Baner ze zdjęciem biblioteki

Najnowsza kuchnia wytworna i gospodarska zawierająca 1249 przepisów gospodarskich, z uwzględnieniem kuchni jarskiej / (Record no. 9940)

MARC details
000 -ETYKIETA REKORDU
pole stałej długości 01248cam a2200301 i 4500
001 - NUMER KONTROLNY REKORDU
control field zz2003873580
003 - IDENTYFIKATOR NUMERU KONTROLNEGO
control field NUKAT
005 - DATA OSTATNIEJ MODYFIKACJI REKORDU
control field 20241231110852.0
008 - DANE KONTROLNE (POLA STAŁEJ DŁUGOŚCI)
pole stałej długości 031118s1990 pl a |000 0 pol c
020 ## - MIĘDZYNARODOWY ZNORMALIZOWANY NUMER KSIĄŻKI
Międzynarodowy Znormalizowany Numer Książki 8303029630
035 ## - NUMER SYSTEMOWY REKORDU
Numer systemowy (OCoLC)749217388
040 ## - INSTYTUCJA SPORZĄDZAJĄCA REKORD
Instytucja, która przygotowała dane do khw KR 197/RA
Instytucja, która wprowadziła rekord KR 197/RA
Instytucja, która zmodyfikowała rekord KR 197/RA
-- KR 197/RRs
-- WR U/izs
100 1# - HASŁO GŁÓWNE - NAZWA OSOBOWA
Nazwa osobowa Norkowska, Marta
Daty biograficzne (1872-1930).
9 (RLIN) 10114
245 10 - STREFA TYTUŁU I OZNACZENIA ODPOWIEDZIALNOŚCI
Tytuł Najnowsza kuchnia wytworna i gospodarska zawierająca 1249 przepisów gospodarskich, z uwzględnieniem kuchni jarskiej /
Pozostałe elementy strefy tytułu i oznaczenia odpowiedzialności Marta Norkowska.
246 18 - WARIANT TYTUŁU
Tytuł Najnowsza kuchnia
250 ## - STREFA WYDANIA
Oznaczenie wydania Wyd. 1 fotooffsetowe.
260 ## - PUBLICATION, DISTRIBUTION, ETC.
Miejsce wydania Kraków :
Nazwa wydawcy Krajowa Agencja Wydawnicza ;
Miejsce wydania [Warszawa] :
Nazwa wydawcy Polski Dom Wydawniczy,
Data wydania 1990.
300 ## - STREFA OPISU FIZYCZNEGO
Określenie formy dokumentu i/lub objętość [6], 500, [1] s. :
Inne elementy opisu fizycznego il. ;
Wymiary 20 cm.
336 ## - TYP ZAWARTOŚCI
Termin opisujący typ zawartości Tekst
Kod określający zawartość txt
Źródło rdacontent
337 ## - TYP MEDIÓW
Tryb odtwarzania Bez urządzenia pośredniczącego
Kod typu mediów n
Źródło rdamedia
338 ## - TYP/RODZAJ NOŚNIKA
Hasło opisujące typ nośnika Wolumin
Kod typu nośnika nc
Źródło rdacarrier
534 ## - UWAGA DOTYCZĄCA WERSJI ORYGINALNEJ
Określenie wprowadzające Oryg.:
Oznaczenie wydania oryginału Wyd. powiększone.
Adres wydawniczy oryginału Warszawa : Gebethner i Wolff ; Kraków : Gebethner i Spółka, [ca 1904].
650 #7 - HASŁO PRZEDMIOTOWE - NAZWA POSPOLITA
Nazwa pospolita lub nazwa geograficzna jako element wprowadzający Książki kucharskie
Określnik geograficzny Polska
Określnik chronologiczny 1900-1945.
Source of heading or term kaba
9 (RLIN) 112121
650 #7 - HASŁO PRZEDMIOTOWE - NAZWA POSPOLITA
Nazwa pospolita lub nazwa geograficzna jako element wprowadzający Kuchnia polska
Określnik chronologiczny 1900-1945.
Source of heading or term kaba
9 (RLIN) 118900
710 2# - HASŁO DODATKOWE - NAZWA CIAŁA ZBIOROWEGO
Nazwa ciała zbiorowego lub nazwa geograficzna jako pierwszy element Krajowa Agencja Wydawnicza (1974-2004).
Powiązanie pbl
9 (RLIN) 41028
920 ## -
-- 83-03-02963-0
942 ## - ADDED ENTRY ELEMENTS (KOHA)
Koha item type Książki
Wypożyczenia Koha - wszystkie egzemplarze 0
Holdings
Wycofany Zagubiony Status uszkodzenia Nie można wypożyczyć Biblioteka macierzysta Obecna biblioteka Lokalizacja Data nabycia Cena zakupu Numer inwentarzowy Razem wypożyczeń Sygnatura Kod kreskowy Ostatnio widziany Numer kopii Cena obowiązuje od Koha item type
      Do skorzystania w Czytelni Głównej po uprzednim zamówieniu Biblioteka Główna URK Biblioteka Główna URK Magazyn Główny 21.11.2003 22000.00 130200 I   130200 I 1000059635 21.11.2003 1 21.11.2003 Książki