MARC details
000 -ETYKIETA REKORDU |
pole stałej długości |
02083cam a2200313 i 4500 |
001 - NUMER KONTROLNY REKORDU |
control field |
xx001547328 |
003 - IDENTYFIKATOR NUMERU KONTROLNEGO |
control field |
NUKAT |
005 - DATA OSTATNIEJ MODYFIKACJI REKORDU |
control field |
20241231102244.0 |
008 - DANE KONTROLNE (POLA STAŁEJ DŁUGOŚCI) |
pole stałej długości |
100305s1857 pl a |000 0 pol c |
035 ## - NUMER SYSTEMOWY REKORDU |
Numer systemowy |
(OCoLC)1414033509 |
040 ## - INSTYTUCJA SPORZĄDZAJĄCA REKORD |
Instytucja, która przygotowała dane do khw |
SZCZ M/MK |
Instytucja, która wprowadziła rekord |
SZCZ M/MK |
Instytucja, która zmodyfikowała rekord |
WR O/MMts |
041 1# - JĘZYK DOKUMENTU |
Język tekstu |
pol |
Język tekstu oryginalnego i/lub pośredniego |
ger |
100 1# - HASŁO GŁÓWNE - NAZWA OSOBOWA |
Nazwa osobowa |
Otto, Friedrich Julius |
Daty biograficzne |
(1809-1870). |
9 (RLIN) |
54424 |
245 10 - STREFA TYTUŁU I OZNACZENIA ODPOWIEDZIALNOŚCI |
Tytuł |
Nauka rozumowanej praktyki przemysłu gospodarskiego : |
Ciąg dalszy tytułu |
obejmująca piwowarstwo, gorzelnictwo, wyrabianie drożdzy, wódek słodkich, octu, mączki, cukru z mączki i z buraków, wypalanie wapna, gipsu i cegły, otrzymywanie potażu, czyszczenie oleju, robienie mydła, masła i sera, wypiekanie chleba dla użytku przy wykładzie i słuchaniu tych przedmiotów w zakładach przemysłowo gospodarskich tudzież dla obeznania z niemi Ziemian, Techników i Administratorów. |
Oznaczenie podserii/części/sekcji |
Dodatek, |
Nazwa podserii/części/sekcji |
Najnowsze wynalazki i ulepszenia od roku 1851 do końca 1855 dokonane w piwowarstwie, gorzelnictwie, wyrabianiu drożdży, octu i cukru / |
Pozostałe elementy strefy tytułu i oznaczenia odpowiedzialności |
dopełniające polskie wydanie "Nauki rozumowanej praktyki przemysłu gospodarskiego" zebrane w osobną całość przez Juliusza Otto i Karola Siemens ; przeł. na jęz. pol. St. Löwenhard i A. Wiślicki. |
246 30 - WARIANT TYTUŁU |
Tytuł |
Najnowsze wynalazki i ulepszenia od roku 1851 do końca 1855 dokonane w piwowarstwie, gorzelnictwie, wyrabianiu drożdży, octu i cukru |
260 ## - PUBLICATION, DISTRIBUTION, ETC. |
Miejsce wydania |
Warszawa : |
Nazwa wydawcy |
Nakł. Karola Bernsteina Księgarza, |
Data wydania |
1857 |
Miejsce druku |
(Warszawa : |
Nazwa drukarni |
J. Jaworski). |
300 ## - STREFA OPISU FIZYCZNEGO |
Określenie formy dokumentu i/lub objętość |
[6], II, 195 s., [1] k. tabl. : |
Inne elementy opisu fizycznego |
il. ; |
Wymiary |
20 cm. |
336 ## - TYP ZAWARTOŚCI |
Termin opisujący typ zawartości |
Tekst |
Kod określający zawartość |
txt |
Źródło |
rdacontent |
337 ## - TYP MEDIÓW |
Tryb odtwarzania |
Bez urządzenia pośredniczącego |
Kod typu mediów |
n |
Źródło |
rdamedia |
338 ## - TYP/RODZAJ NOŚNIKA |
Hasło opisujące typ nośnika |
Wolumin |
Kod typu nośnika |
nc |
Źródło |
rdacarrier |
510 4# - UWAGA DOTYCZĄCA CYTATU BIBLIOGRAFICZNEGO |
Nazwa źródła |
Estr. XIX, |
Umiejscowienie w źródle |
cz. 1, T. 3, s. 333 |
650 #7 - HASŁO PRZEDMIOTOWE - NAZWA POSPOLITA |
Nazwa pospolita lub nazwa geograficzna jako element wprowadzający |
Przemysł rolno-spożywczy |
Określnik chronologiczny |
19 w. |
Source of heading or term |
kaba |
9 (RLIN) |
118201 |
700 1# - HASŁO DODATKOWE - NAZWA OSOBOWA |
Nazwa osobowa |
Siemens, Karl Georg |
Daty biograficzne |
(1809-1885). |
9 (RLIN) |
54425 |
700 1# - HASŁO DODATKOWE - NAZWA OSOBOWA |
Nazwa osobowa |
Löwenhard, Stanisław |
Daty biograficzne |
(1838-1915). |
Określenie rodzaju współpracy |
Tł. |
9 (RLIN) |
54426 |
700 1# - HASŁO DODATKOWE - NAZWA OSOBOWA |
Nazwa osobowa |
Wiślicki, Adam |
Daty biograficzne |
(1836-1913). |
Określenie rodzaju współpracy |
Tł. |
9 (RLIN) |
33267 |
700 1# - HASŁO DODATKOWE - NAZWA OSOBOWA |
Nazwa osobowa |
Bernstein, Karol |
Daty biograficzne |
(1820-1890). |
Określenie rodzaju współpracy |
Nakł. |
9 (RLIN) |
56705 |
700 1# - HASŁO DODATKOWE - NAZWA OSOBOWA |
Nazwa osobowa |
Jaworski, Jan |
Daty biograficzne |
(1815-1875). |
Określenie rodzaju współpracy |
Druk. |
9 (RLIN) |
24669 |
942 ## - ADDED ENTRY ELEMENTS (KOHA) |
Koha item type |
Książki |
Wypożyczenia Koha - wszystkie egzemplarze |
0 |