Akademia Rolnicza im. Hugona Kołłątaja (Kraków). Wydział Technologii Żywności. (Hasło korporatywne)
- Wydział Technologii Żywności.
- Wydział Technologii Żywności Akademii Rolniczej im. H. Kołłątaja w Krakowie.
- Akademia Rolnicza w Krakowie. Wydział Technologii Żywności.
W 1974 powstał Oddział Technologii Żywności w ramach Wydziału Rolniczego AR w Krakowie. Od 1978 Oddział Technologii Żywności Akademii Rolniczej im. Hugona Kołłątaja. Ok. 1995/1996 Oddział przekształcił się w Wydział Technologii Żywności Akademii Rolniczej im. Hugona Kołłątaja. Od 2008 Wydział Technologii Żywności Uniwersytetu Rolniczego im. H. Kołłątaja w Krakowie.
Zeszyty Naukowe Akademii Rolniczej im. Hugona Kołłątaja w Krakowie ; nr 290. Technologia Żywności ; z. 6. - Kraków, 1995.
INP'1992/1993
INP'1995/1996
Kp. Żywność wzbogacona i nutraceutyki : IX Konferencja Naukowa z cyklu "Żywność XXI wieku" : materiały z Konferencji Naukowej, Kraków, 18-19 czerwca 2009 / [publikacja pod red. Piotra Gębczyńskiego i Anny Korus]. - Kraków, 2009.
Kp. Żywność minimalnie przetworzona : materiały konferencji naukowej, Kraków, 19-20 czerwca 1997 r. / Polskie Towarzystwo Technologów Żywności. Oddział Małopolski ; Akademia Rolnicza w Krakowie. Wydział Technologii Żywności. Kraków, cop. 1997.
Wydział Technologii Żywności UR im. Hugona Kołłątaja w Krakowie http://wtz.ur.krakow.pl/