Tradycyjne i regionalne potrawy w menu obiektów gastronomiczno-turystycznych Podkarpacia / (Record no. 76238)
[ view plain ]
| 000 -ETYKIETA REKORDU | |
|---|---|
| pole stałej długości | 01492naa a2200241 i 4500 |
| 001 - NUMER KONTROLNY REKORDU | |
| control field | xx003727319 |
| 003 - IDENTYFIKATOR NUMERU KONTROLNEGO | |
| control field | NUKAT |
| 005 - DATA OSTATNIEJ MODYFIKACJI REKORDU | |
| control field | 20241231102040.0 |
| 008 - DANE KONTROLNE (POLA STAŁEJ DŁUGOŚCI) | |
| pole stałej długości | 160613s2015 pl a g |100 0 pol c |
| 035 ## - NUMER SYSTEMOWY REKORDU | |
| Numer systemowy | (OCoLC)953160055 |
| 040 ## - INSTYTUCJA SPORZĄDZAJĄCA REKORD | |
| Instytucja, która przygotowała dane do khw | TARN 010/DP |
| Instytucja, która wprowadziła rekord | TARN 010/DP |
| Instytucja, która zmodyfikowała rekord | TARN 010/MT |
| 041 0# - JĘZYK DOKUMENTU | |
| Język tekstu | pol |
| Język streszczeń | eng |
| 100 1# - HASŁO GŁÓWNE - NAZWA OSOBOWA | |
| Nazwa osobowa | Drobnica, Leokadia. |
| 9 (RLIN) | 124692 |
| 245 10 - STREFA TYTUŁU I OZNACZENIA ODPOWIEDZIALNOŚCI | |
| Tytuł | Tradycyjne i regionalne potrawy w menu obiektów gastronomiczno-turystycznych Podkarpacia / |
| Pozostałe elementy strefy tytułu i oznaczenia odpowiedzialności | Leokadia Drobnica, Jan Krupa. |
| 246 13 - WARIANT TYTUŁU | |
| Tytuł | Traditional and regional dishes on the menu of catering and tourist premises of the Podkarpacie |
| 500 ## - UWAGA OGÓLNA | |
| Uwaga ogólna | Tyt. nagł. |
| 504 ## - UWAGA DOTYCZĄCA BIBLIOGRAFII ZAŁĄCZNIKOWEJ | |
| Uwaga dotycząca bibliografii | Bibliogr. s. 389-391. |
| 520 8# - ADNOTACJA WYJAŚNIAJĄCA LUB ANALIZA WSKAZUJĄCA | |
| Adnotacja wyjaśniająca lub analiza wskazująca | Zakres i treść: podkarpacki rynek produktów tradycyjnych i regionalnych oraz preferencje konsumentów, wprowadzenie do korzeni kuchni regionu podkarpackiego, potencjał potraw regionalnych oraz tworzenie menu, charakterystyka typowych surowców, produktów i potraw regionu, zasady sporządzania i podawania potraw tradycyjnych i regionalnych, oczekiwania gościa/turysty wobec obiektów gastronomiczno-turystycznych, odżywcze i zdrowotne aspekty żywności tradycyjnej i regionalnej. |
| 546 ## - UWAGA DOTYCZĄCA JĘZYKA | |
| Uwaga dotycząca języka | Streszcz. ang. |
| 700 1# - HASŁO DODATKOWE - NAZWA OSOBOWA | |
| Nazwa osobowa | Krupa, Jan. |
| 9 (RLIN) | 21898 |
| 773 0# - DANE DOTYCZĄCE DOKUMENTU MACIERZYSTEGO | |
| Podpole kontrolne | nnam |
| Tytuł | Kreowanie przedsiębiorczości w turystyce na terenach wiejskich oraz ochrona środowiska i dziedzictwa kulturowego |
| Miejsce wydania, wydawca i data wydania | Dynów : Związek Gmin Turystycznych Pogórza Dynowskiego, 2015 |
| Zakres powiązania | S. 373-391 |
| Międzynarodowy Znormalizowany Numer Książki | 9788393469611 |
| Numer kontrolny rekordu | (NUKAT)xx003473125 |
| 942 ## - ADDED ENTRY ELEMENTS (KOHA) | |
| Koha item type | Artykuł/Rozdział |
No items available.
