MARC details
000 -ETYKIETA REKORDU |
pole stałej długości |
01498cam a2200409 i 4500 |
001 - NUMER KONTROLNY REKORDU |
control field |
xx004149335 |
003 - IDENTYFIKATOR NUMERU KONTROLNEGO |
control field |
NUKAT |
005 - DATA OSTATNIEJ MODYFIKACJI REKORDU |
control field |
20241231115712.0 |
008 - DANE KONTROLNE (POLA STAŁEJ DŁUGOŚCI) |
pole stałej długości |
171020s2017 pl a g |001 0 pol c |
020 ## - MIĘDZYNARODOWY ZNORMALIZOWANY NUMER KSIĄŻKI |
Międzynarodowy Znormalizowany Numer Książki |
9788375796087 |
020 ## - MIĘDZYNARODOWY ZNORMALIZOWANY NUMER KSIĄŻKI |
Międzynarodowy Znormalizowany Numer Książki |
9781941631560 |
Qualifying information |
oryg. |
035 ## - NUMER SYSTEMOWY REKORDU |
Numer systemowy |
(OCoLC)1423873890 |
040 ## - INSTYTUCJA SPORZĄDZAJĄCA REKORD |
Instytucja, która przygotowała dane do khw |
SZCZ M/WM |
Instytucja, która wprowadziła rekord |
SZCZ M/WM |
041 1# - JĘZYK DOKUMENTU |
Język tekstu |
pol |
Język tekstu oryginalnego i/lub pośredniego |
eng |
100 1# - HASŁO GŁÓWNE - NAZWA OSOBOWA |
Nazwa osobowa |
Campbell, T. Colin |
Daty biograficzne |
(1934- ). |
9 (RLIN) |
38864 |
240 10 - TYTUŁ UJEDNOLICONY |
Tytuł |
China study |
Język tekstu |
(pol.) |
245 10 - STREFA TYTUŁU I OZNACZENIA ODPOWIEDZIALNOŚCI |
Tytuł |
Nowoczesne zasady odżywiania : |
Ciąg dalszy tytułu |
przełomowe badanie wpływu żywienia na zdrowie / |
Pozostałe elementy strefy tytułu i oznaczenia odpowiedzialności |
T. Colin Campbell, Thomas M. Campbell II ; przekład: Marta Paciorkowska, Jerzy Bokłażec. |
250 ## - STREFA WYDANIA |
Oznaczenie wydania |
Wydanie 2 polskie - rozszerzone i uaktualnione. |
260 ## - PUBLICATION, DISTRIBUTION, ETC. |
Miejsce wydania |
Łódź : |
Nazwa wydawcy |
Galaktyka, |
Data wydania |
cop. 2017. |
300 ## - STREFA OPISU FIZYCZNEGO |
Określenie formy dokumentu i/lub objętość |
443 s. : |
Inne elementy opisu fizycznego |
il. ; |
Wymiary |
24 cm. |
336 ## - TYP ZAWARTOŚCI |
Termin opisujący typ zawartości |
Tekst |
Kod określający zawartość |
txt |
Źródło |
rdacontent |
337 ## - TYP MEDIÓW |
Tryb odtwarzania |
Bez urządzenia pośredniczącego |
Kod typu mediów |
n |
Źródło |
rdamedia |
338 ## - TYP/RODZAJ NOŚNIKA |
Hasło opisujące typ nośnika |
Wolumin |
Kod typu nośnika |
nc |
Źródło |
rdacarrier |
500 ## - UWAGA OGÓLNA |
Uwaga ogólna |
Tytuł oryginału : The China study. |
504 ## - UWAGA DOTYCZĄCA BIBLIOGRAFII ZAŁĄCZNIKOWEJ |
Uwaga dotycząca bibliografii |
Indeks. |
650 #7 - HASŁO PRZEDMIOTOWE - NAZWA POSPOLITA |
Nazwa pospolita lub nazwa geograficzna jako element wprowadzający |
Choroby z niewłaściwego żywienia. |
Source of heading or term |
kaba |
9 (RLIN) |
80967 |
650 #7 - HASŁO PRZEDMIOTOWE - NAZWA POSPOLITA |
Nazwa pospolita lub nazwa geograficzna jako element wprowadzający |
Dietoterapia. |
Source of heading or term |
kaba |
9 (RLIN) |
70950 |
650 #7 - HASŁO PRZEDMIOTOWE - NAZWA POSPOLITA |
Nazwa pospolita lub nazwa geograficzna jako element wprowadzający |
Wegetarianizm. |
Source of heading or term |
kaba |
9 (RLIN) |
79581 |
650 #7 - HASŁO PRZEDMIOTOWE - NAZWA POSPOLITA |
Nazwa pospolita lub nazwa geograficzna jako element wprowadzający |
Żywienie |
Określnik rzeczowy |
aspekt zdrowotny. |
Source of heading or term |
kaba |
9 (RLIN) |
81522 |
700 1# - HASŁO DODATKOWE - NAZWA OSOBOWA |
Nazwa osobowa |
Campbell, Thomas M. |
9 (RLIN) |
38866 |
700 1# - HASŁO DODATKOWE - NAZWA OSOBOWA |
Nazwa osobowa |
Paciorkowska, Marta. |
Określenie rodzaju współpracy |
Tł. |
9 (RLIN) |
38867 |
700 1# - HASŁO DODATKOWE - NAZWA OSOBOWA |
Nazwa osobowa |
Bokłażec, Jerzy |
Daty biograficzne |
(19..-2022). |
Określenie rodzaju współpracy |
Tł. |
9 (RLIN) |
26951 |
710 2# - HASŁO DODATKOWE - NAZWA CIAŁA ZBIOROWEGO |
Nazwa ciała zbiorowego lub nazwa geograficzna jako pierwszy element |
Galaktyka. |
Powiązanie |
pbl |
9 (RLIN) |
41072 |
920 ## - |
-- |
978-83-7579-608-7 |
920 ## - |
-- |
978-1-941631-56-0 |
-- |
oryg. |
942 ## - ADDED ENTRY ELEMENTS (KOHA) |
Koha item type |
Książki |
Wypożyczenia Koha - wszystkie egzemplarze |
0 |