Wiśniewska, Małgorzata (1961- ). (Hasło osobowe)
- Wiśniewska, Małgorzata Z.
Technologia żywności i żywienia, organizacja i zarządzanie, towaroznawstwo, ekologia i jakość wyrobów, technologia ogólna, zarządzanie jakością.
Model oceny dojrzałości systemu jakości w przedsiębiorstwach branży spożywczej na podstawie wymagań norm ISO serii 9000 / Małgorzata Wiśniewska. - Sopot, 1997.
Uniw. Gdański 1997.07.04
OPI online (Uniwersytet Gdański; Wydział Zarządzania; Katedra Ekonomiki Przedsiębiorstw)
Kp. Zarządzanie jakością i innowacyjność w świetle doświadczeń organizacji Pomorza / Małgorzata Z. Wiśniewska, Piotr Grudowski. - Gdańsk, 2014.
Kp. Kultura jakości, doskonałości i bezpieczeństwa w organizacji / Małgorzata Z. Wiśniewska, Piotr Grudowski. - Warszawa, 2019. Nota o aut. (profesor Uniwersytetu Gdańskiego w Zakładzie Zarządzania Jakością i Środowiskiem na Wydziale Zarządzania)
OPI online (Małgorzata Zdzisława Wiśniewska)