MARC details
000 -ETYKIETA REKORDU |
pole stałej długości |
01663cam a2200337 i 4500 |
001 - NUMER KONTROLNY REKORDU |
control field |
xx002265180 |
003 - IDENTYFIKATOR NUMERU KONTROLNEGO |
control field |
NUKAT |
005 - DATA OSTATNIEJ MODYFIKACJI REKORDU |
control field |
20241231110032.0 |
008 - DANE KONTROLNE (POLA STAŁEJ DŁUGOŚCI) |
pole stałej długości |
111122s2011 pl a |000 0 pol c |
035 ## - NUMER SYSTEMOWY REKORDU |
Numer systemowy |
(OCoLC)803823097 |
040 ## - INSTYTUCJA SPORZĄDZAJĄCA REKORD |
Instytucja, która przygotowała dane do khw |
BYDG 22/ET |
Instytucja, która wprowadziła rekord |
BYDG 22/ET |
Instytucja, która zmodyfikowała rekord |
LUBL 58/ESs |
-- |
KR U/BMigs |
-- |
BYDG 22/ET |
041 0# - JĘZYK DOKUMENTU |
Język tekstu |
pol |
Język streszczeń |
eng |
100 1# - HASŁO GŁÓWNE - NAZWA OSOBOWA |
Nazwa osobowa |
Leppert, Tadeusz. |
9 (RLIN) |
39294 |
245 10 - STREFA TYTUŁU I OZNACZENIA ODPOWIEDZIALNOŚCI |
Tytuł |
Kształtowanie toczeniem warstwy wierzchniej w warunkach skrawania na sucho lub z minimalnym chłodzeniem i smarowaniem ostrza / |
Pozostałe elementy strefy tytułu i oznaczenia odpowiedzialności |
Tadeusz Leppert. |
260 ## - PUBLICATION, DISTRIBUTION, ETC. |
Miejsce wydania |
Bydgoszcz : |
Nazwa wydawcy |
Wydawnictwa Uczelniane Uniwersytetu Technologiczno-Przyrodniczego, |
Data wydania |
2011. |
300 ## - STREFA OPISU FIZYCZNEGO |
Określenie formy dokumentu i/lub objętość |
165, [2] s. : |
Inne elementy opisu fizycznego |
il. (w tym kolor.) ; |
Wymiary |
23 cm. |
336 ## - TYP ZAWARTOŚCI |
Termin opisujący typ zawartości |
Tekst |
Kod określający zawartość |
txt |
Źródło |
rdacontent |
337 ## - TYP MEDIÓW |
Tryb odtwarzania |
Bez urządzenia pośredniczącego |
Kod typu mediów |
n |
Źródło |
rdamedia |
338 ## - TYP/RODZAJ NOŚNIKA |
Hasło opisujące typ nośnika |
Wolumin |
Kod typu nośnika |
nc |
Źródło |
rdacarrier |
490 1# - STREFA SERII I DOKUMENTU WIELOCZĘŚCIOWEGO - FORMA NIE DO WYSZUKIWANIA |
Oznaczenie serii |
Rozprawy / Uniwersytet Technologiczno-Przyrodniczy im. Jana i Jędrzeja Śniadeckich w Bydgoszczy, |
Międzynarodowy Znormalizowany Numer Wydawnictwa Ciągłego |
0209-0597 ; |
Numeracja |
nr 151 |
504 ## - UWAGA DOTYCZĄCA BIBLIOGRAFII ZAŁĄCZNIKOWEJ |
Uwaga dotycząca bibliografii |
Bibliogr. s. 156-165. |
530 ## - UWAGA DOTYCZĄCA INNEJ DOSTĘPNEJ POSTACI FIZYCZNEJ |
Uwaga dotycząca innej dostępnej postaci fizycznej dokumentu |
Dostępny również w formie elektronicznej. |
546 ## - UWAGA DOTYCZĄCA JĘZYKA |
Uwaga dotycząca języka |
Streszcz. ang. |
650 #7 - HASŁO PRZEDMIOTOWE - NAZWA POSPOLITA |
Nazwa pospolita lub nazwa geograficzna jako element wprowadzający |
Toczenie metali |
Określnik formy |
rozprawy akademickie. |
Source of heading or term |
kaba |
9 (RLIN) |
104924 |
650 #7 - HASŁO PRZEDMIOTOWE - NAZWA POSPOLITA |
Nazwa pospolita lub nazwa geograficzna jako element wprowadzający |
Stal |
Określnik rzeczowy |
obrabialność |
Określnik formy |
rozprawy akademickie. |
Source of heading or term |
kaba |
9 (RLIN) |
106266 |
650 #7 - HASŁO PRZEDMIOTOWE - NAZWA POSPOLITA |
Nazwa pospolita lub nazwa geograficzna jako element wprowadzający |
Obróbka skrawaniem |
Określnik formy |
rozprawy akademickie. |
Source of heading or term |
kaba |
9 (RLIN) |
106265 |
710 2# - HASŁO DODATKOWE - NAZWA CIAŁA ZBIOROWEGO |
Nazwa ciała zbiorowego lub nazwa geograficzna jako pierwszy element |
Uniwersytet Technologiczno-Przyrodniczy im. Jana i Jędrzeja Śniadeckich (Bydgoszcz). |
Nazwa jednostki podrzędnej |
Wydawnictwa Uczelniane. |
Powiązanie |
pbl |
9 (RLIN) |
41303 |
830 #0 - HASŁO DODATKOWE SERII |
Tytuł |
Rozprawy - Uniwersytet Technologiczno-Przyrodniczy im. Jana i Jędrzeja Śniadeckich w Bydgoszczy |
Międzynarodowy Znormalizowany Numer Wydawnictwa Ciągłego |
0209-0597 |
Numeracja |
nr 151 |
9 (RLIN) |
65515 |
856 41 - LOKALIZACJA I SPOSÓB DOSTĘPU DO DOKUMENTU ELEKTRONICZNEGO |
Jednolity Identyfikator Zasobu (URI) |
<a href="http://dlibra.utp.edu.pl/publication/253">http://dlibra.utp.edu.pl/publication/253</a> |
942 ## - ADDED ENTRY ELEMENTS (KOHA) |
Koha item type |
Książki |
Wypożyczenia Koha - wszystkie egzemplarze |
0 |