Entry Hasło korporatywne
001 - NUMER KONTROLNY REKORDU
- control field: 5601
003 - IDENTYFIKATOR NUMERU KONTROLNEGO
- control field: KR 197
005 - DATA OSTATNIEJ MODYFIKACJI REKORDU
- control field: 20241230201403.0
008 - DANE KONTROLNE (POLA STAŁEJ DŁUGOŚCI)
- pole stałej długości: 130914n||a|znnaabn |a ana |c
010 ## - NUMER KONTROLNY BIBLIOTEKI KONGRESU
- Numer kontrolny LC: n 2013033568
024 7# - INNE ZNORMALIZOWANE OZNACZENIA DOKUMENTU
- Numer znormalizowany lub kod: 126208734
- Źródło: viaf
- Real World Object URI: http://viaf.org/viaf/126208734
040 ## - INSTYTUCJA SPORZĄDZAJĄCA REKORD
- Instytucja, która przygotowała dane do khw: LUBL U/JL
- Subject heading/thesaurus conventions: kaba
- Instytucja, która wprowadziła rekord: LUBL U/JL
- Instytucja, która zmodyfikowała rekord: LUBL 64/MJ
- Instytucja, która zmodyfikowała rekord: WA U/MK
110 2# - HASŁO REKORDU - NAZWA CIAŁA ZBIOROWEGO
- Nazwa ciała zbiorowego lub nazwa geograficzna jako pierwszy element: Instytut Przemysłu Fermentacyjnego.
410 2# - TROP ZOB. - NAZWA CIAŁA ZBIOROWEGO
- Nazwa ciała zbiorowego lub nazwa geograficzna jako pierwszy element: Instytut Przemysłu Fermentacyjnego w Warszawie.
410 2# - TROP ZOB. - NAZWA CIAŁA ZBIOROWEGO
- Nazwa ciała zbiorowego lub nazwa geograficzna jako pierwszy element: Instytut Przemysłu Fermentacyjnego, Warszawa.
410 2# - TROP ZOB. - NAZWA CIAŁA ZBIOROWEGO
- Nazwa ciała zbiorowego lub nazwa geograficzna jako pierwszy element: IPF.
510 2# - TROP ZOB. TEŻ - NAZWA CIAŁA ZBIOROWEGO
- Podpole kontrolne: a
- Nazwa ciała zbiorowego lub nazwa geograficzna jako pierwszy element: Główny Instytut Przemysłu Rolnego i Spożywczego.
510 2# - TROP ZOB. TEŻ - NAZWA CIAŁA ZBIOROWEGO
- Podpole kontrolne: b
- Nazwa ciała zbiorowego lub nazwa geograficzna jako pierwszy element: Instytut Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego.
510 2# - TROP ZOB. TEŻ - NAZWA CIAŁA ZBIOROWEGO
- Podpole kontrolne: b
- Nazwa ciała zbiorowego lub nazwa geograficzna jako pierwszy element: Instytut Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. prof. Wacława Dąbrowskiego.
665 ## - NOTA HISTORYCZNA
- Nota historyczna: W 1949 powstał Główny Instytut Przemysłu Rolnego i Spożywczego. Od 1954 Instytut Przemysłu Fermentacyjnego. Od 1988: Instytut Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego. W 2009 do IBPRS zostały przyłączone: Instytut Przemysłu Mięsnego i Tłuszczowego i Instytut Przemysłu Cukrowniczego. W 2012 Instytut Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego, po decyzji Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi, zmienił nazwę na Instytut Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. prof. Wacława Dąbrowskiego.
670 ## - ŹRÓDŁO, W KTÓRYM ZNALEZIONO INFORMACJE
- Źródło informacji: Instytut Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego / Tadeusz Gołębiowski, Wiesław Rzędowski. - Warszawa, 1993.
670 ## - ŹRÓDŁO, W KTÓRYM ZNALEZIONO INFORMACJE
- Źródło informacji: Kp. Produkty warzywne: ćwikła z chrzanem: norma branżowa / Instytut Przemysłu Fermentacyjnego. - Wyd. 7. - [Warszawa], 1986.
670 ## - ŹRÓDŁO, W KTÓRYM ZNALEZIONO INFORMACJE
- Źródło informacji: Instytut Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. prof. Wacława Dąbrowskiego, 24.04.2015
- Jednolity Identyfikator Zasobu (URI): http://www.ibprs.pl/o-instytucie/historia
670 ## - ŹRÓDŁO, W KTÓRYM ZNALEZIONO INFORMACJE
- Źródło informacji: Sprawozdanie z Prac Instytutu Przemysłu Fermentacyjnego za Rok ... - (1961).