MARC details
000 -ETYKIETA REKORDU |
pole stałej długości |
01152cam a2200301 i 4500 |
001 - NUMER KONTROLNY REKORDU |
control field |
xx001157314 |
003 - IDENTYFIKATOR NUMERU KONTROLNEGO |
control field |
NUKAT |
005 - DATA OSTATNIEJ MODYFIKACJI REKORDU |
control field |
20241231091200.0 |
008 - DANE KONTROLNE (POLA STAŁEJ DŁUGOŚCI) |
pole stałej długości |
080708s1873 pl |000 0 pol c |
035 ## - NUMER SYSTEMOWY REKORDU |
Numer systemowy |
(OCoLC)297526532 |
040 ## - INSTYTUCJA SPORZĄDZAJĄCA REKORD |
Instytucja, która przygotowała dane do khw |
LUBL M/JK |
Instytucja, która wprowadziła rekord |
LUBL M/JK |
Instytucja, która zmodyfikowała rekord |
LUBL M/JD |
-- |
POZN U/OBs |
-- |
POZN U/MW |
Language of cataloging |
pol |
Description conventions |
rda |
041 1# - JĘZYK DOKUMENTU |
Język tekstu |
pol |
Język tekstu oryginalnego i/lub pośredniego |
ger |
100 1# - HASŁO GŁÓWNE - NAZWA OSOBOWA |
Nazwa osobowa |
Ule, Otto |
Daty biograficzne |
(1820-1876). |
9 (RLIN) |
126565 |
245 10 - STREFA TYTUŁU I OZNACZENIA ODPOWIEDZIALNOŚCI |
Tytuł |
Chemia kuchni. |
Oznaczenie podserii/części/sekcji |
T. 2 / |
Pozostałe elementy strefy tytułu i oznaczenia odpowiedzialności |
Otto Ule. |
260 ## - PUBLICATION, DISTRIBUTION, ETC. |
Miejsce wydania |
Warszawa : |
Nazwa wydawcy |
nakł. Redakcyi "Przeglądu Tygodniowego", |
Data wydania |
1873 |
Miejsce druku |
(Warszawa : |
Nazwa drukarni |
Drukarnia Przeglądu Tygodniowego). |
300 ## - STREFA OPISU FIZYCZNEGO |
Określenie formy dokumentu i/lub objętość |
148, [1] s. ; |
Wymiary |
15 cm. |
336 ## - TYP ZAWARTOŚCI |
Termin opisujący typ zawartości |
Tekst |
Kod określający zawartość |
txt |
Źródło |
rdacontent |
337 ## - TYP MEDIÓW |
Tryb odtwarzania |
Bez urządzenia pośredniczącego |
Kod typu mediów |
n |
Źródło |
rdamedia |
338 ## - TYP/RODZAJ NOŚNIKA |
Hasło opisujące typ nośnika |
Wolumin |
Kod typu nośnika |
nc |
Źródło |
rdacarrier |
510 4# - UWAGA DOTYCZĄCA CYTATU BIBLIOGRAFICZNEGO |
Nazwa źródła |
Estr., |
Umiejscowienie w źródle |
cz. 4, t. 4, s. 432. |
530 ## - UWAGA DOTYCZĄCA INNEJ DOSTĘPNEJ POSTACI FIZYCZNEJ |
Uwaga dotycząca innej dostępnej postaci fizycznej dokumentu |
Dostępne także w wersji elektronicznej. |
546 ## - UWAGA DOTYCZĄCA JĘZYKA |
Uwaga dotycząca języka |
Przekł. z niem. dokonany z 2-go poprawionego wydania. |
650 #7 - HASŁO PRZEDMIOTOWE - NAZWA POSPOLITA |
Nazwa pospolita lub nazwa geograficzna jako element wprowadzający |
Gotowanie |
Określnik formy |
poradniki. |
Source of heading or term |
kaba |
9 (RLIN) |
95127 |
650 #7 - HASŁO PRZEDMIOTOWE - NAZWA POSPOLITA |
Nazwa pospolita lub nazwa geograficzna jako element wprowadzający |
Kuchnia |
Określnik formy |
poradniki. |
Source of heading or term |
kaba |
9 (RLIN) |
73859 |
710 2# - HASŁO DODATKOWE - NAZWA CIAŁA ZBIOROWEGO |
Nazwa ciała zbiorowego lub nazwa geograficzna jako pierwszy element |
Redakcja "Przeglądu Tygodniowego". |
Powiązanie |
pbl |
9 (RLIN) |
126568 |
856 41 - LOKALIZACJA I SPOSÓB DOSTĘPU DO DOKUMENTU ELEKTRONICZNEGO |
Jednolity Identyfikator Zasobu (URI) |
<a href="https://www.wbc.poznan.pl/publication/110203">https://www.wbc.poznan.pl/publication/110203</a> |
942 ## - ADDED ENTRY ELEMENTS (KOHA) |
Źródło klasyfikacji lub schemat ustawienia na półkach |
Układ sygnatur BG URK |
Koha item type |
Książki |
Suppress in OPAC |
Nie |