MARC details
000 -ETYKIETA REKORDU |
pole stałej długości |
01567cam a2200373 i 4500 |
001 - NUMER KONTROLNY REKORDU |
control field |
xx004399590 |
003 - IDENTYFIKATOR NUMERU KONTROLNEGO |
control field |
NUKAT |
005 - DATA OSTATNIEJ MODYFIKACJI REKORDU |
control field |
20241231113757.0 |
008 - DANE KONTROLNE (POLA STAŁEJ DŁUGOŚCI) |
pole stałej długości |
180830s2018 pl |000 0 pol c |
020 ## - MIĘDZYNARODOWY ZNORMALIZOWANY NUMER KSIĄŻKI |
Międzynarodowy Znormalizowany Numer Książki |
9788365973665 |
035 ## - NUMER SYSTEMOWY REKORDU |
Numer systemowy |
(OCoLC)1050841419 |
040 ## - INSTYTUCJA SPORZĄDZAJĄCA REKORD |
Instytucja, która przygotowała dane do khw |
LUBL M/IK |
Language of cataloging |
pol |
Description conventions |
rda |
Instytucja, która wprowadziła rekord |
LUBL M/IKs |
Instytucja, która zmodyfikowała rekord |
LUBL M/JD |
-- |
WR U/MWs |
-- |
WR O/MB |
041 1# - JĘZYK DOKUMENTU |
Język tekstu |
pol |
Język tekstu oryginalnego i/lub pośredniego |
eng |
100 1# - HASŁO GŁÓWNE - NAZWA OSOBOWA |
Nazwa osobowa |
Shapiro, Paul |
Daty biograficzne |
(1979- ). |
Określenie rodzaju współpracy |
Autor |
9 (RLIN) |
51968 |
245 10 - STREFA TYTUŁU I OZNACZENIA ODPOWIEDZIALNOŚCI |
Tytuł |
Czyste mięso : |
Ciąg dalszy tytułu |
jak hodowla mięsa bez zwierząt zrewolucjonizuje twój obiad i cały świat / |
Pozostałe elementy strefy tytułu i oznaczenia odpowiedzialności |
Paul Shapiro ; przedmowa Yuval Noah Harari ; przełożyła Natalia Mętrak-Ruda. |
246 1# - WARIANT TYTUŁU |
Uwaga poprzedzająca tytuł |
Tytuł oryginału: |
Tytuł |
Clean meat : |
Ciąg dalszy tytułu |
how growing meat without animals will revolutionize dinner and the world |
250 ## - STREFA WYDANIA |
Oznaczenie wydania |
Wydanie pierwsze. |
260 ## - PUBLICATION, DISTRIBUTION, ETC. |
Miejsce wydania |
Warszawa : |
Nazwa wydawcy |
Wydawnictwo Marginesy, |
Data wydania |
2018. |
300 ## - STREFA OPISU FIZYCZNEGO |
Określenie formy dokumentu i/lub objętość |
286, [2] strony ; |
Wymiary |
21 cm. |
336 ## - TYP ZAWARTOŚCI |
Termin opisujący typ zawartości |
Tekst |
Kod określający zawartość |
txt |
Źródło |
rdacontent |
337 ## - TYP MEDIÓW |
Tryb odtwarzania |
Bez urządzenia pośredniczącego |
Kod typu mediów |
n |
Źródło |
rdamedia |
338 ## - TYP/RODZAJ NOŚNIKA |
Hasło opisujące typ nośnika |
Wolumin |
Kod typu nośnika |
nc |
Źródło |
rdacarrier |
530 ## - UWAGA DOTYCZĄCA INNEJ DOSTĘPNEJ POSTACI FIZYCZNEJ |
Uwaga dotycząca innej dostępnej postaci fizycznej dokumentu |
Książka dostępna także jako e-book. |
650 #7 - HASŁO PRZEDMIOTOWE - NAZWA POSPOLITA |
Nazwa pospolita lub nazwa geograficzna jako element wprowadzający |
Dobrostan zwierząt. |
Source of heading or term |
kaba |
9 (RLIN) |
99736 |
650 #7 - HASŁO PRZEDMIOTOWE - NAZWA POSPOLITA |
Nazwa pospolita lub nazwa geograficzna jako element wprowadzający |
Komórki |
Określnik rzeczowy |
hodowle i podłoża. |
Source of heading or term |
kaba |
9 (RLIN) |
73415 |
650 #7 - HASŁO PRZEDMIOTOWE - NAZWA POSPOLITA |
Nazwa pospolita lub nazwa geograficzna jako element wprowadzający |
Mięso. |
Source of heading or term |
kaba |
9 (RLIN) |
74827 |
650 #7 - HASŁO PRZEDMIOTOWE - NAZWA POSPOLITA |
Nazwa pospolita lub nazwa geograficzna jako element wprowadzający |
Mięso in vitro. |
Source of heading or term |
kaba |
9 (RLIN) |
116519 |
700 1# - HASŁO DODATKOWE - NAZWA OSOBOWA |
Nazwa osobowa |
Harari, Yuval Noah |
Daty biograficzne |
(1976- ). |
Określenie rodzaju współpracy |
Przedmowa |
9 (RLIN) |
45334 |
700 1# - HASŁO DODATKOWE - NAZWA OSOBOWA |
Nazwa osobowa |
Mętrak-Ruda, Natalia. |
Określenie rodzaju współpracy |
Tłumaczenie |
9 (RLIN) |
51969 |
710 2# - HASŁO DODATKOWE - NAZWA CIAŁA ZBIOROWEGO |
Nazwa ciała zbiorowego lub nazwa geograficzna jako pierwszy element |
Wydawnictwo Marginesy. |
Określenie rodzaju współpracy |
Wydawca |
Powiązanie |
pbl |
9 (RLIN) |
44488 |
856 48 - LOKALIZACJA I SPOSÓB DOSTĘPU DO DOKUMENTU ELEKTRONICZNEGO |
Materiały określone |
Okładka |
Jednolity Identyfikator Zasobu (URI) |
<a href="http://www.nukat.edu.pl/nukat/icov/GD101/xx004399590.jpg">http://www.nukat.edu.pl/nukat/icov/GD101/xx004399590.jpg</a> |
920 ## - |
-- |
978-83-65973-66-5 |
942 ## - ADDED ENTRY ELEMENTS (KOHA) |
Koha item type |
Książki |
Wypożyczenia Koha - wszystkie egzemplarze |
0 |