawcy |
Wydawnictwa Naukowo-Techniczne, |
Data wydania |
2007. |
300 ## - STREFA OPISU FIZYCZNEGO |
Określenie formy dokumentu i/lub objętość |
233, [1] s. : |
Inne elementy opisu fizycznego |
il. ; |
Wymiary |
24 cm. |
336 ## - TYP ZAWARTOŚCI |
Termin opisujący typ zawartości |
Tekst |
Kod określający zawartość |
txt |
Źródło |
rdacontent |
337 ## - TYP MEDIÓW |
Tryb odtwarzania |
Bez urządzenia pośredniczącego |
Kod typu mediów |
n |
Źródło |
rdamedia |
338 ## - TYP/RODZAJ NOŚNIKA |
Hasło opisujące typ nośnika |
Wolumin |
Kod typu nośnika |
nc |
Źródło |
rdacarrier |
500 ## - UWAGA OGÓLNA |
Uwaga ogólna |
Wyd. 1 i 2 ukazały się pt.: Chemiczne i funkcjonalne właściwości składników żywności ; wyd. 3 i 4 ukazały się pt.: Chemia żywności : skład, przemiany i właściwości żywności. |
504 ## - UWAGA DOTYCZĄCA BIBLIOGRAFII ZAŁĄCZNIKOWEJ |
Uwaga dotycząca bibliografii |
Bibliogr. przy rozdz. Indeks. |
521 8# - UWAGA DOTYCZĄCA PRZEZNACZENIA CZYTELNICZEGO |
Uwaga dotycząca przeznaczenia czytelniczego |
Książka polecana studentom i pracownikom naukowym wydziałów związanych z chemią, technologią i biotechnologią żywności, żywieniem człowieka, bromatologią itp., przydatna dla technologów, towaroznawców i producentów żywności. |
650 #7 - HASŁO PRZEDMIOTOWE - NAZWA POSPOLITA |
Nazwa pospolita lub nazwa geograficzna jako element wprowadzający |
Substancje odżywcze |
Określnik formy |
podręczniki akademickie. |
Source of heading or term |
kaba |
9 (RLIN) |
91570 |
650 #7 - HASŁO PRZEDMIOTOWE - NAZWA POSPOLITA |
Nazwa pospolita lub nazwa geograficzna jako element wprowadzający |
Żywność |
Określnik rzeczowy |
skład chemiczny |
Określnik formy |
podręczniki akademickie. |
Source of heading or term |
kaba |
9 (RLIN) |
80817 |
700 1# - HASŁO DODATKOWE - NAZWA OSOBOWA |
Nazwa osobowa |
Sikorski, Zdzisław E. |
Daty biograficzne |
(1930- ). |
Określenie rodzaju współpracy |
Red. |
9 (RLIN) |
13016 |
700 1# - HASŁO DODATKOWE - NAZWA OSOBOWA |
Nazwa osobowa |
Cybulska, Emilia Barbara. |
9 (RLIN) |
2619 |
710 2# - HASŁO DODATKOWE - NAZWA CIAŁA ZBIOROWEGO |
Nazwa ciała zbiorowego lub nazwa geograficzna jako pierwszy element |
Wydawnictwa Naukowo-Techniczne. |
Powiązanie |
pbl |
9 (RLIN) |
40978 |
920 ## - |
-- |
978-83-204-3273-2 |
-- |
T.1 |
920 ## - |
-- |
978-83-204-3272-5 |
-- |
całość |
942 ## - ADDED ENTRY ELEMENTS (KOHA) |
Koha item type |
Książki |
Wypożyczenia Koha - wszystkie egzemplarze |
0 |