MARC details
000 -ETYKIETA REKORDU |
pole stałej długości |
01144cam a2200301 i 4500 |
001 - NUMER KONTROLNY REKORDU |
control field |
xx001851891 |
003 - IDENTYFIKATOR NUMERU KONTROLNEGO |
control field |
NUKAT |
005 - DATA OSTATNIEJ MODYFIKACJI REKORDU |
control field |
20241231101520.0 |
008 - DANE KONTROLNE (POLA STAŁEJ DŁUGOŚCI) |
pole stałej długości |
041103s2010 pl a |001 0 pol c |
020 ## - MIĘDZYNARODOWY ZNORMALIZOWANY NUMER KSIĄŻKI |
Międzynarodowy Znormalizowany Numer Książki |
9788324718603 |
035 ## - NUMER SYSTEMOWY REKORDU |
Numer systemowy |
(OCoLC)751032652 |
040 ## - INSTYTUCJA SPORZĄDZAJĄCA REKORD |
Instytucja, która przygotowała dane do khw |
KR 197/JMK |
Instytucja, która wprowadziła rekord |
KR 197/JMK |
Instytucja, która zmodyfikowała rekord |
KR 197/MM |
100 1# - HASŁO GŁÓWNE - NAZWA OSOBOWA |
Nazwa osobowa |
Szymanderska, Hanna |
Daty biograficzne |
(1944-2014). |
9 (RLIN) |
14317 |
245 10 - STREFA TYTUŁU I OZNACZENIA ODPOWIEDZIALNOŚCI |
Tytuł |
Kuchnia polska : |
Ciąg dalszy tytułu |
potrawy regionalne / |
Pozostałe elementy strefy tytułu i oznaczenia odpowiedzialności |
Hanna Szymanderska ; [zdj.: Katarzyna Derkacz-Gajewska, Mariusz Gajewski]. |
260 ## - PUBLICATION, DISTRIBUTION, ETC. |
Miejsce wydania |
Warszawa : |
Nazwa wydawcy |
Świat Książki, |
Data wydania |
2010. |
300 ## - STREFA OPISU FIZYCZNEGO |
Określenie formy dokumentu i/lub objętość |
608 s. : |
Inne elementy opisu fizycznego |
il. kolor. ; |
Wymiary |
28 cm. |
336 ## - TYP ZAWARTOŚCI |
Termin opisujący typ zawartości |
Tekst |
Kod określający zawartość |
txt |
Źródło |
rdacontent |
337 ## - TYP MEDIÓW |
Tryb odtwarzania |
Bez urządzenia pośredniczącego |
Kod typu mediów |
n |
Źródło |
rdamedia |
338 ## - TYP/RODZAJ NOŚNIKA |
Hasło opisujące typ nośnika |
Wolumin |
Kod typu nośnika |
nc |
Źródło |
rdacarrier |
500 ## - UWAGA OGÓLNA |
Uwaga ogólna |
IV s. okł.: Ponad 1000 sprawdzonych przepisów na potrawy z różnych stron Polski. |
504 ## - UWAGA DOTYCZĄCA BIBLIOGRAFII ZAŁĄCZNIKOWEJ |
Uwaga dotycząca bibliografii |
Bibliogr. s. 589. Indeks. |
650 #7 - HASŁO PRZEDMIOTOWE - NAZWA POSPOLITA |
Nazwa pospolita lub nazwa geograficzna jako element wprowadzający |
Kuchnia polska. |
Source of heading or term |
kaba |
9 (RLIN) |
73921 |
700 1# - HASŁO DODATKOWE - NAZWA OSOBOWA |
Nazwa osobowa |
Derkacz-Gajewska, Katarzyna. |
Określenie rodzaju współpracy |
Fot. |
9 (RLIN) |
35956 |
700 1# - HASŁO DODATKOWE - NAZWA OSOBOWA |
Nazwa osobowa |
Gajewski, Mariusz |
Dopowiedzenie inne niż daty biograficzne |
(fotografik). |
Określenie rodzaju współpracy |
Fot. |
9 (RLIN) |
35957 |
710 2# - HASŁO DODATKOWE - NAZWA CIAŁA ZBIOROWEGO |
Nazwa ciała zbiorowego lub nazwa geograficzna jako pierwszy element |
Świat Książki (1994-2017). |
Powiązanie |
pbl |
9 (RLIN) |
41091 |
920 ## - |
-- |
978-83-247-1860-3 |
942 ## - ADDED ENTRY ELEMENTS (KOHA) |
Koha item type |
Książki |
Wypożyczenia Koha - wszystkie egzemplarze |
0 |