MARC details
000 -ETYKIETA REKORDU |
pole stałej długości |
01576cam a2200325 i 4500 |
001 - NUMER KONTROLNY REKORDU |
control field |
xx003853533 |
003 - IDENTYFIKATOR NUMERU KONTROLNEGO |
control field |
NUKAT |
005 - DATA OSTATNIEJ MODYFIKACJI REKORDU |
control field |
20241231114544.0 |
008 - DANE KONTROLNE (POLA STAŁEJ DŁUGOŚCI) |
pole stałej długości |
161115s2016 pl a f |000 0 pol c |
020 ## - MIĘDZYNARODOWY ZNORMALIZOWANY NUMER KSIĄŻKI |
Międzynarodowy Znormalizowany Numer Książki |
9788364045448 |
035 ## - NUMER SYSTEMOWY REKORDU |
Numer systemowy |
(OCoLC)971444677 |
040 ## - INSTYTUCJA SPORZĄDZAJĄCA REKORD |
Instytucja, która przygotowała dane do khw |
OLSZT 003/BK |
Instytucja, która wprowadziła rekord |
OLSZT 003/BKs |
Instytucja, która zmodyfikowała rekord |
BYDG 020/AMs |
100 1# - HASŁO GŁÓWNE - NAZWA OSOBOWA |
Nazwa osobowa |
Cichocka, Aleksandra. |
9 (RLIN) |
25220 |
245 10 - STREFA TYTUŁU I OZNACZENIA ODPOWIEDZIALNOŚCI |
Tytuł |
Poradnik żywieniowy dla chorych na cukrzycę typu 2 / |
Pozostałe elementy strefy tytułu i oznaczenia odpowiedzialności |
[autor: Aleksandra Cichocka]. |
260 ## - PUBLICATION, DISTRIBUTION, ETC. |
Miejsce wydania |
Warszawa : |
Nazwa wydawcy |
Medyk, |
Data wydania |
cop. 2016. |
300 ## - STREFA OPISU FIZYCZNEGO |
Określenie formy dokumentu i/lub objętość |
96, [1] s. : |
Inne elementy opisu fizycznego |
il. kolor. ; |
Wymiary |
25 cm. |
336 ## - TYP ZAWARTOŚCI |
Termin opisujący typ zawartości |
Tekst |
Kod określający zawartość |
txt |
Źródło |
rdacontent |
337 ## - TYP MEDIÓW |
Tryb odtwarzania |
Bez urządzenia pośredniczącego |
Kod typu mediów |
n |
Źródło |
rdamedia |
338 ## - TYP/RODZAJ NOŚNIKA |
Hasło opisujące typ nośnika |
Wolumin |
Kod typu nośnika |
nc |
Źródło |
rdacarrier |
500 ## - UWAGA OGÓLNA |
Uwaga ogólna |
U dołu okł.: Jadłospisy i smacze przepisy z uwzględnieniem najnowszych rekomendacji Polskiego Towarzystwa Diabetologicznego, Amerykańskiego Towarzystwa Diabetologicznego, Europejskiego Towarzystwa Kardiologicznego oraz norm Instytutu Żywności i Żywienia. |
500 ## - UWAGA OGÓLNA |
Uwaga ogólna |
Materiał oprac. na podst. książki "Praktyczny poradnik żywieniowy w odchudzaniu oraz profilaktyce i leczeniu cukrzycy typu 2 oraz chorób sercowo-naczyniowych" tejże autorki. |
650 #7 - HASŁO PRZEDMIOTOWE - NAZWA POSPOLITA |
Nazwa pospolita lub nazwa geograficzna jako element wprowadzający |
Cukrzyca |
Określnik rzeczowy |
dietoterapia |
Określnik formy |
poradniki. |
Source of heading or term |
kaba |
9 (RLIN) |
110544 |
650 #7 - HASŁO PRZEDMIOTOWE - NAZWA POSPOLITA |
Nazwa pospolita lub nazwa geograficzna jako element wprowadzający |
Cukrzyca |
Określnik rzeczowy |
dietoterapia |
-- |
przepisy. |
Source of heading or term |
kaba |
9 (RLIN) |
81341 |
650 #7 - HASŁO PRZEDMIOTOWE - NAZWA POSPOLITA |
Nazwa pospolita lub nazwa geograficzna jako element wprowadzający |
Jadłospisy. |
Source of heading or term |
kaba |
9 (RLIN) |
72962 |
650 #7 - HASŁO PRZEDMIOTOWE - NAZWA POSPOLITA |
Nazwa pospolita lub nazwa geograficzna jako element wprowadzający |
Diety odchudzające |
Określnik formy |
poradniki. |
Source of heading or term |
kaba |
9 (RLIN) |
83936 |
650 #7 - HASŁO PRZEDMIOTOWE - NAZWA POSPOLITA |
Nazwa pospolita lub nazwa geograficzna jako element wprowadzający |
Serce |
Określnik rzeczowy |
choroby |
-- |
dietoterapia |
-- |
przepisy. |
Source of heading or term |
kaba |
9 (RLIN) |
89491 |
710 2# - HASŁO DODATKOWE - NAZWA CIAŁA ZBIOROWEGO |
Nazwa ciała zbiorowego lub nazwa geograficzna jako pierwszy element |
Wydawnictwo Medyk (Warszawa). |
Powiązanie |
pbl |
9 (RLIN) |
45215 |
920 ## - |
-- |
978-83-64045-44-8 |
942 ## - ADDED ENTRY ELEMENTS (KOHA) |
Koha item type |
Książki |
Wypożyczenia Koha - wszystkie egzemplarze |
0 |