MARC details
000 -ETYKIETA REKORDU |
pole stałej długości |
01270cam a2200301 i 4500 |
001 - NUMER KONTROLNY REKORDU |
control field |
xx002681848 |
003 - IDENTYFIKATOR NUMERU KONTROLNEGO |
control field |
NUKAT |
005 - DATA OSTATNIEJ MODYFIKACJI REKORDU |
control field |
20241231090145.0 |
008 - DANE KONTROLNE (POLA STAŁEJ DŁUGOŚCI) |
pole stałej długości |
121120r20121809pl |000 0 pol c |
020 ## - MIĘDZYNARODOWY ZNORMALIZOWANY NUMER KSIĄŻKI |
Międzynarodowy Znormalizowany Numer Książki |
9788378679691 |
035 ## - NUMER SYSTEMOWY REKORDU |
Numer systemowy |
(OCoLC)1414143933 |
040 ## - INSTYTUCJA SPORZĄDZAJĄCA REKORD |
Instytucja, która przygotowała dane do khw |
WR O/JG |
Instytucja, która wprowadziła rekord |
WR O/JGs |
Instytucja, która zmodyfikowała rekord |
WR O/LC |
100 1# - HASŁO GŁÓWNE - NAZWA OSOBOWA |
Nazwa osobowa |
Piątkowski, A. |
9 (RLIN) |
46927 |
245 10 - STREFA TYTUŁU I OZNACZENIA ODPOWIEDZIALNOŚCI |
Tytuł |
Gorzelnik i piwowar doskonały czyli Sztuka pędzenia wodki i likworów tudzież warzenia piwa : |
Ciąg dalszy tytułu |
podług naynowszych odkryciów w fizyce, chemii i technologii w trzech częściach wydana / |
Pozostałe elementy strefy tytułu i oznaczenia odpowiedzialności |
przez A. Piątkowskiego. |
260 ## - PUBLICATION, DISTRIBUTION, ETC. |
Miejsce wydania |
Szczecin : |
Nazwa wydawcy |
volumina.pl, |
Data wydania |
2012. |
300 ## - STREFA OPISU FIZYCZNEGO |
Określenie formy dokumentu i/lub objętość |
3 cz. w 1 wol. ([8],179, [9] ; [4], 200 ; [4], 96, [7] s.) ; |
Wymiary |
25 cm. |
336 ## - TYP ZAWARTOŚCI |
Termin opisujący typ zawartości |
Tekst |
Kod określający zawartość |
txt |
Źródło |
rdacontent |
337 ## - TYP MEDIÓW |
Tryb odtwarzania |
Bez urządzenia pośredniczącego |
Kod typu mediów |
n |
Źródło |
rdamedia |
338 ## - TYP/RODZAJ NOŚNIKA |
Hasło opisujące typ nośnika |
Wolumin |
Kod typu nośnika |
nc |
Źródło |
rdacarrier |
500 ## - UWAGA OGÓLNA |
Uwaga ogólna |
Oryg. ze zbiorów Biblioteki Narodowej w Warszawie. |
504 ## - UWAGA DOTYCZĄCA BIBLIOGRAFII ZAŁĄCZNIKOWEJ |
Uwaga dotycząca bibliografii |
Bibliogr. s. [97-100] w cz. 3. |
534 ## - UWAGA DOTYCZĄCA WERSJI ORYGINALNEJ |
Określenie wprowadzające |
Przedr., oryg.: Kraków : w Drukarni Groblowskiéj, 1809. |
650 #7 - HASŁO PRZEDMIOTOWE - NAZWA POSPOLITA |
Nazwa pospolita lub nazwa geograficzna jako element wprowadzający |
Wódka |
Określnik rzeczowy |
produkcja i handel |
Określnik formy |
poradniki. |
Source of heading or term |
kaba |
9 (RLIN) |
112152 |
650 #7 - HASŁO PRZEDMIOTOWE - NAZWA POSPOLITA |
Nazwa pospolita lub nazwa geograficzna jako element wprowadzający |
Likiery |
Określnik rzeczowy |
produkcja i handel |
Określnik formy |
poradniki. |
Source of heading or term |
kaba |
9 (RLIN) |
90841 |
650 #7 - HASŁO PRZEDMIOTOWE - NAZWA POSPOLITA |
Nazwa pospolita lub nazwa geograficzna jako element wprowadzający |
Warzenie piwa |
Określnik formy |
poradniki. |
Source of heading or term |
kaba |
9 (RLIN) |
95892 |
920 ## - |
-- |
978-83-7867-969-1 |
942 ## - ADDED ENTRY ELEMENTS (KOHA) |
Koha item type |
Książki |
Wypożyczenia Koha - wszystkie egzemplarze |
0 |