Szczegóły MARC
000 -ETYKIETA REKORDU |
pole stałej długości |
02015cas a2200469 i 4500 |
001 - NUMER KONTROLNY REKORDU |
control field |
xx002880746 |
003 - IDENTYFIKATOR NUMERU KONTROLNEGO |
control field |
NUKAT |
005 - DATA OSTATNIEJ MODYFIKACJI REKORDU |
control field |
20241231111324.0 |
008 - DANE KONTROLNE (POLA STAŁEJ DŁUGOŚCI) |
pole stałej długości |
130722d20132023pl br p| | |0 |0pol c |
022 ## - MIĘDZYNARODOWY ZNORMALIZOWANY NUMER WYDAWNICTWA CIĄGŁEGO |
Międzynarodowy Znormalizowany Numer Wydawnictwa Ciągłego |
2299-6346 |
035 ## - NUMER SYSTEMOWY REKORDU |
Numer systemowy |
(OCoLC)857918156 |
040 ## - INSTYTUCJA SPORZĄDZAJĄCA REKORD |
Instytucja, która przygotowała dane do khw |
SIEDL 001/EC |
Language of cataloging |
pol |
Description conventions |
rda |
Instytucja, która wprowadziła rekord |
SIEDL 001/EC |
Instytucja, która zmodyfikowała rekord |
WA U/MKs |
-- |
WA U/AW |
-- |
WA U/MK |
-- |
KR/BN |
-- |
WA U/MFF |
-- |
OLSZT 003/AO |
210 1# - TYTUŁ SKRÓCONY |
Tytuł skrócony |
Food Forum |
Qualifying information |
(Pozn.) |
222 10 - TYTUŁ KLUCZOWY |
Tytuł kluczowy |
Food Forum |
Qualifying information |
(Poznań) |
245 00 - STREFA TYTUŁU I OZNACZENIA ODPOWIEDZIALNOŚCI |
Tytuł |
Food Forum : |
Ciąg dalszy tytułu |
czasopismo specjalistyczne o żywności i żywieniu / |
Pozostałe elementy strefy tytułu i oznaczenia odpowiedzialności |
redaktor naczelny Marek Szymański. |
260 ## - PUBLICATION, DISTRIBUTION, ETC. |
Miejsce wydania |
Poznań : |
Nazwa wydawcy |
MJ Media, |
Data wydania |
2013-2023. |
300 ## - STREFA OPISU FIZYCZNEGO |
Wymiary |
30 cm. |
310 ## - OBECNA CZĘSTOTLIWOŚĆ |
Częstotliwość |
Dwumiesięcznik, |
Data występowania danej częstotliwości |
2016-2023 |
321 ## - POPRZEDNIA CZĘSTOTLIWOŚĆ |
Poprzednia częstotliwość |
Kwartalnik, |
Data występowania poprzedniej częstotliwości |
2013-2015 |
336 ## - TYP ZAWARTOŚCI |
Termin opisujący typ zawartości |
Tekst |
Kod określający zawartość |
txt |
Źródło |
rdacontent |
337 ## - TYP MEDIÓW |
Tryb odtwarzania |
Bez urządzenia pośredniczącego |
Kod typu mediów |
n |
Źródło |
rdamedia |
338 ## - TYP/RODZAJ NOŚNIKA |
Hasło opisujące typ nośnika |
Wolumin |
Kod typu nośnika |
nc |
Źródło |
rdacarrier |
362 0# - STREFA NUMERACJI |
Numeracja |
2013, nr 1 (wiosna)-2023, nr 6(58). |
500 ## - UWAGA OGÓLNA |
Uwaga ogólna |
Od 2015, nr 2 wydawca: Forum Media Polska. |
500 ## - UWAGA OGÓLNA |
Uwaga ogólna |
Od 2015, nr 3 podtytuł: czasopismo specjalistyczne o zdrowym odżywianiu. |
500 ## - UWAGA OGÓLNA |
Uwaga ogólna |
Od 2018, nr 4 redaktor naczelna: Anna Waberska. |
500 ## - UWAGA OGÓLNA |
Uwaga ogólna |
Od 2022/2023, nr 1 redaktor naczelna: Mariola Zmitrowicz. |
580 ## - UWAGA DOTYCZĄCA NIETYPOWYCH ZWIĄZKÓW BIBLIOGRAFICZNYCH |
Uwaga dotycząca nietypowych związków bibliograficznych |
Od 2024 w połączeniu z "Naturoterapia w Praktyce" utworzył "Food Forum & Naturoterapia". |
650 #7 - HASŁO PRZEDMIOTOWE - NAZWA POSPOLITA |
Nazwa pospolita lub nazwa geograficzna jako element wprowadzający |
Żywność |
Określnik rzeczowy |
aspekt zdrowotny |
-- |
czasopisma. |
Source of heading or term |
kaba |
9 (RLIN) |
85606 |
655 #7 - HASŁO W FUNKCJI TEMATU FORMALNEGO |
Temat |
Czasopisma polskie. |
Source of term |
kaba |
9 (RLIN) |
70825 |
655 #7 - HASŁO W FUNKCJI TEMATU FORMALNEGO |
Temat |
Prasa specjalistyczna. |
Source of term |
kaba |
9 (RLIN) |
99180 |
700 1# - HASŁO DODATKOWE - NAZWA OSOBOWA |
Nazwa osobowa |
Szymański, Marek |
Daty biograficzne |
(1965- ). |
Określenie rodzaju współpracy |
Redakcja |
9 (RLIN) |
46858 |
700 1# - HASŁO DODATKOWE - NAZWA OSOBOWA |
Nazwa osobowa |
Waberska, Anna. |
Określenie rodzaju współpracy |
Redakcja |
9 (RLIN) |
54447 |
700 1# - HASŁO DODATKOWE - NAZWA OSOBOWA |
Nazwa osobowa |
Zmitrowicz, Mariola. |
Określenie rodzaju współpracy |
Redakcja |
9 (RLIN) |
59422 |
710 2# - HASŁO DODATKOWE - NAZWA CIAŁA ZBIOROWEGO |
Nazwa ciała zbiorowego lub nazwa geograficzna jako pierwszy element |
MJ Media. |
Określenie rodzaju współpracy |
Wydawca |
Powiązanie |
pbl |
9 (RLIN) |
46859 |
710 2# - HASŁO DODATKOWE - NAZWA CIAŁA ZBIOROWEGO |
Nazwa ciała zbiorowego lub nazwa geograficzna jako pierwszy element |
Wydawnictwo FORUM. |
Określenie rodzaju współpracy |
Wydawca |
Powiązanie |
pbl |
9 (RLIN) |
42828 |
785 17 - TYTUŁ NASTĘPNY WYDAWNICTWA |
Tytuł |
Naturoterapia w Praktyce |
Zakres powiązania |
2017-2023 |
Międzynarodowy Znormalizowany Numer Wydawnictwa Ciągłego |
2544-0594 |
Numer kontrolny rekordu |
(NUKAT)xx004096803 |
785 17 - TYTUŁ NASTĘPNY WYDAWNICTWA |
Tytuł |
Food Forum & Naturoterapia |
Zakres powiązania |
2024- |
Międzynarodowy Znormalizowany Numer Wydawnictwa Ciągłego |
2956-9729 |
Numer kontrolny rekordu |
(NUKAT)xx005704980 |
856 41 - LOKALIZACJA I SPOSÓB DOSTĘPU DO DOKUMENTU ELEKTRONICZNEGO |
Jednolity Identyfikator Zasobu (URI) |
<a href="https://food-forum.pl/">https://food-forum.pl/</a> |
Uwaga publiczna |
Dostęp w formie prenumeraty |
942 ## - ADDED ENTRY ELEMENTS (KOHA) |
Koha item type |
Serie |
Wypożyczenia Koha - wszystkie egzemplarze |
0 |