MARC details
000 -ETYKIETA REKORDU |
pole stałej długości |
01152cam a2200289 i 4500 |
001 - NUMER KONTROLNY REKORDU |
control field |
zz2003873439 |
003 - IDENTYFIKATOR NUMERU KONTROLNEGO |
control field |
NUKAT |
005 - DATA OSTATNIEJ MODYFIKACJI REKORDU |
control field |
20241231110603.0 |
008 - DANE KONTROLNE (POLA STAŁEJ DŁUGOŚCI) |
pole stałej długości |
031105s1973 pl a | |001 ||pol|c |
035 ## - NUMER SYSTEMOWY REKORDU |
Numer systemowy |
(OCoLC)749216797 |
040 ## - INSTYTUCJA SPORZĄDZAJĄCA REKORD |
Instytucja, która przygotowała dane do khw |
KR 197/RA |
Instytucja, która wprowadziła rekord |
KR 197/RA |
Instytucja, która zmodyfikowała rekord |
KR 197/RA |
-- |
KR 197/RRs |
245 00 - STREFA TYTUŁU I OZNACZENIA ODPOWIEDZIALNOŚCI |
Tytuł |
Zdrowo i smacznie : |
Ciąg dalszy tytułu |
poradnik racjonalnego żywienia rodziny w zdrowiu i w chorobie / |
Pozostałe elementy strefy tytułu i oznaczenia odpowiedzialności |
Zofia Czerny [et al.]. |
250 ## - STREFA WYDANIA |
Oznaczenie wydania |
Wyd. 6 popr. i uzup. / |
Ciąg dalszy strefy wydania |
red. nauk. i przedm. Jadwiga Siczek i Władysław Kierst. |
260 ## - PUBLICATION, DISTRIBUTION, ETC. |
Miejsce wydania |
Warszawa : |
Nazwa wydawcy |
Państ. Zakład Wydawnictw Lekarskich, |
Data wydania |
1973. |
300 ## - STREFA OPISU FIZYCZNEGO |
Określenie formy dokumentu i/lub objętość |
XIV, [1], 585, [2] s., 24 s. tabl. (fot. kolor.) : |
Inne elementy opisu fizycznego |
il. ; |
Wymiary |
25 cm. |
336 ## - TYP ZAWARTOŚCI |
Termin opisujący typ zawartości |
Tekst |
Kod określający zawartość |
txt |
Źródło |
rdacontent |
337 ## - TYP MEDIÓW |
Tryb odtwarzania |
Bez urządzenia pośredniczącego |
Kod typu mediów |
n |
Źródło |
rdamedia |
338 ## - TYP/RODZAJ NOŚNIKA |
Hasło opisujące typ nośnika |
Wolumin |
Kod typu nośnika |
nc |
Źródło |
rdacarrier |
500 ## - UWAGA OGÓLNA |
Uwaga ogólna |
Wg metryki książki: Wyd. 6. |
504 ## - UWAGA DOTYCZĄCA BIBLIOGRAFII ZAŁĄCZNIKOWEJ |
Uwaga dotycząca bibliografii |
Indeks. |
650 #7 - HASŁO PRZEDMIOTOWE - NAZWA POSPOLITA |
Nazwa pospolita lub nazwa geograficzna jako element wprowadzający |
Kuchnia. |
Source of heading or term |
kaba |
9 (RLIN) |
73861 |
700 1# - HASŁO DODATKOWE - NAZWA OSOBOWA |
Nazwa osobowa |
Kierst, Władysław |
Daty biograficzne |
(1911-1987). |
Określenie rodzaju współpracy |
Red. |
9 (RLIN) |
6691 |
700 1# - HASŁO DODATKOWE - NAZWA OSOBOWA |
Nazwa osobowa |
Czerny, Zofia |
Daty biograficzne |
(1894?-1964). |
9 (RLIN) |
2766 |
700 1# - HASŁO DODATKOWE - NAZWA OSOBOWA |
Nazwa osobowa |
Siczek, Jadwiga. |
Określenie rodzaju współpracy |
Red. |
9 (RLIN) |
17346 |
710 2# - HASŁO DODATKOWE - NAZWA CIAŁA ZBIOROWEGO |
Nazwa ciała zbiorowego lub nazwa geograficzna jako pierwszy element |
Państwowy Zakład Wydawnictw Lekarskich. |
Powiązanie |
pbl |
9 (RLIN) |
41044 |
942 ## - ADDED ENTRY ELEMENTS (KOHA) |
Koha item type |
Książki |
Wypożyczenia Koha - wszystkie egzemplarze |
0 |