MARC details
000 -ETYKIETA REKORDU |
pole stałej długości |
01054cam a2200301 i 4500 |
001 - NUMER KONTROLNY REKORDU |
control field |
zz2003854227 |
003 - IDENTYFIKATOR NUMERU KONTROLNEGO |
control field |
NUKAT |
005 - DATA OSTATNIEJ MODYFIKACJI REKORDU |
control field |
20241231110946.0 |
008 - DANE KONTROLNE (POLA STAŁEJ DŁUGOŚCI) |
pole stałej długości |
030912s1978 pl a | |001 ||pol|c |
035 ## - NUMER SYSTEMOWY REKORDU |
Numer systemowy |
(OCoLC)749198231 |
040 ## - INSTYTUCJA SPORZĄDZAJĄCA REKORD |
Instytucja, która przygotowała dane do khw |
KR 197/RA |
Instytucja, która wprowadziła rekord |
KR 197/RA |
Instytucja, która zmodyfikowała rekord |
KR 197/RA |
-- |
KR 197/RRs |
-- |
WA U/JKs |
100 1# - HASŁO GŁÓWNE - NAZWA OSOBOWA |
Nazwa osobowa |
Cieślak, Jan |
Daty biograficzne |
(1899-1995). |
9 (RLIN) |
2479 |
245 10 - STREFA TYTUŁU I OZNACZENIA ODPOWIEDZIALNOŚCI |
Tytuł |
Domowy wyrób win owocowych, miodów pitnych, wódek, likierów, cocktailów. |
Oznaczenie podserii/części/sekcji |
[2] / |
Pozostałe elementy strefy tytułu i oznaczenia odpowiedzialności |
Jan Cieślak. |
246 14 - WARIANT TYTUŁU |
Tytuł |
Domowy wyrób win |
250 ## - STREFA WYDANIA |
Oznaczenie wydania |
Wyd. 9. |
260 ## - PUBLICATION, DISTRIBUTION, ETC. |
Miejsce wydania |
Warszawa : |
Nazwa wydawcy |
WATRA, |
Data wydania |
1978. |
300 ## - STREFA OPISU FIZYCZNEGO |
Określenie formy dokumentu i/lub objętość |
S. III, [1], 197-396, [1] s. : |
Inne elementy opisu fizycznego |
il. ; |
Wymiary |
20 cm. |
336 ## - TYP ZAWARTOŚCI |
Termin opisujący typ zawartości |
Tekst |
Kod określający zawartość |
txt |
Źródło |
rdacontent |
337 ## - TYP MEDIÓW |
Tryb odtwarzania |
Bez urządzenia pośredniczącego |
Kod typu mediów |
n |
Źródło |
rdamedia |
338 ## - TYP/RODZAJ NOŚNIKA |
Hasło opisujące typ nośnika |
Wolumin |
Kod typu nośnika |
nc |
Źródło |
rdacarrier |
500 ## - UWAGA OGÓLNA |
Uwaga ogólna |
Indeks przy cz. 1. |
500 ## - UWAGA OGÓLNA |
Uwaga ogólna |
Oznaczenie tomu przejęto z grzbietu. |
650 #7 - HASŁO PRZEDMIOTOWE - NAZWA POSPOLITA |
Nazwa pospolita lub nazwa geograficzna jako element wprowadzający |
Enologia. |
Source of heading or term |
kaba |
9 (RLIN) |
71555 |
650 #7 - HASŁO PRZEDMIOTOWE - NAZWA POSPOLITA |
Nazwa pospolita lub nazwa geograficzna jako element wprowadzający |
Napoje alkoholowe. |
Source of heading or term |
kaba |
9 (RLIN) |
75005 |
650 #7 - HASŁO PRZEDMIOTOWE - NAZWA POSPOLITA |
Nazwa pospolita lub nazwa geograficzna jako element wprowadzający |
Alkohol |
Określnik rzeczowy |
produkcja i handel. |
Source of heading or term |
kaba |
9 (RLIN) |
69636 |
710 2# - HASŁO DODATKOWE - NAZWA CIAŁA ZBIOROWEGO |
Nazwa ciała zbiorowego lub nazwa geograficzna jako pierwszy element |
Wydawnictwo Watra. |
Powiązanie |
pbl |
9 (RLIN) |
44173 |
942 ## - ADDED ENTRY ELEMENTS (KOHA) |
Koha item type |
Książki |
Wypożyczenia Koha - wszystkie egzemplarze |
0 |