MARC details
000 -ETYKIETA REKORDU |
pole stałej długości |
02147cam a2200373 i 4500 |
001 - NUMER KONTROLNY REKORDU |
control field |
xx003395646 |
003 - IDENTYFIKATOR NUMERU KONTROLNEGO |
control field |
NUKAT |
005 - DATA OSTATNIEJ MODYFIKACJI REKORDU |
control field |
20241231094557.0 |
008 - DANE KONTROLNE (POLA STAŁEJ DŁUGOŚCI) |
pole stałej długości |
150324s1936 pl 2 |000 0 pol c |
035 ## - NUMER SYSTEMOWY REKORDU |
Numer systemowy |
(OCoLC)907416496 |
040 ## - INSTYTUCJA SPORZĄDZAJĄCA REKORD |
Instytucja, która przygotowała dane do khw |
KR PAU/AD |
Instytucja, która wprowadziła rekord |
KR PAU/AD |
Instytucja, która zmodyfikowała rekord |
KR PAU/AD |
041 0# - JĘZYK DOKUMENTU |
Język tekstu |
pol |
Język streszczeń |
eng |
100 1# - HASŁO GŁÓWNE - NAZWA OSOBOWA |
Nazwa osobowa |
Pijanowski, Eugeniusz |
Daty biograficzne |
(1906-1974). |
9 (RLIN) |
11042 |
245 10 - STREFA TYTUŁU I OZNACZENIA ODPOWIEDZIALNOŚCI |
Tytuł |
Studja nad kwasowością masła. |
Oznaczenie podserii/części/sekcji |
2, |
Nazwa podserii/części/sekcji |
Nowa metoda oznaczania kwasowości plazmy masła i jej wartość w zestawieniu z metodami dawnemi = |
Ciąg dalszy tytułu |
Studies on the Acidity of Butter. 2, A new method of Testing Butter for the Acidity of Plasma and its value as compared with the previous methods / |
Pozostałe elementy strefy tytułu i oznaczenia odpowiedzialności |
Eugenjusz Pijanowski. |
246 3# - WARIANT TYTUŁU |
Tytuł |
Studia nad kwasowością masła |
246 30 - WARIANT TYTUŁU |
Tytuł |
Nowa metoda oznaczania kwasowości plazmy masła i jej wartość w zestawieniu z metodami dawnemi |
246 31 - WARIANT TYTUŁU |
Tytuł |
Studies on the Acidity of Butter |
246 30 - WARIANT TYTUŁU |
Tytuł |
New method of Testing Butter for the Acidity of Plasma and its value as compared with the previous methods |
260 ## - PUBLICATION, DISTRIBUTION, ETC. |
Miejsce wydania |
Warszawa : |
Nazwa wydawcy |
[s.n.], |
Data wydania |
1936 |
Miejsce druku |
([S.l.] : |
Nazwa drukarni |
Drukarnia Uniwersytetu Poznańskiego pod zarządem Józefa Winiewicza). |
300 ## - STREFA OPISU FIZYCZNEGO |
Określenie formy dokumentu i/lub objętość |
[6], 16 s. ; |
Wymiary |
24 cm. |
336 ## - TYP ZAWARTOŚCI |
Termin opisujący typ zawartości |
Tekst |
Kod określający zawartość |
txt |
Źródło |
rdacontent |
337 ## - TYP MEDIÓW |
Tryb odtwarzania |
Bez urządzenia pośredniczącego |
Kod typu mediów |
n |
Źródło |
rdamedia |
338 ## - TYP/RODZAJ NOŚNIKA |
Hasło opisujące typ nośnika |
Wolumin |
Kod typu nośnika |
nc |
Źródło |
rdacarrier |
490 1# - STREFA SERII I DOKUMENTU WIELOCZĘŚCIOWEGO - FORMA NIE DO WYSZUKIWANIA |
Oznaczenie serii |
Prace i Sprawozdania Zakładu Mikrobiologii i Przemysłu Roln. Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie i Instytutu Przemysłu Fermentacyjnego i Bakteriologii Rolnej Muzeum Przemysłu i Rolnictwa w Warszawie ; |
Numeracja |
nr 22 |
500 ## - UWAGA OGÓLNA |
Uwaga ogólna |
Na s. tyt. nazwa serii również w jęz. fr. |
500 ## - UWAGA OGÓLNA |
Uwaga ogólna |
Odb.: Rocznik Nauk Rolniczych i Leśnych. T. 36, z. 2 (1936). |
500 ## - UWAGA OGÓLNA |
Uwaga ogólna |
Numeracja s. także S. [189]-204. |
504 ## - UWAGA DOTYCZĄCA BIBLIOGRAFII ZAŁĄCZNIKOWEJ |
Uwaga dotycząca bibliografii |
Bibliogr. s. 14. |
510 3# - UWAGA DOTYCZĄCA CYTATU BIBLIOGRAFICZNEGO |
Nazwa źródła |
BNPol online |
546 ## - UWAGA DOTYCZĄCA JĘZYKA |
Uwaga dotycząca języka |
Streszcz. ang. |
650 #7 - HASŁO PRZEDMIOTOWE - NAZWA POSPOLITA |
Nazwa pospolita lub nazwa geograficzna jako element wprowadzający |
Masło |
Określnik rzeczowy |
analiza. |
Source of heading or term |
kaba |
9 (RLIN) |
102019 |
830 #0 - HASŁO DODATKOWE SERII |
Tytuł |
Prace i Sprawozdania Zakładu Mikrobiologii i Przemysłu Rolnego Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego i Instytutu Przemysłu Fermentacyjnego i Bakteriologii Rolnej Muzeum Przemysłu i Rolnictwa w Warszawie |
Numeracja |
nr 22 |
9 (RLIN) |
66842 |
942 ## - ADDED ENTRY ELEMENTS (KOHA) |
Koha item type |
Książki |
Wypożyczenia Koha - wszystkie egzemplarze |
0 |