Normal view
MARC view
Analiza zagrożeń i krytyczny punkt kontrolny. (Hasło przedmiotowe ogólne (rzeczowe))
Used for/see from:
- Analyse des dangers et maîtrise des points critiques [f]
- Hazard Analysis and Critical Control Point (Food safety system) [c]
- HACCP (higiena żywności).
- Hazard analysis critical control point.
- Metoda HACCP (higiena żywności).
- System HACCP (higiena żywności).
- Krytyczny punkt kontroli (CCP).
- Krytyczne punkty kontroli (CCP).
- Krytyczny punkt kontrolny (CCP).
- Analiza zagrożeń i krytycznych punktów kontroli.
- Analiza zagrożeń i kontrola punktów krytycznych.
See also:
- Broader heading: Przemysł rolno-spożywczy warunki zdrowotne.
- Broader heading: Zakłady żywienia zbiorowego warunki zdrowotne.
- Przemysł rolno-spożywczy kontrola jakości.
RAMEAU
Normy ISO serii 9000 oraz metoda HACCP w zakładowym systemie jakości przedsiębiorstwa spożywczego/ Małgorzata Wiśniewska. - Gdańsk, 2000 (Metoda, której podstawowym zadaniem jest zagwarantowanie bezpieczeństwa zdrowotnego produktu żywnościowego dzięki właściwemu zidentyfikowaniu, skontrolowaniu i ocenie różnych typów zagrożeń istotnych dla jego bezpieczeństwa - fizycznych, chemicznych oraz mikrobiologicznych)
Strona SENSIRE, 27.08.22 https://www.sensire.com/pl/blog/haccp-jak-zaczac
Biolog Terenowy, 27.08.22 https://biolog-terenowy.com/system-haccp-analiza-zagrozen-i-krytyczne-punkty-kontroli/