MARC details
000 -ETYKIETA REKORDU |
pole stałej długości |
01224cam a2200277 i 4500 |
001 - NUMER KONTROLNY REKORDU |
control field |
zz2004892340 |
003 - IDENTYFIKATOR NUMERU KONTROLNEGO |
control field |
NUKAT |
005 - DATA OSTATNIEJ MODYFIKACJI REKORDU |
control field |
20241231100701.0 |
008 - DANE KONTROLNE (POLA STAŁEJ DŁUGOŚCI) |
pole stałej długości |
041209s1911 pl a d f |001 0 pol c |
035 ## - NUMER SYSTEMOWY REKORDU |
Numer systemowy |
(OCoLC)749644378 |
040 ## - INSTYTUCJA SPORZĄDZAJĄCA REKORD |
Instytucja, która przygotowała dane do khw |
LUBL M/mm |
Instytucja, która wprowadziła rekord |
LUBL M/mm |
Instytucja, która zmodyfikowała rekord |
LUBL M/JD |
-- |
KR 197/GJs |
100 1# - HASŁO GŁÓWNE - NAZWA OSOBOWA |
Nazwa osobowa |
Chmielewski, Zygmunt |
Daty biograficzne |
(1873-1939). |
9 (RLIN) |
2289 |
245 10 - STREFA TYTUŁU I OZNACZENIA ODPOWIEDZIALNOŚCI |
Tytuł |
Zarys techniki mleczarskiej / |
Pozostałe elementy strefy tytułu i oznaczenia odpowiedzialności |
Z. Chmielewski. |
250 ## - STREFA WYDANIA |
Oznaczenie wydania |
Wyd. 2 przerobione i znacznie powiększone. |
260 ## - PUBLICATION, DISTRIBUTION, ETC. |
Miejsce wydania |
Warszawa : |
Nazwa wydawcy |
skład główny w Księgarni E. Wende i S-ka, |
Data wydania |
1911 |
Miejsce druku |
(Warszawa : |
Nazwa drukarni |
F. Wyszyński i S-ka). |
300 ## - STREFA OPISU FIZYCZNEGO |
Określenie formy dokumentu i/lub objętość |
IX, [1], 202 s. : |
Inne elementy opisu fizycznego |
il. ; |
Wymiary |
22 cm. |
336 ## - TYP ZAWARTOŚCI |
Termin opisujący typ zawartości |
Tekst |
Kod określający zawartość |
txt |
Źródło |
rdacontent |
337 ## - TYP MEDIÓW |
Tryb odtwarzania |
Bez urządzenia pośredniczącego |
Kod typu mediów |
n |
Źródło |
rdamedia |
338 ## - TYP/RODZAJ NOŚNIKA |
Hasło opisujące typ nośnika |
Wolumin |
Kod typu nośnika |
nc |
Źródło |
rdacarrier |
490 1# - STREFA SERII I DOKUMENTU WIELOCZĘŚCIOWEGO - FORMA NIE DO WYSZUKIWANIA |
Oznaczenie serii |
Wydawnictwa Centralnego Towarzystwa Rolniczego w Królestwie Polskiem. Biblioteka Sekcyi Szkolnej ; |
Numeracja |
nr 2 |
500 ## - UWAGA OGÓLNA |
Uwaga ogólna |
Tyt. poprzedni: Podręcznik techniki mleczarskiej (Lwów, 1908). |
504 ## - UWAGA DOTYCZĄCA BIBLIOGRAFII ZAŁĄCZNIKOWEJ |
Uwaga dotycząca bibliografii |
Indeks. |
650 #7 - HASŁO PRZEDMIOTOWE - NAZWA POSPOLITA |
Nazwa pospolita lub nazwa geograficzna jako element wprowadzający |
Przemysł mleczarski |
Określnik formy |
podręczniki dla szkół średnich. |
Source of heading or term |
kaba |
9 (RLIN) |
76956 |
830 #0 - HASŁO DODATKOWE SERII |
Tytuł |
Wydawnictwa Centralnego Towarzystwa Rolniczego w Królestwie Polskim. |
Nazwa podserii/części/sekcji |
Biblioteka Sekcji Szkolnej |
Numeracja |
nr 2 |
9 (RLIN) |
67266 |
942 ## - ADDED ENTRY ELEMENTS (KOHA) |
Koha item type |
Książki |
Wypożyczenia Koha - wszystkie egzemplarze |
0 |