Szczegóły MARC
000 -ETYKIETA REKORDU |
pole stałej długości |
01115cam a2200253 i 4500 |
001 - NUMER KONTROLNY REKORDU |
control field |
zz2002923952 |
003 - IDENTYFIKATOR NUMERU KONTROLNEGO |
control field |
NUKAT |
005 - DATA OSTATNIEJ MODYFIKACJI REKORDU |
control field |
20241231092827.0 |
008 - DANE KONTROLNE (POLA STAŁEJ DŁUGOŚCI) |
pole stałej długości |
021029s1988 pl a e |000 0 pol c |
035 ## - NUMER SYSTEMOWY REKORDU |
Numer systemowy |
(OCoLC)1424219501 |
040 ## - INSTYTUCJA SPORZĄDZAJĄCA REKORD |
Instytucja, która przygotowała dane do khw |
WA U/JEK |
Language of cataloging |
pol |
Description conventions |
rda |
Instytucja, która wprowadziła rekord |
WA U/JEK |
Instytucja, która zmodyfikowała rekord |
WA U/BM |
-- |
WA U/JEKs |
-- |
GD 27/LKs |
-- |
WR U/iz |
-- |
OLSZT 003/MK |
100 1# - HASŁO GŁÓWNE - NAZWA OSOBOWA |
Nazwa osobowa |
Pospieszyńska, Katarzyna |
Daty biograficzne |
(1930-2007). |
Określenie rodzaju współpracy |
Autor |
9 (RLIN) |
11558 |
245 10 - STREFA TYTUŁU I OZNACZENIA ODPOWIEDZIALNOŚCI |
Tytuł |
Cymes czyli Kuchnia żydowska i przepisy kulinarne z Izraela / |
Pozostałe elementy strefy tytułu i oznaczenia odpowiedzialności |
Katarzyna Pospieszyńska ; opracowanie graficzne i ilustracje Krystyna Gorecka. |
260 ## - PUBLICATION, DISTRIBUTION, ETC. |
Miejsce wydania |
Warszawa : |
Nazwa wydawcy |
Warszawskie Wydawnictwo Prasowe RSW "Prasa-Książka-Ruch", |
Data wydania |
[1988]. |
300 ## - STREFA OPISU FIZYCZNEGO |
Określenie formy dokumentu i/lub objętość |
127, [1] strona : |
Inne elementy opisu fizycznego |
ilustracje ; |
Wymiary |
21 cm. |
336 ## - TYP ZAWARTOŚCI |
Termin opisujący typ zawartości |
Tekst |
Kod określający zawartość |
txt |
Źródło |
rdacontent |
337 ## - TYP MEDIÓW |
Tryb odtwarzania |
Bez urządzenia pośredniczącego |
Kod typu mediów |
n |
Źródło |
rdamedia |
338 ## - TYP/RODZAJ NOŚNIKA |
Hasło opisujące typ nośnika |
Wolumin |
Kod typu nośnika |
nc |
Źródło |
rdacarrier |
500 ## - UWAGA OGÓLNA |
Uwaga ogólna |
Rok wydania według BNPol online. |
650 #7 - HASŁO PRZEDMIOTOWE - NAZWA POSPOLITA |
Nazwa pospolita lub nazwa geograficzna jako element wprowadzający |
Kuchnia żydowska. |
Source of heading or term |
kaba |
9 (RLIN) |
90406 |
700 1# - HASŁO DODATKOWE - NAZWA OSOBOWA |
Nazwa osobowa |
Gorecka-Wencel, Krystyna. |
Określenie rodzaju współpracy |
Ilustracje |
9 (RLIN) |
58175 |
710 2# - HASŁO DODATKOWE - NAZWA CIAŁA ZBIOROWEGO |
Nazwa ciała zbiorowego lub nazwa geograficzna jako pierwszy element |
Robotnicza Spółdzielnia Wydawnicza "Prasa-Książka-Ruch". |
Określenie rodzaju współpracy |
Wydawca |
Powiązanie |
pbl |
9 (RLIN) |
45825 |
942 ## - ADDED ENTRY ELEMENTS (KOHA) |
Koha item type |
Książki |
Wypożyczenia Koha - wszystkie egzemplarze |
0 |