MARC details
000 -ETYKIETA REKORDU |
pole stałej długości |
01302cam a2200337 i 4500 |
001 - NUMER KONTROLNY REKORDU |
control field |
zz2003825600 |
003 - IDENTYFIKATOR NUMERU KONTROLNEGO |
control field |
NUKAT |
005 - DATA OSTATNIEJ MODYFIKACJI REKORDU |
control field |
20241231101134.0 |
008 - DANE KONTROLNE (POLA STAŁEJ DŁUGOŚCI) |
pole stałej długości |
030401s1986 pl a | f |00| ||pol|c |
020 ## - MIĘDZYNARODOWY ZNORMALIZOWANY NUMER KSIĄŻKI |
Międzynarodowy Znormalizowany Numer Książki |
8309003390 |
020 ## - MIĘDZYNARODOWY ZNORMALIZOWANY NUMER KSIĄŻKI |
Międzynarodowy Znormalizowany Numer Książki |
8309009658 |
035 ## - NUMER SYSTEMOWY REKORDU |
Numer systemowy |
(OCoLC)749203716 |
040 ## - INSTYTUCJA SPORZĄDZAJĄCA REKORD |
Instytucja, która przygotowała dane do khw |
LUBL U/JL |
Instytucja, która wprowadziła rekord |
LUBL U/JL |
Instytucja, która zmodyfikowała rekord |
LUBL U/bg |
-- |
LUBL U/MGas |
100 1# - HASŁO GŁÓWNE - NAZWA OSOBOWA |
Nazwa osobowa |
Pijanowski, Eugeniusz |
Daty biograficzne |
(1906-1974). |
9 (RLIN) |
11042 |
245 10 - STREFA TYTUŁU I OZNACZENIA ODPOWIEDZIALNOŚCI |
Tytuł |
Zarys chemii i technologii mleczarstwa. |
Oznaczenie podserii/części/sekcji |
T. 3, |
Nazwa podserii/części/sekcji |
Sery, kazeina, produkty z serwatki / |
Pozostałe elementy strefy tytułu i oznaczenia odpowiedzialności |
Eugeniusz Pijanowski, Julian Gaweł. |
250 ## - STREFA WYDANIA |
Oznaczenie wydania |
Wyd. 3, zm. |
260 ## - PUBLICATION, DISTRIBUTION, ETC. |
Miejsce wydania |
Warszawa : |
Nazwa wydawcy |
Państwowe Wydaw. Rolnicze i Leśne, |
Data wydania |
1986. |
300 ## - STREFA OPISU FIZYCZNEGO |
Określenie formy dokumentu i/lub objętość |
362 s. : |
Inne elementy opisu fizycznego |
fot., rys., wykr. ; |
Wymiary |
24 cm. |
336 ## - TYP ZAWARTOŚCI |
Termin opisujący typ zawartości |
Tekst |
Kod określający zawartość |
txt |
Źródło |
rdacontent |
337 ## - TYP MEDIÓW |
Tryb odtwarzania |
Bez urządzenia pośredniczącego |
Kod typu mediów |
n |
Źródło |
rdamedia |
338 ## - TYP/RODZAJ NOŚNIKA |
Hasło opisujące typ nośnika |
Wolumin |
Kod typu nośnika |
nc |
Źródło |
rdacarrier |
504 ## - UWAGA DOTYCZĄCA BIBLIOGRAFII ZAŁĄCZNIKOWEJ |
Uwaga dotycząca bibliografii |
Bibliogr. przy rozdz. |
650 #7 - HASŁO PRZEDMIOTOWE - NAZWA POSPOLITA |
Nazwa pospolita lub nazwa geograficzna jako element wprowadzający |
Kazeina |
Określnik rzeczowy |
produkcja i handel |
Określnik formy |
podręczniki akademickie. |
Source of heading or term |
kaba |
9 (RLIN) |
119897 |
650 #7 - HASŁO PRZEDMIOTOWE - NAZWA POSPOLITA |
Nazwa pospolita lub nazwa geograficzna jako element wprowadzający |
Ser |
Określnik rzeczowy |
produkcja i handel |
Określnik formy |
podręczniki akademickie. |
Source of heading or term |
kaba |
9 (RLIN) |
119898 |
650 #7 - HASŁO PRZEDMIOTOWE - NAZWA POSPOLITA |
Nazwa pospolita lub nazwa geograficzna jako element wprowadzający |
Serwatka |
Określnik rzeczowy |
przerób |
Określnik formy |
podręczniki akademickie. |
Source of heading or term |
kaba |
9 (RLIN) |
119899 |
700 1# - HASŁO DODATKOWE - NAZWA OSOBOWA |
Nazwa osobowa |
Gaweł, Julian |
Daty biograficzne |
(1941- ). |
9 (RLIN) |
4192 |
710 2# - HASŁO DODATKOWE - NAZWA CIAŁA ZBIOROWEGO |
Nazwa ciała zbiorowego lub nazwa geograficzna jako pierwszy element |
Państwowe Wydawnictwo Rolnicze i Leśne. |
Powiązanie |
pbl |
9 (RLIN) |
41024 |
920 ## - |
-- |
83-09-00339-0 |
920 ## - |
-- |
83-09-00965-8 |
942 ## - ADDED ENTRY ELEMENTS (KOHA) |
Koha item type |
Książki |
Wypożyczenia Koha - wszystkie egzemplarze |
0 |