Najnowsza kuchnia wytworna i gospodarska zawierająca 1249 przepisów gospodarskich, z uwzględnieniem kuchni jarskiej / (Record no. 9940)
[ view plain ]
| 000 -ETYKIETA REKORDU | |
|---|---|
| pole stałej długości | 01248cam a2200301 i 4500 |
| 001 - NUMER KONTROLNY REKORDU | |
| control field | zz2003873580 |
| 003 - IDENTYFIKATOR NUMERU KONTROLNEGO | |
| control field | NUKAT |
| 005 - DATA OSTATNIEJ MODYFIKACJI REKORDU | |
| control field | 20241231110852.0 |
| 008 - DANE KONTROLNE (POLA STAŁEJ DŁUGOŚCI) | |
| pole stałej długości | 031118s1990 pl a |000 0 pol c |
| 020 ## - MIĘDZYNARODOWY ZNORMALIZOWANY NUMER KSIĄŻKI | |
| Międzynarodowy Znormalizowany Numer Książki | 8303029630 |
| 035 ## - NUMER SYSTEMOWY REKORDU | |
| Numer systemowy | (OCoLC)749217388 |
| 040 ## - INSTYTUCJA SPORZĄDZAJĄCA REKORD | |
| Instytucja, która przygotowała dane do khw | KR 197/RA |
| Instytucja, która wprowadziła rekord | KR 197/RA |
| Instytucja, która zmodyfikowała rekord | KR 197/RA |
| -- | KR 197/RRs |
| -- | WR U/izs |
| 100 1# - HASŁO GŁÓWNE - NAZWA OSOBOWA | |
| Nazwa osobowa | Norkowska, Marta |
| Daty biograficzne | (1872-1930). |
| 9 (RLIN) | 10114 |
| 245 10 - STREFA TYTUŁU I OZNACZENIA ODPOWIEDZIALNOŚCI | |
| Tytuł | Najnowsza kuchnia wytworna i gospodarska zawierająca 1249 przepisów gospodarskich, z uwzględnieniem kuchni jarskiej / |
| Pozostałe elementy strefy tytułu i oznaczenia odpowiedzialności | Marta Norkowska. |
| 246 18 - WARIANT TYTUŁU | |
| Tytuł | Najnowsza kuchnia |
| 250 ## - STREFA WYDANIA | |
| Oznaczenie wydania | Wyd. 1 fotooffsetowe. |
| 260 ## - PUBLICATION, DISTRIBUTION, ETC. | |
| Miejsce wydania | Kraków : |
| Nazwa wydawcy | Krajowa Agencja Wydawnicza ; |
| Miejsce wydania | [Warszawa] : |
| Nazwa wydawcy | Polski Dom Wydawniczy, |
| Data wydania | 1990. |
| 300 ## - STREFA OPISU FIZYCZNEGO | |
| Określenie formy dokumentu i/lub objętość | [6], 500, [1] s. : |
| Inne elementy opisu fizycznego | il. ; |
| Wymiary | 20 cm. |
| 336 ## - TYP ZAWARTOŚCI | |
| Termin opisujący typ zawartości | Tekst |
| Kod określający zawartość | txt |
| Źródło | rdacontent |
| 337 ## - TYP MEDIÓW | |
| Tryb odtwarzania | Bez urządzenia pośredniczącego |
| Kod typu mediów | n |
| Źródło | rdamedia |
| 338 ## - TYP/RODZAJ NOŚNIKA | |
| Hasło opisujące typ nośnika | Wolumin |
| Kod typu nośnika | nc |
| Źródło | rdacarrier |
| 534 ## - UWAGA DOTYCZĄCA WERSJI ORYGINALNEJ | |
| Określenie wprowadzające | Oryg.: |
| Oznaczenie wydania oryginału | Wyd. powiększone. |
| Adres wydawniczy oryginału | Warszawa : Gebethner i Wolff ; Kraków : Gebethner i Spółka, [ca 1904]. |
| 650 #7 - HASŁO PRZEDMIOTOWE - NAZWA POSPOLITA | |
| Nazwa pospolita lub nazwa geograficzna jako element wprowadzający | Książki kucharskie |
| Określnik geograficzny | Polska |
| Określnik chronologiczny | 1900-1945. |
| Source of heading or term | kaba |
| 9 (RLIN) | 112121 |
| 650 #7 - HASŁO PRZEDMIOTOWE - NAZWA POSPOLITA | |
| Nazwa pospolita lub nazwa geograficzna jako element wprowadzający | Kuchnia polska |
| Określnik chronologiczny | 1900-1945. |
| Source of heading or term | kaba |
| 9 (RLIN) | 118900 |
| 710 2# - HASŁO DODATKOWE - NAZWA CIAŁA ZBIOROWEGO | |
| Nazwa ciała zbiorowego lub nazwa geograficzna jako pierwszy element | Krajowa Agencja Wydawnicza (1974-2004). |
| Powiązanie | pbl |
| 9 (RLIN) | 41028 |
| 920 ## - | |
| -- | 83-03-02963-0 |
| 942 ## - ADDED ENTRY ELEMENTS (KOHA) | |
| Koha item type | Książki |
| Wypożyczenia Koha - wszystkie egzemplarze | 0 |
| Wycofany | Zagubiony | Status uszkodzenia | Nie można wypożyczyć | Biblioteka macierzysta | Obecna biblioteka | Lokalizacja | Data nabycia | Cena zakupu | Numer inwentarzowy | Razem wypożyczeń | Sygnatura | Kod kreskowy | Ostatnio widziany | Numer kopii | Cena obowiązuje od | Koha item type |
|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
| Do skorzystania w Czytelni Głównej po uprzednim zamówieniu | Biblioteka Główna URK | Biblioteka Główna URK | Magazyn Główny | 21.11.2003 | 22000.00 | 130200 I | 130200 I | 1000059635 | 21.11.2003 | 1 | 21.11.2003 | Książki |
