Szczegóły MARC
000 -ETYKIETA REKORDU |
pole stałej długości |
01446cam a2200349 i 4500 |
001 - NUMER KONTROLNY REKORDU |
control field |
xx003957584 |
003 - IDENTYFIKATOR NUMERU KONTROLNEGO |
control field |
NUKAT |
005 - DATA OSTATNIEJ MODYFIKACJI REKORDU |
control field |
20241231094859.0 |
008 - DANE KONTROLNE (POLA STAŁEJ DŁUGOŚCI) |
pole stałej długości |
170315s2017 pl a |001 0dpol c |
020 ## - MIĘDZYNARODOWY ZNORMALIZOWANY NUMER KSIĄŻKI |
Międzynarodowy Znormalizowany Numer Książki |
9788379710423 |
035 ## - NUMER SYSTEMOWY REKORDU |
Numer systemowy |
(OCoLC)995784388 |
040 ## - INSTYTUCJA SPORZĄDZAJĄCA REKORD |
Instytucja, która przygotowała dane do khw |
LUBL 58/RL |
Instytucja, która wprowadziła rekord |
LUBL 58/RL |
Instytucja, która zmodyfikowała rekord |
LUBL 58/RL |
-- |
LUBL 58/ASOs |
041 1# - JĘZYK DOKUMENTU |
Język tekstu |
pol |
Język tekstu oryginalnego i/lub pośredniego |
ita |
100 1# - HASŁO GŁÓWNE - NAZWA OSOBOWA |
Nazwa osobowa |
Casali, Lisa. |
9 (RLIN) |
52290 |
245 10 - STREFA TYTUŁU I OZNACZENIA ODPOWIEDZIALNOŚCI |
Tytuł |
Kuchnia bez konserwantów : |
Ciąg dalszy tytułu |
czyli wytwarzanie żywności w domu / |
Pozostałe elementy strefy tytułu i oznaczenia odpowiedzialności |
Lisa Casali ; zdjęcia : Francesca Brambilla, Serena Serrani ; [tłumaczenie z języka włoskiego Edyta Tkaczyk-Borówka]. |
246 1# - WARIANT TYTUŁU |
Uwaga poprzedzająca tytuł |
Tyt. oryg. : |
Tytuł |
Autoproduzione in cucina : |
Ciąg dalszy tytułu |
fai da te tutto quello che di solito acquisti per risparmiare e mangiare bene |
260 ## - PUBLICATION, DISTRIBUTION, ETC. |
Miejsce wydania |
Kielce : |
Nazwa wydawcy |
Wydawnictwo Jedność, |
Data wydania |
cop. 2017. |
300 ## - STREFA OPISU FIZYCZNEGO |
Określenie formy dokumentu i/lub objętość |
193, [6] s. : |
Inne elementy opisu fizycznego |
il. ; |
Wymiary |
25 cm. |
336 ## - TYP ZAWARTOŚCI |
Termin opisujący typ zawartości |
Tekst |
Kod określający zawartość |
txt |
Źródło |
rdacontent |
337 ## - TYP MEDIÓW |
Tryb odtwarzania |
Bez urządzenia pośredniczącego |
Kod typu mediów |
n |
Źródło |
rdamedia |
338 ## - TYP/RODZAJ NOŚNIKA |
Hasło opisujące typ nośnika |
Wolumin |
Kod typu nośnika |
nc |
Źródło |
rdacarrier |
500 ## - UWAGA OGÓLNA |
Uwaga ogólna |
Zawiera wykaz przepisów. |
504 ## - UWAGA DOTYCZĄCA BIBLIOGRAFII ZAŁĄCZNIKOWEJ |
Uwaga dotycząca bibliografii |
Bibliografia s. 193. |
650 #7 - HASŁO PRZEDMIOTOWE - NAZWA POSPOLITA |
Nazwa pospolita lub nazwa geograficzna jako element wprowadzający |
Kuchnia (żywność naturalna). |
Source of heading or term |
kaba |
9 (RLIN) |
86895 |
650 #7 - HASŁO PRZEDMIOTOWE - NAZWA POSPOLITA |
Nazwa pospolita lub nazwa geograficzna jako element wprowadzający |
Żywność naturalna |
Określnik rzeczowy |
konserwowanie |
Określnik formy |
poradniki. |
Source of heading or term |
kaba |
9 (RLIN) |
116777 |
700 1# - HASŁO DODATKOWE - NAZWA OSOBOWA |
Nazwa osobowa |
Tkaczyk-Borówka, Edyta. |
Określenie rodzaju współpracy |
Tł. |
9 (RLIN) |
52291 |
700 1# - HASŁO DODATKOWE - NAZWA OSOBOWA |
Nazwa osobowa |
Brambilla, Francesca |
Daty biograficzne |
(1969- ). |
Określenie rodzaju współpracy |
Fot. |
9 (RLIN) |
52292 |
700 1# - HASŁO DODATKOWE - NAZWA OSOBOWA |
Nazwa osobowa |
Serrani, Serena. |
Określenie rodzaju współpracy |
Fot. |
9 (RLIN) |
52293 |
710 2# - HASŁO DODATKOWE - NAZWA CIAŁA ZBIOROWEGO |
Nazwa ciała zbiorowego lub nazwa geograficzna jako pierwszy element |
Wydawnictwo Jedność. |
Powiązanie |
pbl |
9 (RLIN) |
41152 |
920 ## - |
-- |
978-83-7971-042-3 |
942 ## - ADDED ENTRY ELEMENTS (KOHA) |
Koha item type |
Książki |
Wypożyczenia Koha - wszystkie egzemplarze |
0 |