Baner ze zdjęciem biblioteki

Historia żywności : (Record no. 40251)

MARC details
000 -ETYKIETA REKORDU
pole stałej długości 01293cam a2200349 i 4500
001 - NUMER KONTROLNY REKORDU
control field xx002631378
003 - IDENTYFIKATOR NUMERU KONTROLNEGO
control field NUKAT
005 - DATA OSTATNIEJ MODYFIKACJI REKORDU
control field 20241231113606.0
008 - DANE KONTROLNE (POLA STAŁEJ DŁUGOŚCI)
pole stałej długości 121015s2012 pl a f |000 0 pol c
020 ## - MIĘDZYNARODOWY ZNORMALIZOWANY NUMER KSIĄŻKI
Międzynarodowy Znormalizowany Numer Książki 9788361182924
035 ## - NUMER SYSTEMOWY REKORDU
Numer systemowy (OCoLC)823595772
040 ## - INSTYTUCJA SPORZĄDZAJĄCA REKORD
Instytucja, która przygotowała dane do khw GD U/DC
Instytucja, która wprowadziła rekord GD U/DCs
Instytucja, która zmodyfikowała rekord KR U/42JCs
-- WA 004/ZW
041 1# - JĘZYK DOKUMENTU
Język tekstu pol
Język tekstu oryginalnego i/lub pośredniego eng
100 1# - HASŁO GŁÓWNE - NAZWA OSOBOWA
Nazwa osobowa Higman, B. W.
Daty biograficzne (1943- ).
9 (RLIN) 40823
245 10 - STREFA TYTUŁU I OZNACZENIA ODPOWIEDZIALNOŚCI
Tytuł Historia żywności :
Ciąg dalszy tytułu jak żywność zmieniała świat /
Pozostałe elementy strefy tytułu i oznaczenia odpowiedzialności B. W. Higman ; przeł. Anna Kunicka.
246 1# - WARIANT TYTUŁU
Uwaga poprzedzająca tytuł Tyt. oryg.:
Tytuł How food made history
260 ## - PUBLICATION, DISTRIBUTION, ETC.
Miejsce wydania Warszawa :
Nazwa wydawcy Wydawnictwo Aletheia,
Data wydania 2012.
300 ## - STREFA OPISU FIZYCZNEGO
Określenie formy dokumentu i/lub objętość 407 s. :
Inne elementy opisu fizycznego il. ;
Wymiary 21 cm.
336 ## - TYP ZAWARTOŚCI
Termin opisujący typ zawartości Tekst
Kod określający zawartość txt
Źródło rdacontent
337 ## - TYP MEDIÓW
Tryb odtwarzania Bez urządzenia pośredniczącego
Kod typu mediów n
Źródło rdamedia
338 ## - TYP/RODZAJ NOŚNIKA
Hasło opisujące typ nośnika Wolumin
Kod typu nośnika nc
Źródło rdacarrier
500 ## - UWAGA OGÓLNA
Uwaga ogólna S. przytyt.: znak graficzny: klepsydra; okł. znak graficzny: klepsydra przy słowie Historia.
504 ## - UWAGA DOTYCZĄCA BIBLIOGRAFII ZAŁĄCZNIKOWEJ
Uwaga dotycząca bibliografii Bibliogr. przy rozdz.
650 #7 - HASŁO PRZEDMIOTOWE - NAZWA POSPOLITA
Nazwa pospolita lub nazwa geograficzna jako element wprowadzający Zwyczaje żywieniowe
Określnik rzeczowy historia.
Source of heading or term kaba
9 (RLIN) 80511
650 #7 - HASŁO PRZEDMIOTOWE - NAZWA POSPOLITA
Nazwa pospolita lub nazwa geograficzna jako element wprowadzający Żywienie
Określnik rzeczowy aspekt społeczny
-- historia.
Source of heading or term kaba
9 (RLIN) 97148
650 #7 - HASŁO PRZEDMIOTOWE - NAZWA POSPOLITA
Nazwa pospolita lub nazwa geograficzna jako element wprowadzający Żywność
Określnik rzeczowy historia.
Source of heading or term kaba
9 (RLIN) 93167
700 1# - HASŁO DODATKOWE - NAZWA OSOBOWA
Nazwa osobowa Kunicka, Anna.
Określenie rodzaju współpracy Tł.
9 (RLIN) 7880
710 2# - HASŁO DODATKOWE - NAZWA CIAŁA ZBIOROWEGO
Nazwa ciała zbiorowego lub nazwa geograficzna jako pierwszy element Fundacja Aletheia.
Powiązanie pbl
9 (RLIN) 41473
830 #0 - HASŁO DODATKOWE SERII
Tytuł Historia - Aletheia
9 (RLIN) 66556
920 ## -
-- 978-83-61182-92-4
942 ## - ADDED ENTRY ELEMENTS (KOHA)
Koha item type Książki
Wypożyczenia Koha - wszystkie egzemplarze 0
Holdings
Wycofany Zagubiony Status uszkodzenia Nie można wypożyczyć Biblioteka macierzysta Obecna biblioteka Lokalizacja Data nabycia Cena zakupu Numer inwentarzowy Razem wypożyczeń Sygnatura Kod kreskowy Ostatnio widziany Numer kopii Cena obowiązuje od Koha item type
        Biblioteka Główna URK Biblioteka Główna URK Magazyn Główny 03.12.2012 46.72 0102068   0102068 1000123637 03.12.2012 1 03.12.2012 Skrypty
      Dostępny tylko na miejscu w Czytelni WTŻ Biblioteka Główna URK Biblioteka Główna URK Czytelnia WTŻ 03.12.2012 46.72 0102086   N 063 1000123655 03.12.2012 1 03.12.2012 Skrypty
        Biblioteka Główna URK Biblioteka Główna URK Magazyn Główny 15.12.2012 46.72 153581 II   153581 II 1000123143 15.12.2012 1 15.12.2012 Książki