MARC details
000 -ETYKIETA REKORDU |
pole stałej długości |
01673nam a2200361 i 4500 |
001 - NUMER KONTROLNY REKORDU |
control field |
xx004701704 |
003 - IDENTYFIKATOR NUMERU KONTROLNEGO |
control field |
NUKAT |
005 - DATA OSTATNIEJ MODYFIKACJI REKORDU |
control field |
20241231115439.0 |
008 - DANE KONTROLNE (POLA STAŁEJ DŁUGOŚCI) |
pole stałej długości |
190920s2019 pl a |000 0 pol c |
020 ## - MIĘDZYNARODOWY ZNORMALIZOWANY NUMER KSIĄŻKI |
Międzynarodowy Znormalizowany Numer Książki |
9788365817549 |
035 ## - NUMER SYSTEMOWY REKORDU |
Numer systemowy |
(OCoLC)1121424355 |
040 ## - INSTYTUCJA SPORZĄDZAJĄCA REKORD |
Instytucja, która przygotowała dane do khw |
POZN U/NPMaKr |
Language of cataloging |
pol |
Description conventions |
rda |
Instytucja, która wprowadziła rekord |
POZN U/JRs |
Instytucja, która zmodyfikowała rekord |
POZN U/JG |
099 ## - LOCAL FREE-TEXT CALL NUMBER (OCLC) |
Classification number |
tn_1236191 |
245 00 - STREFA TYTUŁU I OZNACZENIA ODPOWIEDZIALNOŚCI |
Tytuł |
Akademickie smaki czyli Kulinarna podróż od Uniwersytetu do uniwersytetów / |
Pozostałe elementy strefy tytułu i oznaczenia odpowiedzialności |
redakcja Andrzej Niczyperowicz ; zdjęcia Aldona Dzielicka, Sandra Kusiak. |
246 3# - WARIANT TYTUŁU |
Tytuł |
Kulinarna podróż od Uniwersytetu do uniwersytetów |
260 ## - PUBLICATION, DISTRIBUTION, ETC. |
Miejsce wydania |
Poznań : |
Nazwa wydawcy |
Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu, |
Data wydania |
2019. |
300 ## - STREFA OPISU FIZYCZNEGO |
Określenie formy dokumentu i/lub objętość |
126, [2] strony : |
Inne elementy opisu fizycznego |
ilustracje kolorowe ; |
Wymiary |
29 cm. |
336 ## - TYP ZAWARTOŚCI |
Termin opisujący typ zawartości |
Tekst |
Kod określający zawartość |
txt |
Źródło |
rdacontent |
336 ## - TYP ZAWARTOŚCI |
Termin opisujący typ zawartości |
Obraz |
Kod określający zawartość |
sti |
Źródło |
rdacontent |
337 ## - TYP MEDIÓW |
Tryb odtwarzania |
Bez urządzenia pośredniczącego |
Kod typu mediów |
n |
Źródło |
rdamedia |
338 ## - TYP/RODZAJ NOŚNIKA |
Hasło opisujące typ nośnika |
Wolumin |
Kod typu nośnika |
nc |
Źródło |
rdacarrier |
500 ## - UWAGA OGÓLNA |
Uwaga ogólna |
Na okładce i stronie tytułowej: Uniwersytet Poznański 1919-2019 UAM, UMP, UPP, AWF. |
500 ## - UWAGA OGÓLNA |
Uwaga ogólna |
Książka wydana z okazji 100-lecia Uniwersytetu Poznańskiego - zawiera przepisy na popisowe dania rektorów, profesorów i doktorów poznańskich uczelni. |
610 27 - HASŁO PRZEDMIOTOWE - NAZWA CIAŁA ZBIOROWEGO |
Nazwa ciała zbiorowego lub nazwa geograficzna jako pierwszy element |
Uniwersytet im. Adama Mickiewicza (Poznań) |
Określnik formy |
wydawnictwa ilustrowane. |
Source of heading or term |
kaba |
9 (RLIN) |
117480 |
650 #7 - HASŁO PRZEDMIOTOWE - NAZWA POSPOLITA |
Nazwa pospolita lub nazwa geograficzna jako element wprowadzający |
Książki kucharskie. |
Source of heading or term |
kaba |
9 (RLIN) |
73840 |
650 #7 - HASŁO PRZEDMIOTOWE - NAZWA POSPOLITA |
Nazwa pospolita lub nazwa geograficzna jako element wprowadzający |
Kuchnia. |
Source of heading or term |
kaba |
9 (RLIN) |
73861 |
700 1# - HASŁO DODATKOWE - NAZWA OSOBOWA |
Nazwa osobowa |
Niczyperowicz, Andrzej |
Daty biograficzne |
(1947- ). |
Określenie rodzaju współpracy |
Redakcja |
9 (RLIN) |
9999 |
700 1# - HASŁO DODATKOWE - NAZWA OSOBOWA |
Nazwa osobowa |
Dzielicka, Aldona. |
Określenie rodzaju współpracy |
Fotografie |
9 (RLIN) |
53262 |
700 1# - HASŁO DODATKOWE - NAZWA OSOBOWA |
Nazwa osobowa |
Kusiak, Sandra. |
Określenie rodzaju współpracy |
Fotografie |
9 (RLIN) |
53263 |
710 2# - HASŁO DODATKOWE - NAZWA CIAŁA ZBIOROWEGO |
Nazwa ciała zbiorowego lub nazwa geograficzna jako pierwszy element |
Uniwersytet im. Adama Mickiewicza (Poznań). |
Określenie rodzaju współpracy |
Wydawca |
Powiązanie |
pbl |
9 (RLIN) |
14926 |
920 ## - |
-- |
978-83-65817-54-9 |
942 ## - ADDED ENTRY ELEMENTS (KOHA) |
Koha item type |
Książki |
Wypożyczenia Koha - wszystkie egzemplarze |
0 |