Kucharka polska czyli Szkoła gotowania tanich, smacznych i zdrowych obiadów. (Record no. 71405)
[ view plain ]
| 000 -ETYKIETA REKORDU | |
|---|---|
| pole stałej długości | 01283cam a2200277 i 4500 |
| 001 - NUMER KONTROLNY REKORDU | |
| control field | xx005615245 |
| 003 - IDENTYFIKATOR NUMERU KONTROLNEGO | |
| control field | NUKAT |
| 005 - DATA OSTATNIEJ MODYFIKACJI REKORDU | |
| control field | 20241231093936.0 |
| 008 - DANE KONTROLNE (POLA STAŁEJ DŁUGOŚCI) | |
| pole stałej długości | 230906s1901 un |000 0 pol c |
| 035 ## - NUMER SYSTEMOWY REKORDU | |
| Numer systemowy | (OCoLC)1413813201 |
| 040 ## - INSTYTUCJA SPORZĄDZAJĄCA REKORD | |
| Instytucja, która przygotowała dane do khw | KR 197/GJ |
| Language of cataloging | pol |
| Description conventions | rda |
| Instytucja, która wprowadziła rekord | KR 197/GJs |
| Instytucja, która zmodyfikowała rekord | KR 197/GJ |
| 100 1# - HASŁO GŁÓWNE - NAZWA OSOBOWA | |
| Nazwa osobowa | Niewiarowska, Florentyna |
| Daty biograficzne | (1858-1885). |
| Określenie rodzaju współpracy | Autor |
| -- | Wydawca |
| 9 (RLIN) | 10055 |
| 245 10 - STREFA TYTUŁU I OZNACZENIA ODPOWIEDZIALNOŚCI | |
| Tytuł | Kucharka polska czyli Szkoła gotowania tanich, smacznych i zdrowych obiadów. |
| Oznaczenie podserii/części/sekcji | Cz. 2 / |
| Pozostałe elementy strefy tytułu i oznaczenia odpowiedzialności | zebrana przez Florentynę i Wandę. |
| 250 ## - STREFA WYDANIA | |
| Oznaczenie wydania | Wydanie siódme rozszerzone. |
| 260 ## - PUBLICATION, DISTRIBUTION, ETC. | |
| Miejsce wydania | Lwów : |
| Nazwa wydawcy | nakładem autorek, |
| Data wydania | [około 1901] |
| Miejsce druku | ( Lwów : |
| Nazwa drukarni | Drukarnia Narodowa St. Manieckiego i Spł.). |
| 300 ## - STREFA OPISU FIZYCZNEGO | |
| Określenie formy dokumentu i/lub objętość | [4], 361 stron ; |
| Wymiary | 18 cm. |
| 336 ## - TYP ZAWARTOŚCI | |
| Termin opisujący typ zawartości | Tekst |
| Kod określający zawartość | txt |
| Źródło | rdacontent |
| 337 ## - TYP MEDIÓW | |
| Tryb odtwarzania | Bez urządzenia pośredniczącego |
| Kod typu mediów | n |
| Źródło | rdamedia |
| 338 ## - TYP/RODZAJ NOŚNIKA | |
| Hasło opisujące typ nośnika | Wolumin |
| Kod typu nośnika | nc |
| Źródło | rdacarrier |
| 500 ## - UWAGA OGÓLNA | |
| Uwaga ogólna | Data wydania ustalona na podstawie reklamy, umieszczonej na końcu książki, dotyczącej sklepu Jana Schumanna założonego w 1848 roku, istniejącego 53 lata na dzień druku książki. |
| 650 #7 - HASŁO PRZEDMIOTOWE - NAZWA POSPOLITA | |
| Nazwa pospolita lub nazwa geograficzna jako element wprowadzający | Kuchnia polska |
| Określnik chronologiczny | 1900-1945. |
| Source of heading or term | kaba |
| 9 (RLIN) | 118900 |
| 650 #7 - HASŁO PRZEDMIOTOWE - NAZWA POSPOLITA | |
| Nazwa pospolita lub nazwa geograficzna jako element wprowadzający | Gotowanie. |
| Source of heading or term | kaba |
| 9 (RLIN) | 84904 |
| 700 1# - HASŁO DODATKOWE - NAZWA OSOBOWA | |
| Nazwa osobowa | Malecka, Wanda. |
| Określenie rodzaju współpracy | Autor |
| -- | Wydawca |
| 9 (RLIN) | 8753 |
| 700 1# - HASŁO DODATKOWE - NAZWA OSOBOWA | |
| Nazwa osobowa | Maniecki, Stanisław Łazarz |
| Daty biograficzne | (1860-1910). |
| Określenie rodzaju współpracy | Druk |
| 9 (RLIN) | 55151 |
| 942 ## - ADDED ENTRY ELEMENTS (KOHA) | |
| Koha item type | Książki |
| Wypożyczenia Koha - wszystkie egzemplarze | 0 |
| Wycofany | Zagubiony | Status uszkodzenia | Nie można wypożyczyć | Biblioteka macierzysta | Obecna biblioteka | Lokalizacja | Data nabycia | Cena zakupu | Numeracja | Numer inwentarzowy | Razem wypożyczeń | Sygnatura | Kod kreskowy | Ostatnio widziany | Numer kopii | Cena obowiązuje od | Koha item type |
|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
| Do skorzystania w Czytelni Głównej po uprzednim zamówieniu | Biblioteka Główna URK | Biblioteka Główna URK | Magazyn Główny | 26.04.2002 | 45.00 | Cz. 2 | 131830 I | 131830 I | 1000051699 | 26.04.2002 | 1 | 26.04.2002 | Książki |
