Kucharz doskonały. (Record no. 9260)
[ view plain ]
| 000 -ETYKIETA REKORDU | |
|---|---|
| pole stałej długości | 01202cam a2200289 i 4500 |
| 001 - NUMER KONTROLNY REKORDU | |
| control field | zz2003807564 |
| 003 - IDENTYFIKATOR NUMERU KONTROLNEGO | |
| control field | NUKAT |
| 005 - DATA OSTATNIEJ MODYFIKACJI REKORDU | |
| control field | 20241231103236.0 |
| 008 - DANE KONTROLNE (POLA STAŁEJ DŁUGOŚCI) | |
| pole stałej długości | 030612s1834 pl |000 0 pol c |
| 035 ## - NUMER SYSTEMOWY REKORDU | |
| Numer systemowy | (OCoLC)1412989405 |
| 040 ## - INSTYTUCJA SPORZĄDZAJĄCA REKORD | |
| Instytucja, która przygotowała dane do khw | KR 197/RA |
| Language of cataloging | pol |
| Description conventions | rda |
| Instytucja, która wprowadziła rekord | KR 197/RA |
| Instytucja, która zmodyfikowała rekord | KR 197/RA |
| -- | KR 197/MPs |
| -- | WR O/IS |
| 100 1# - HASŁO GŁÓWNE - NAZWA OSOBOWA | |
| Nazwa osobowa | Szytler, Jan |
| Daty biograficzne | (1763-1850). |
| Określenie rodzaju współpracy | Autor |
| 9 (RLIN) | 14377 |
| 245 10 - STREFA TYTUŁU I OZNACZENIA ODPOWIEDZIALNOŚCI | |
| Tytuł | Kucharz doskonały. |
| Oznaczenie podserii/części/sekcji | T. 1 / |
| Pozostałe elementy strefy tytułu i oznaczenia odpowiedzialności | przez J. S. jednego z sławnieyszych kuchmistrzów europeyskich, wspólnie z S. Z. ułożony. |
| 260 ## - PUBLICATION, DISTRIBUTION, ETC. | |
| Miejsce wydania | W Przemyslu : |
| Nazwa wydawcy | W Drukarni Biskupiey ob. gr. kat., |
| Data wydania | 1834. |
| 300 ## - STREFA OPISU FIZYCZNEGO | |
| Określenie formy dokumentu i/lub objętość | [6], 180, [10] stron ; |
| Wymiary | 19 cm. |
| 336 ## - TYP ZAWARTOŚCI | |
| Termin opisujący typ zawartości | Tekst |
| Kod określający zawartość | txt |
| Źródło | rdacontent |
| 337 ## - TYP MEDIÓW | |
| Tryb odtwarzania | Bez urządzenia pośredniczącego |
| Kod typu mediów | n |
| Źródło | rdamedia |
| 338 ## - TYP/RODZAJ NOŚNIKA | |
| Hasło opisujące typ nośnika | Wolumin |
| Kod typu nośnika | nc |
| Źródło | rdacarrier |
| 500 ## - UWAGA OGÓLNA | |
| Uwaga ogólna | Na stronie tytułowej kryptonimy autorów, nazwy: Jan Szytler i S. Zuchowski. |
| 510 4# - UWAGA DOTYCZĄCA CYTATU BIBLIOGRAFICZNEGO | |
| Nazwa źródła | Estr. XIX, |
| Umiejscowienie w źródle | t. 4, strona 473 |
| 530 ## - UWAGA DOTYCZĄCA INNEJ DOSTĘPNEJ POSTACI FIZYCZNEJ | |
| Uwaga dotycząca innej dostępnej postaci fizycznej dokumentu | Dostępne również w formie elektronicznej. |
| 650 #7 - HASŁO PRZEDMIOTOWE - NAZWA POSPOLITA | |
| Nazwa pospolita lub nazwa geograficzna jako element wprowadzający | Kuchnia. |
| Source of heading or term | kaba |
| 9 (RLIN) | 73861 |
| 700 1# - HASŁO DODATKOWE - NAZWA OSOBOWA | |
| Nazwa osobowa | Zuchowski, S. |
| Określenie rodzaju współpracy | Autor |
| 9 (RLIN) | 16422 |
| 856 41 - LOKALIZACJA I SPOSÓB DOSTĘPU DO DOKUMENTU ELEKTRONICZNEGO | |
| Jednolity Identyfikator Zasobu (URI) | <a href="https://polona.pl/item/kucharz-doskonaly-t-1,OTI4OTM0Mzk/6/#info:metadata">https://polona.pl/item/kucharz-doskonaly-t-1,OTI4OTM0Mzk/6/#info:metadata</a> |
| 856 41 - LOKALIZACJA I SPOSÓB DOSTĘPU DO DOKUMENTU ELEKTRONICZNEGO | |
| Jednolity Identyfikator Zasobu (URI) | <a href="https://www.dbc.wroc.pl/publication/146134">https://www.dbc.wroc.pl/publication/146134</a> |
| 942 ## - ADDED ENTRY ELEMENTS (KOHA) | |
| Koha item type | Książki |
| Wypożyczenia Koha - wszystkie egzemplarze | 0 |
| Wycofany | Zagubiony | Status uszkodzenia | Nie można wypożyczyć | Kolekcja | Biblioteka macierzysta | Obecna biblioteka | Lokalizacja | Data nabycia | Cena zakupu | Numeracja | Numer inwentarzowy | Razem wypożyczeń | Sygnatura | Kod kreskowy | Ostatnio widziany | Numer kopii | Cena obowiązuje od | Koha item type |
|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
| Do skorzystania w Czytelni Głównej po uprzednim zamówieniu | Druki do 1900 r. | Biblioteka Główna URK | Biblioteka Główna URK | Magazyn Główny | 17.06.2003 | 100.00 | T. 1 | 72844 I | 72844 I | 1000058209 | 17.06.2003 | 1 | 17.06.2003 | Książki |
