Sztuka fermentacji : (Record no. 59324)
[ view plain ]
| 000 -ETYKIETA REKORDU | |
|---|---|
| pole stałej długości | 01681cam a2200349 i 4500 |
| 001 - NUMER KONTROLNY REKORDU | |
| control field | xx004618499 |
| 003 - IDENTYFIKATOR NUMERU KONTROLNEGO | |
| control field | NUKAT |
| 005 - DATA OSTATNIEJ MODYFIKACJI REKORDU | |
| control field | 20241231105755.0 |
| 008 - DANE KONTROLNE (POLA STAŁEJ DŁUGOŚCI) | |
| pole stałej długości | 190517s2019 pl a g |001 0 pol c |
| 020 ## - MIĘDZYNARODOWY ZNORMALIZOWANY NUMER KSIĄŻKI | |
| Międzynarodowy Znormalizowany Numer Książki | 9788366234888 |
| 035 ## - NUMER SYSTEMOWY REKORDU | |
| Numer systemowy | (OCoLC)1103898939 |
| 040 ## - INSTYTUCJA SPORZĄDZAJĄCA REKORD | |
| Instytucja, która przygotowała dane do khw | SZCZ 010/JT |
| Language of cataloging | pol |
| Description conventions | rda |
| Instytucja, która wprowadziła rekord | SZCZ 010/JT |
| Instytucja, która zmodyfikowała rekord | GD PAN/APs |
| 041 1# - JĘZYK DOKUMENTU | |
| Język tekstu | pol |
| Język tekstu oryginalnego i/lub pośredniego | eng |
| 100 1# - HASŁO GŁÓWNE - NAZWA OSOBOWA | |
| Nazwa osobowa | Katz, Sandor Ellix |
| Daty biograficzne | (1962- ). |
| Określenie rodzaju współpracy | Autor |
| 9 (RLIN) | 49464 |
| 245 10 - STREFA TYTUŁU I OZNACZENIA ODPOWIEDZIALNOŚCI | |
| Tytuł | Sztuka fermentacji : |
| Ciąg dalszy tytułu | praktyczne wskazówki z całego świata na temat procesu kiszenia i fermentacji warzyw, owoców, ziaren, mleka, fasoli, mięsa i innych produktów / |
| Pozostałe elementy strefy tytułu i oznaczenia odpowiedzialności | Sandor Ellix Katz ; ze wstępem Michaela Pollana ; przełożył: Bartłomiej Kotarski. |
| 246 1# - WARIANT TYTUŁU | |
| Uwaga poprzedzająca tytuł | Tytuł oryginału: |
| Tytuł | Art of fermentation : |
| Ciąg dalszy tytułu | an in-depth exploration of essential concepts and processes from around the world |
| 250 ## - STREFA WYDANIA | |
| Oznaczenie wydania | Wydanie I. |
| 260 ## - PUBLICATION, DISTRIBUTION, ETC. | |
| Miejsce wydania | Białystok : |
| Nazwa wydawcy | Wydawnictwo Vivante, |
| Data wydania | 2019. |
| 300 ## - STREFA OPISU FIZYCZNEGO | |
| Określenie formy dokumentu i/lub objętość | 620 stron, [32] strony tablice : |
| Inne elementy opisu fizycznego | ilustarcje ; |
| Wymiary | 24 cm. |
| 336 ## - TYP ZAWARTOŚCI | |
| Termin opisujący typ zawartości | Tekst |
| Kod określający zawartość | txt |
| Źródło | rdacontent |
| 337 ## - TYP MEDIÓW | |
| Tryb odtwarzania | Bez urządzenia pośredniczącego |
| Kod typu mediów | n |
| Źródło | rdamedia |
| 338 ## - TYP/RODZAJ NOŚNIKA | |
| Hasło opisujące typ nośnika | Wolumin |
| Kod typu nośnika | nc |
| Źródło | rdacarrier |
| 500 ## - UWAGA OGÓLNA | |
| Uwaga ogólna | Tytuł oryginału: The art of fermentation : an in-depth exploration of essential concepts and processes from around the world. |
| 504 ## - UWAGA DOTYCZĄCA BIBLIOGRAFII ZAŁĄCZNIKOWEJ | |
| Uwaga dotycząca bibliografii | Bibliografia na stronach 571-575. Indeks. |
| 650 #7 - HASŁO PRZEDMIOTOWE - NAZWA POSPOLITA | |
| Nazwa pospolita lub nazwa geograficzna jako element wprowadzający | Fermentacja |
| Określnik formy | poradniki. |
| Source of heading or term | kaba |
| 9 (RLIN) | 114101 |
| 650 #7 - HASŁO PRZEDMIOTOWE - NAZWA POSPOLITA | |
| Nazwa pospolita lub nazwa geograficzna jako element wprowadzający | Żywność fermentowana |
| Określnik formy | poradniki. |
| Source of heading or term | kaba |
| 9 (RLIN) | 114091 |
| 700 1# - HASŁO DODATKOWE - NAZWA OSOBOWA | |
| Nazwa osobowa | Pollan, Michael |
| Daty biograficzne | (1955- ). |
| Określenie rodzaju współpracy | Wstęp |
| 9 (RLIN) | 49465 |
| 700 1# - HASŁO DODATKOWE - NAZWA OSOBOWA | |
| Nazwa osobowa | Kotarski, Bartłomiej Marcin. |
| Określenie rodzaju współpracy | Tłumaczenie |
| 9 (RLIN) | 46973 |
| 710 2# - HASŁO DODATKOWE - NAZWA CIAŁA ZBIOROWEGO | |
| Nazwa ciała zbiorowego lub nazwa geograficzna jako pierwszy element | Wydawnictwo Kobiece Łukasz Kierus. |
| Określenie rodzaju współpracy | Wydawca |
| Powiązanie | pbl |
| 9 (RLIN) | 52734 |
| 920 ## - | |
| -- | 978-83-66234-88-8 |
| 942 ## - ADDED ENTRY ELEMENTS (KOHA) | |
| Koha item type | Książki |
| Wypożyczenia Koha - wszystkie egzemplarze | 0 |
| Wycofany | Zagubiony | Status uszkodzenia | Nie można wypożyczyć | Biblioteka macierzysta | Obecna biblioteka | Lokalizacja | Data nabycia | Cena zakupu | Numer inwentarzowy | Razem wypożyczeń | Sygnatura | Kod kreskowy | Ostatnio widziany | Ostatnio widziane wypożyczenie | Numer kopii | Cena obowiązuje od | Koha item type |
|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
| Dostępny tylko na miejscu w Czytelni Głównej | Biblioteka Główna URK | Biblioteka Główna URK | Czytelnia Główna | 19.11.2019 | 29.94 | 158451 II | 1 | Sg 26 | 1000147835 | 08.12.2021 | 08.12.2021 | 1 | 19.11.2019 | Książki |
