Baner ze zdjęciem biblioteki

Wyrabianie spirytusu z buraków jako najpewniejszy środek produkowania tanio mięsa, a zarazem znacznego powiększenia zbioru zboża : (Record no. 62007)

MARC details
000 -ETYKIETA REKORDU
pole stałej długości 01243cam a2200277 i 4500
001 - NUMER KONTROLNY REKORDU
control field xx001566320
003 - IDENTYFIKATOR NUMERU KONTROLNEGO
control field NUKAT
005 - DATA OSTATNIEJ MODYFIKACJI REKORDU
control field 20241231103507.0
008 - DANE KONTROLNE (POLA STAŁEJ DŁUGOŚCI)
pole stałej długości 100329s1855 pl a |000 0 pol c
035 ## - NUMER SYSTEMOWY REKORDU
Numer systemowy (OCoLC)751159156
040 ## - INSTYTUCJA SPORZĄDZAJĄCA REKORD
Instytucja, która przygotowała dane do khw OLSZT 003/msj
Instytucja, która wprowadziła rekord OLSZT 003/msjs
100 1# - HASŁO GŁÓWNE - NAZWA OSOBOWA
Nazwa osobowa Kurowski, Jan Nepomucen
Daty biograficzne (1783-1866).
9 (RLIN) 43430
245 10 - STREFA TYTUŁU I OZNACZENIA ODPOWIEDZIALNOŚCI
Tytuł Wyrabianie spirytusu z buraków jako najpewniejszy środek produkowania tanio mięsa, a zarazem znacznego powiększenia zbioru zboża :
Ciąg dalszy tytułu rzecz zebrana z najnowszych doświadczeń za granicą i w kraju naszym w tej fabrykacyi poczynionych /
Pozostałe elementy strefy tytułu i oznaczenia odpowiedzialności przez Jana Nepomucena Kurowskiego.
260 ## - PUBLICATION, DISTRIBUTION, ETC.
Miejsce wydania Warszawa :
Nazwa wydawcy nakładem autora,
Data wydania 1855
Miejsce druku (Warszawa :
Nazwa drukarni w druk. J. Unger).
300 ## - STREFA OPISU FIZYCZNEGO
Określenie formy dokumentu i/lub objętość 4, [4], XIV, 215, [5] s., II k. tabl. złoż. :
Inne elementy opisu fizycznego il. ;
Wymiary 22 cm.
336 ## - TYP ZAWARTOŚCI
Termin opisujący typ zawartości Tekst
Kod określający zawartość txt
Źródło rdacontent
337 ## - TYP MEDIÓW
Tryb odtwarzania Bez urządzenia pośredniczącego
Kod typu mediów n
Źródło rdamedia
338 ## - TYP/RODZAJ NOŚNIKA
Hasło opisujące typ nośnika Wolumin
Kod typu nośnika nc
Źródło rdacarrier
500 ## - UWAGA OGÓLNA
Uwaga ogólna Z dwiema tablicami rycin.
510 4# - UWAGA DOTYCZĄCA CYTATU BIBLIOGRAFICZNEGO
Nazwa źródła Estr. XIX,
Umiejscowienie w źródle t. 2, s. 531
530 ## - UWAGA DOTYCZĄCA INNEJ DOSTĘPNEJ POSTACI FIZYCZNEJ
Uwaga dotycząca innej dostępnej postaci fizycznej dokumentu Dostępna również wersja elektroniczna.
650 #7 - HASŁO PRZEDMIOTOWE - NAZWA POSPOLITA
Nazwa pospolita lub nazwa geograficzna jako element wprowadzający Burak cukrowy
Określnik rzeczowy produkcja i handel.
Source of heading or term kaba
9 (RLIN) 70416
650 #7 - HASŁO PRZEDMIOTOWE - NAZWA POSPOLITA
Nazwa pospolita lub nazwa geograficzna jako element wprowadzający Gorzelnictwo.
Source of heading or term kaba
9 (RLIN) 72324
856 41 - LOKALIZACJA I SPOSÓB DOSTĘPU DO DOKUMENTU ELEKTRONICZNEGO
Jednolity Identyfikator Zasobu (URI) <a href="http://wmbc.olsztyn.pl/publication/2725">http://wmbc.olsztyn.pl/publication/2725</a>
942 ## - ADDED ENTRY ELEMENTS (KOHA)
Koha item type Książki
Wypożyczenia Koha - wszystkie egzemplarze 0
Holdings
Wycofany Zagubiony Status uszkodzenia Nie można wypożyczyć Kolekcja Biblioteka macierzysta Obecna biblioteka Lokalizacja Data nabycia Cena zakupu Numer inwentarzowy Razem wypożyczeń Sygnatura Kod kreskowy Ostatnio widziany Numer kopii Jednolity Identyfikator Zasobu Cena obowiązuje od Koha item type
      Do skorzystania w Czytelni Głównej po uprzednim zamówieniu Druki do 1900 r. Biblioteka Główna URK Biblioteka Główna URK Magazyn Główny 14.08.2020 0.00 47291 II   47291 II 1000155429 14.08.2020 1 https://dlibra-1urk-1edu-1pl-1behpml4o0303.mpnp.urk.edu.pl/dlibra/publication/198917/edition/198901 14.08.2020 Książki