MARC details
000 -ETYKIETA REKORDU |
pole stałej długości |
01293cam a2200349 i 4500 |
001 - NUMER KONTROLNY REKORDU |
control field |
xx002631378 |
003 - IDENTYFIKATOR NUMERU KONTROLNEGO |
control field |
NUKAT |
005 - DATA OSTATNIEJ MODYFIKACJI REKORDU |
control field |
20241231113606.0 |
008 - DANE KONTROLNE (POLA STAŁEJ DŁUGOŚCI) |
pole stałej długości |
121015s2012 pl a f |000 0 pol c |
020 ## - MIĘDZYNARODOWY ZNORMALIZOWANY NUMER KSIĄŻKI |
Międzynarodowy Znormalizowany Numer Książki |
9788361182924 |
035 ## - NUMER SYSTEMOWY REKORDU |
Numer systemowy |
(OCoLC)823595772 |
040 ## - INSTYTUCJA SPORZĄDZAJĄCA REKORD |
Instytucja, która przygotowała dane do khw |
GD U/DC |
Instytucja, która wprowadziła rekord |
GD U/DCs |
Instytucja, która zmodyfikowała rekord |
KR U/42JCs |
-- |
WA 004/ZW |
041 1# - JĘZYK DOKUMENTU |
Język tekstu |
pol |
Język tekstu oryginalnego i/lub pośredniego |
eng |
100 1# - HASŁO GŁÓWNE - NAZWA OSOBOWA |
Nazwa osobowa |
Higman, B. W. |
Daty biograficzne |
(1943- ). |
9 (RLIN) |
40823 |
245 10 - STREFA TYTUŁU I OZNACZENIA ODPOWIEDZIALNOŚCI |
Tytuł |
Historia żywności : |
Ciąg dalszy tytułu |
jak żywność zmieniała świat / |
Pozostałe elementy strefy tytułu i oznaczenia odpowiedzialności |
B. W. Higman ; przeł. Anna Kunicka. |
246 1# - WARIANT TYTUŁU |
Uwaga poprzedzająca tytuł |
Tyt. oryg.: |
Tytuł |
How food made history |
260 ## - PUBLICATION, DISTRIBUTION, ETC. |
Miejsce wydania |
Warszawa : |
Nazwa wydawcy |
Wydawnictwo Aletheia, |
Data wydania |
2012. |
300 ## - STREFA OPISU FIZYCZNEGO |
Określenie formy dokumentu i/lub objętość |
407 s. : |
Inne elementy opisu fizycznego |
il. ; |
Wymiary |
21 cm. |
336 ## - TYP ZAWARTOŚCI |
Termin opisujący typ zawartości |
Tekst |
Kod określający zawartość |
txt |
Źródło |
rdacontent |
337 ## - TYP MEDIÓW |
Tryb odtwarzania |
Bez urządzenia pośredniczącego |
Kod typu mediów |
n |
Źródło |
rdamedia |
338 ## - TYP/RODZAJ NOŚNIKA |
Hasło opisujące typ nośnika |
Wolumin |
Kod typu nośnika |
nc |
Źródło |
rdacarrier |
500 ## - UWAGA OGÓLNA |
Uwaga ogólna |
S. przytyt.: znak graficzny: klepsydra; okł. znak graficzny: klepsydra przy słowie Historia. |
504 ## - UWAGA DOTYCZĄCA BIBLIOGRAFII ZAŁĄCZNIKOWEJ |
Uwaga dotycząca bibliografii |
Bibliogr. przy rozdz. |
650 #7 - HASŁO PRZEDMIOTOWE - NAZWA POSPOLITA |
Nazwa pospolita lub nazwa geograficzna jako element wprowadzający |
Zwyczaje żywieniowe |
Określnik rzeczowy |
historia. |
Source of heading or term |
kaba |
9 (RLIN) |
80511 |
650 #7 - HASŁO PRZEDMIOTOWE - NAZWA POSPOLITA |
Nazwa pospolita lub nazwa geograficzna jako element wprowadzający |
Żywienie |
Określnik rzeczowy |
aspekt społeczny |
-- |
historia. |
Source of heading or term |
kaba |
9 (RLIN) |
97148 |
650 #7 - HASŁO PRZEDMIOTOWE - NAZWA POSPOLITA |
Nazwa pospolita lub nazwa geograficzna jako element wprowadzający |
Żywność |
Określnik rzeczowy |
historia. |
Source of heading or term |
kaba |
9 (RLIN) |
93167 |
700 1# - HASŁO DODATKOWE - NAZWA OSOBOWA |
Nazwa osobowa |
Kunicka, Anna. |
Określenie rodzaju współpracy |
Tł. |
9 (RLIN) |
7880 |
710 2# - HASŁO DODATKOWE - NAZWA CIAŁA ZBIOROWEGO |
Nazwa ciała zbiorowego lub nazwa geograficzna jako pierwszy element |
Fundacja Aletheia. |
Powiązanie |
pbl |
9 (RLIN) |
41473 |
830 #0 - HASŁO DODATKOWE SERII |
Tytuł |
Historia - Aletheia |
9 (RLIN) |
66556 |
920 ## - |
-- |
978-83-61182-92-4 |
942 ## - ADDED ENTRY ELEMENTS (KOHA) |
Koha item type |
Książki |
Wypożyczenia Koha - wszystkie egzemplarze |
0 |