Szczegóły MARC
000 -ETYKIETA REKORDU |
pole stałej długości |
01334cam a2200325 i 4500 |
001 - NUMER KONTROLNY REKORDU |
control field |
xx004621908 |
003 - IDENTYFIKATOR NUMERU KONTROLNEGO |
control field |
NUKAT |
005 - DATA OSTATNIEJ MODYFIKACJI REKORDU |
control field |
20241231110008.0 |
008 - DANE KONTROLNE (POLA STAŁEJ DŁUGOŚCI) |
pole stałej długości |
190521s2019 pl a |000 0 pol c |
020 ## - MIĘDZYNARODOWY ZNORMALIZOWANY NUMER KSIĄŻKI |
Międzynarodowy Znormalizowany Numer Książki |
9788380498525 |
035 ## - NUMER SYSTEMOWY REKORDU |
Numer systemowy |
(OCoLC)1397542611 |
040 ## - INSTYTUCJA SPORZĄDZAJĄCA REKORD |
Instytucja, która przygotowała dane do khw |
WR O/IS |
Language of cataloging |
pol |
Description conventions |
rda |
Instytucja, która wprowadziła rekord |
WR O/ISs |
Instytucja, która zmodyfikowała rekord |
WR O/PC |
-- |
WR O/ISs |
-- |
GD 27/LKs |
-- |
KR 93/MPs |
100 1# - HASŁO GŁÓWNE - NAZWA OSOBOWA |
Nazwa osobowa |
Dumanowski, Jarosław |
Daty biograficzne |
(1967- ). |
Określenie rodzaju współpracy |
Wywiad |
9 (RLIN) |
3312 |
245 10 - STREFA TYTUŁU I OZNACZENIA ODPOWIEDZIALNOŚCI |
Tytuł |
Kapłony i szczeżuje : |
Ciąg dalszy tytułu |
opowieść o zapomnianej kuchni polskiej / |
Pozostałe elementy strefy tytułu i oznaczenia odpowiedzialności |
Jarosław Dumanowski, Magdalena Kasprzyk-Chevriaux. |
250 ## - STREFA WYDANIA |
Oznaczenie wydania |
Wydanie II. |
260 ## - PUBLICATION, DISTRIBUTION, ETC. |
Miejsce wydania |
Wołowiec : |
Nazwa wydawcy |
Wydawnictwo Czarne, |
Data wydania |
2019. |
300 ## - STREFA OPISU FIZYCZNEGO |
Określenie formy dokumentu i/lub objętość |
331, [4] strony : |
Inne elementy opisu fizycznego |
ilustracje (głównie kolorowe) ; |
Wymiary |
22 cm. |
336 ## - TYP ZAWARTOŚCI |
Termin opisujący typ zawartości |
Tekst |
Kod określający zawartość |
txt |
Źródło |
rdacontent |
337 ## - TYP MEDIÓW |
Tryb odtwarzania |
Bez urządzenia pośredniczącego |
Kod typu mediów |
n |
Źródło |
rdamedia |
338 ## - TYP/RODZAJ NOŚNIKA |
Hasło opisujące typ nośnika |
Wolumin |
Kod typu nośnika |
nc |
Źródło |
rdacarrier |
504 ## - UWAGA DOTYCZĄCA BIBLIOGRAFII ZAŁĄCZNIKOWEJ |
Uwaga dotycząca bibliografii |
Bibliografia na stronach 325-331. |
530 ## - UWAGA DOTYCZĄCA INNEJ DOSTĘPNEJ POSTACI FIZYCZNEJ |
Uwaga dotycząca innej dostępnej postaci fizycznej dokumentu |
Dostępny również w formie e-booka w formatach EPUB oraz MOBI. |
600 17 - HASŁO PRZEDMIOTOWE - NAZWA OSOBOWA |
Nazwa osobowa |
Dumanowski, Jarosław |
Daty biograficzne |
(1967- ) |
Określnik formy |
rozmowy. |
Source of heading or term |
kaba |
9 (RLIN) |
117268 |
650 #7 - HASŁO PRZEDMIOTOWE - NAZWA POSPOLITA |
Nazwa pospolita lub nazwa geograficzna jako element wprowadzający |
Kuchnia polska |
Określnik chronologiczny |
1500-1800. |
Source of heading or term |
kaba |
9 (RLIN) |
81639 |
651 #7 - HASŁO PRZEDMIOTOWE - NAZWA GEOGRAFICZNA |
Nazwa geograficzna |
Polska |
Określnik rzeczowy |
obyczaje i zwyczaje |
Określnik chronologiczny |
1500-1800. |
Source of heading or term |
kaba |
9 (RLIN) |
76294 |
700 1# - HASŁO DODATKOWE - NAZWA OSOBOWA |
Nazwa osobowa |
Kasprzyk-Chevriaux, Magdalena. |
Określenie rodzaju współpracy |
Wywiad |
9 (RLIN) |
52249 |
710 2# - HASŁO DODATKOWE - NAZWA CIAŁA ZBIOROWEGO |
Nazwa ciała zbiorowego lub nazwa geograficzna jako pierwszy element |
Wydawnictwo Czarne. |
Określenie rodzaju współpracy |
Wydawca |
Powiązanie |
pbl |
9 (RLIN) |
41133 |
920 ## - |
-- |
978-83-8049-852-5 |
942 ## - ADDED ENTRY ELEMENTS (KOHA) |
Koha item type |
Książki |
Wypożyczenia Koha - wszystkie egzemplarze |
0 |