Pozycja Hasło przedmiotowe ogólne (rzeczowe)
Liczba rekordów, w których użyto hasła: 4
001 - NUMER KONTROLNY REKORDU
- control field: 76947
003 - IDENTYFIKATOR NUMERU KONTROLNEGO
- control field: KR 197
005 - DATA OSTATNIEJ MODYFIKACJI REKORDU
- control field: 20241230202505.0
008 - DANE KONTROLNE (POLA STAŁEJ DŁUGOŚCI)
- pole stałej długości: 980922i||a|znnbabn |a ana |c
010 ## - NUMER KONTROLNY BIBLIOTEKI KONGRESU
- Numer kontrolny LC: s 98057235
040 ## - INSTYTUCJA SPORZĄDZAJĄCA REKORD
- Instytucja, która przygotowała dane do khw: LUBL 58/BS
- Subject heading/thesaurus conventions: kaba
- Instytucja, która wprowadziła rekord: WA U/EP
- Instytucja, która zmodyfikowała rekord: GD U/JD
- Instytucja, która zmodyfikowała rekord: WA U/AS
083 #4 - DEWEY DECIMAL CLASSIFICATION NUMBER
- Classification number element-single number or beginning number of span: 330
- Explanatory term: Ekonomia. Praca
150 ## - HASŁO REKORDU - NAZWA POSPOLITA
- Nazwa pospolita lub nazwa geograficzna jako element wprowadzający: Przemysł cukrowniczy.
450 ## - TROP ZOB. TEŻ - NAZWA POSPOLITA
- Nazwa pospolita lub nazwa geograficzna jako element wprowadzający: Sucre
- Określnik rzeczowy: Industrie et commerce [f]
450 ## - TROP ZOB. TEŻ - NAZWA POSPOLITA
- Nazwa pospolita lub nazwa geograficzna jako element wprowadzający: Sugar trade [c]
450 ## - TROP ZOB. TEŻ - NAZWA POSPOLITA
- Nazwa pospolita lub nazwa geograficzna jako element wprowadzający: Cukier
- Określnik rzeczowy: produkcja i handel.
450 ## - TROP ZOB. TEŻ - NAZWA POSPOLITA
- Nazwa pospolita lub nazwa geograficzna jako element wprowadzający: Cukrownictwo.
450 ## - TROP ZOB. TEŻ - NAZWA POSPOLITA
- Nazwa pospolita lub nazwa geograficzna jako element wprowadzający: Handel cukrem.
550 ## - TROP "ZOB. TEŻ" - NAZWA POSPOLITA
- Podpole kontrolne: g
- Nazwa pospolita lub nazwa geograficzna jako element wprowadzający: Przemysł rolno-spożywczy.
550 ## - TROP "ZOB. TEŻ" - NAZWA POSPOLITA
- Nazwa pospolita lub nazwa geograficzna jako element wprowadzający: Słodziki
- Określnik rzeczowy: produkcja i handel.
550 ## - TROP "ZOB. TEŻ" - NAZWA POSPOLITA
- Podpole kontrolne: h
- Nazwa pospolita lub nazwa geograficzna jako element wprowadzający: Burak cukrowy
- Określnik rzeczowy: produkcja i handel.
550 ## - TROP "ZOB. TEŻ" - NAZWA POSPOLITA
- Podpole kontrolne: h
- Nazwa pospolita lub nazwa geograficzna jako element wprowadzający: Produkcja cukru.
550 ## - TROP "ZOB. TEŻ" - NAZWA POSPOLITA
- Podpole kontrolne: h
- Nazwa pospolita lub nazwa geograficzna jako element wprowadzający: Cukier buraczany
- Określnik rzeczowy: produkcja i handel.
550 ## - TROP "ZOB. TEŻ" - NAZWA POSPOLITA
- Podpole kontrolne: h
- Nazwa pospolita lub nazwa geograficzna jako element wprowadzający: Trzcina cukrowa
- Określnik rzeczowy: produkcja i handel.
550 ## - TROP "ZOB. TEŻ" - NAZWA POSPOLITA
- Podpole kontrolne: h
- Nazwa pospolita lub nazwa geograficzna jako element wprowadzający: Cukier trzcinowy
- Określnik rzeczowy: produkcja i handel.
550 ## - TROP "ZOB. TEŻ" - NAZWA POSPOLITA
- Nazwa pospolita lub nazwa geograficzna jako element wprowadzający: Cukier.
550 ## - TROP "ZOB. TEŻ" - NAZWA POSPOLITA
- Podpole kontrolne: g
- Nazwa pospolita lub nazwa geograficzna jako element wprowadzający: Handel żywnością.
670 ## - ŹRÓDŁO, W KTÓRYM ZNALEZIONO INFORMACJE
- Źródło informacji: RAMEAU
680 ## - UWAGA OGÓLNA PRZEZNACZONA DO PREZENTACJI PUBLICZNEJ
- Objaśnienie: Stosuje się do prac ogólnych na temat wytwarzania produktów pochodzących z cukru oraz handlu cukrem i jego pochodnymi
680 ## - UWAGA OGÓLNA PRZEZNACZONA DO PREZENTACJI PUBLICZNEJ
- Objaśnienie: Do prac ogólnych na temat wytwarzania cukru (z buraków cukrowych lub trzciny cukrowej) stosuje się hasło
- Hasło lub określnik: Produkcja cukru <--OG>
680 ## - UWAGA OGÓLNA PRZEZNACZONA DO PREZENTACJI PUBLICZNEJ
- Objaśnienie: Do prac ogólnych na temat wytwarzania cukru oczyszczonego i uszlachetnionego cukru metodą rafinacji stosuje się hasło
- Hasło lub określnik: Cukier -- wytwarzanie i rafinowanie <--OG>
681 ## - TROP DO REKORDU, W KTÓRYM HASŁO ZOSTAŁO ZACYTOWANE ALBO UŻYTE JAKO PRZYKŁAD
- Objaśnienie: Użyto w rekordzie:
- Subject heading or subdivision term: Produkcja cukru <--OG>
681 ## - TROP DO REKORDU, W KTÓRYM HASŁO ZOSTAŁO ZACYTOWANE ALBO UŻYTE JAKO PRZYKŁAD
- Objaśnienie: Użyto w rekordzie:
- Subject heading or subdivision term: Cukier -- wytwarzanie i rafinowanie <--OG>
