Widok standardowy
Widok MARC
Wędliny. (Hasło przedmiotowe ogólne (rzeczowe))
Forma odrzucona:
- Charcuterie [f]
- Delicatessens [c]
- Mięsa peklowane.
- Wiejskie wyroby mięsne.
- Wyroby masarskie.
- Wyroby wędliniarskie.
Zobacz też:
- Hasło szersze: Wieprzowina.
- Kuchnia (wieprzowina).
- Hasło węższe: Kiełbasy.
- Hasło węższe: Terriny.
RAMEAU
SJPol (Przetwory z mięsa w jednym kawałku lub z mięsa rozdrobnionego, zwykle wędzone i peklowane, odpowiednio przyprawione)
Stosuje się do prac ogólnych na temat wędlin
Do prac ogólnych na temat produkcji i handlu wędlinami stosuje sie hasło Wędliny -- produkcja i handel <--OG>
Użyto w rekordzie Wędliny -- produkcja i handel <--OG>