Baner ze zdjęciem biblioteki
Normal view MARC view

Entry Hasło korporatywne

Number of records used in: 1

001 - NUMER KONTROLNY REKORDU

  • control field: 5601

003 - IDENTYFIKATOR NUMERU KONTROLNEGO

  • control field: KR 197

005 - DATA OSTATNIEJ MODYFIKACJI REKORDU

  • control field: 20241230201403.0

008 - DANE KONTROLNE (POLA STAŁEJ DŁUGOŚCI)

  • pole stałej długości: 130914n||a|znnaabn |a ana |c

010 ## - NUMER KONTROLNY BIBLIOTEKI KONGRESU

  • Numer kontrolny LC: n 2013033568

024 7# - INNE ZNORMALIZOWANE OZNACZENIA DOKUMENTU

  • Numer znormalizowany lub kod: 126208734
  • Źródło: viaf
  • Real World Object URI: http://viaf.org/viaf/126208734

040 ## - INSTYTUCJA SPORZĄDZAJĄCA REKORD

  • Instytucja, która przygotowała dane do khw: LUBL U/JL
  • Subject heading/thesaurus conventions: kaba
  • Instytucja, która wprowadziła rekord: LUBL U/JL
  • Instytucja, która zmodyfikowała rekord: LUBL 64/MJ
  • Instytucja, która zmodyfikowała rekord: WA U/MK

110 2# - HASŁO REKORDU - NAZWA CIAŁA ZBIOROWEGO

  • Nazwa ciała zbiorowego lub nazwa geograficzna jako pierwszy element: Instytut Przemysłu Fermentacyjnego.

410 2# - TROP ZOB. - NAZWA CIAŁA ZBIOROWEGO

  • Nazwa ciała zbiorowego lub nazwa geograficzna jako pierwszy element: Instytut Przemysłu Fermentacyjnego w Warszawie.

410 2# - TROP ZOB. - NAZWA CIAŁA ZBIOROWEGO

  • Nazwa ciała zbiorowego lub nazwa geograficzna jako pierwszy element: Instytut Przemysłu Fermentacyjnego, Warszawa.

410 2# - TROP ZOB. - NAZWA CIAŁA ZBIOROWEGO

  • Nazwa ciała zbiorowego lub nazwa geograficzna jako pierwszy element: IPF.

510 2# - TROP ZOB. TEŻ - NAZWA CIAŁA ZBIOROWEGO

  • Podpole kontrolne: a
  • Nazwa ciała zbiorowego lub nazwa geograficzna jako pierwszy element: Główny Instytut Przemysłu Rolnego i Spożywczego.

510 2# - TROP ZOB. TEŻ - NAZWA CIAŁA ZBIOROWEGO

  • Podpole kontrolne: b
  • Nazwa ciała zbiorowego lub nazwa geograficzna jako pierwszy element: Instytut Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego.

510 2# - TROP ZOB. TEŻ - NAZWA CIAŁA ZBIOROWEGO

  • Podpole kontrolne: b
  • Nazwa ciała zbiorowego lub nazwa geograficzna jako pierwszy element: Instytut Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. prof. Wacława Dąbrowskiego.

665 ## - NOTA HISTORYCZNA

  • Nota historyczna: W 1949 powstał Główny Instytut Przemysłu Rolnego i Spożywczego. Od 1954 Instytut Przemysłu Fermentacyjnego. Od 1988: Instytut Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego. W 2009 do IBPRS zostały przyłączone: Instytut Przemysłu Mięsnego i Tłuszczowego i Instytut Przemysłu Cukrowniczego. W 2012 Instytut Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego, po decyzji Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi, zmienił nazwę na Instytut Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. prof. Wacława Dąbrowskiego.

670 ## - ŹRÓDŁO, W KTÓRYM ZNALEZIONO INFORMACJE

  • Źródło informacji: Instytut Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego / Tadeusz Gołębiowski, Wiesław Rzędowski. - Warszawa, 1993.

670 ## - ŹRÓDŁO, W KTÓRYM ZNALEZIONO INFORMACJE

  • Źródło informacji: Kp. Produkty warzywne: ćwikła z chrzanem: norma branżowa / Instytut Przemysłu Fermentacyjnego. - Wyd. 7. - [Warszawa], 1986.

670 ## - ŹRÓDŁO, W KTÓRYM ZNALEZIONO INFORMACJE

  • Źródło informacji: Instytut Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. prof. Wacława Dąbrowskiego, 24.04.2015
  • Jednolity Identyfikator Zasobu (URI): http://www.ibprs.pl/o-instytucie/historia

670 ## - ŹRÓDŁO, W KTÓRYM ZNALEZIONO INFORMACJE

  • Źródło informacji: Sprawozdanie z Prac Instytutu Przemysłu Fermentacyjnego za Rok ... - (1961).