Baner ze zdjęciem biblioteki
Image from Coce

Antyodżywcze i antyzdrowotne aspekty żywienia człowieka / pod redakcją Emilii Kolarzyk ; [Michał Seweryn, Piotr Pokrzywa, Ewa Dulińska-Stanek, Katarzyna Bandoła, Emilia Kolarzyk, Jadwiga Helbin, Wojciech Szot, Joanna Zając, Artur Potocki, Ewa Czarnobilska, Dorota Myszkowska, Anna Chmielewska, Marcel Mazur, Piotr Hydzik, Krzysztof Ciszowski, Beata Szkolnicka].

By: Contributor(s): Material type: TextTextAnalytics: Show analyticsPublication details: Kraków : Wydawnictwo Uniwersytetu Jagiellońskiego, cop. 2016.Description: 766 s. : il. (w tym kolor.) ; 25 cmContent type:
  • Tekst
Media type:
  • Bez urządzenia pośredniczącego
Carrier type:
  • Wolumin
ISBN:
  • 9788323339663
  • 9788323394105
NUKAT: xx003652063Inne nry kontrolne: (OCoLC)946358050 Subject(s):

Bibliogr. przy rozdz. Indeks.

Alergeny naturalne i dodatki do pokarmów jako przyczyny reakcji nadwrażliwości pokarmowej / Ewa Czarnobilska, Dorota Myszkowska, Marcel Mazur, Anna Chmielewska. by
Material type: Article Article; Format: print ; Literary form: Not fiction
In: Seweryn, Michał. Antyodżywcze i antyzdrowotne aspekty żywienia człowieka. Kraków : Wydawnictwo Uniwersytetu Jagiellońskiego, cop. 2016. Strony 729-759
Availability: (1)
Aspekty dietetyczne grzybów wielkoowocnikowych / Jadwiga Helbin. by
Material type: Article Article; Format: print ; Literary form: Not fiction
In: Seweryn, Michał. Antyodżywcze i antyzdrowotne aspekty żywienia człowieka. Kraków : Wydawnictwo Uniwersytetu Jagiellońskiego, cop. 2016. Strony 311-352
Availability: (1)
Dodatki do żywności / Piotr Pokrzywa. by
Material type: Article Article; Format: print ; Literary form: Not fiction
In: Seweryn, Michał. Antyodżywcze i antyzdrowotne aspekty żywienia człowieka. Kraków : Wydawnictwo Uniwersytetu Jagiellońskiego, cop. 2016. Strony 53-62
Availability: (1)
Etykietowanie środków spożywczych przeznaczonych dla konsumenta finalnego lub do zakładów żywienia zbiorowego / Ewa Dulińska-Stanek. by
Material type: Article Article; Format: print ; Literary form: Not fiction
In: Seweryn, Michał. Antyodżywcze i antyzdrowotne aspekty żywienia człowieka. Kraków : Wydawnictwo Uniwersytetu Jagiellońskiego, cop. 2016. Strony 73-87
Availability: (1)
Korzyści i zagrożenia związane ze spozyciem roślin konsumpcyjnych / Joanna zając, Jadwiga Helbin. by
Material type: Article Article; Format: print ; Literary form: Not fiction
In: Seweryn, Michał. Antyodżywcze i antyzdrowotne aspekty żywienia człowieka. Kraków : Wydawnictwo Uniwersytetu Jagiellońskiego, cop. 2016. Strony 473-508
Availability: (1)
Metale, półmetale i niemetale / Piotr Hydzik. by
Material type: Article Article; Format: print ; Literary form: Not fiction
In: Seweryn, Michał. Antyodżywcze i antyzdrowotne aspekty żywienia człowieka. Kraków : Wydawnictwo Uniwersytetu Jagiellońskiego, cop. 2016. Strony 237-272
Availability: (1)
Metody konserwowania żywności / Jadwiga Helbin. by
Material type: Article Article; Format: print ; Literary form: Not fiction
In: Seweryn, Michał. Antyodżywcze i antyzdrowotne aspekty żywienia człowieka. Kraków : Wydawnictwo Uniwersytetu Jagiellońskiego, cop. 2016. Strony 103-111
Availability: (1)
Ocena stanu sanitarnego zakładów żywienia zbiorowego / Piotr Pokrzywa, by
Material type: Article Article; Format: print ; Literary form: Not fiction
In: Seweryn, Michał. Antyodżywcze i antyzdrowotne aspekty żywienia człowieka. Kraków : Wydawnictwo Uniwersytetu Jagiellońskiego, cop. 2016. Strony 127-131
Availability: (1)
Pozostałości leków weterynaryjnych w żywności / Piotr Hydzik. by
Material type: Article Article; Format: print ; Literary form: Not fiction
In: Seweryn, Michał. Antyodżywcze i antyzdrowotne aspekty żywienia człowieka. Kraków : Wydawnictwo Uniwersytetu Jagiellońskiego, cop. 2016. Strony 301-306
Availability: (1)
Ryzyko zdrowotne zwiazane z wykorzystaniem nanotechnologii w sektorze rolno-spożywczym / Piotr Hydzik. by
Material type: Article Article; Format: print ; Literary form: Not fiction
In: Seweryn, Michał. Antyodżywcze i antyzdrowotne aspekty żywienia człowieka. Kraków : Wydawnictwo Uniwersytetu Jagiellońskiego, cop. 2016. Strony 709-725
Availability: (1)
Skutki toksyczne olejków eterycznych i roślin przyprawowych / Krzysztof Ciszowski. by
Material type: Article Article; Format: print ; Literary form: Not fiction
In: Seweryn, Michał. Antyodżywcze i antyzdrowotne aspekty żywienia człowieka. Kraków : Wydawnictwo Uniwersytetu Jagiellońskiego, cop. 2016. Strony 623-706
Availability: (1)
System RASFF / Piotr Pokrzywa. by
Material type: Article Article; Format: print ; Literary form: Not fiction
In: Seweryn, Michał. Antyodżywcze i antyzdrowotne aspekty żywienia człowieka. Kraków : Wydawnictwo Uniwersytetu Jagiellońskiego, cop. 2016. Strony 69-72
Availability: (1)
Toksyny i substancje antyodżywcze roślin konsumpcyjnych / Krzysztof Ciszowski, Beata Szkolnicka. by
Material type: Article Article; Format: print ; Literary form: Not fiction
In: Seweryn, Michał. Antyodżywcze i antyzdrowotne aspekty żywienia człowieka. Kraków : Wydawnictwo Uniwersytetu Jagiellońskiego, cop. 2016. Strony 509-622
Availability: (1)
Trwałe zanieczyszczenia organiczne (TZO) / Piotr Hydzik. by
Material type: Article Article; Format: print ; Literary form: Not fiction
In: Seweryn, Michał. Antyodżywcze i antyzdrowotne aspekty żywienia człowieka. Kraków : Wydawnictwo Uniwersytetu Jagiellońskiego, cop. 2016. Strony 273-299
Availability: (1)
Współczesne i interdyscyplinarne podejście do żywności / Emilia Kolarzyk. by
Material type: Article Article; Format: print ; Literary form: Not fiction
In: Seweryn, Michał. Antyodżywcze i antyzdrowotne aspekty żywienia człowieka. Kraków : Wydawnictwo Uniwersytetu Jagiellońskiego, cop. 2016. Strony 15-49
Availability: (1)
Wybrane kategorie środków spożywczych / Ewa Dulińska-Stanek. by
Material type: Article Article; Format: print ; Literary form: Not fiction
In: Seweryn, Michał. Antyodżywcze i antyzdrowotne aspekty żywienia człowieka. Kraków : Wydawnictwo Uniwersytetu Jagiellońskiego, cop. 2016. Strony 89-102
Availability: (1)
Zagrożenia mikrobiologiczne w aspekcie bezpieczeństwa żywności / Piotr Pokrzywa, Katarzyna Bandoła, Michał Seweryn. by
Material type: Article Article; Format: print ; Literary form: Not fiction
In: Seweryn, Michał. Antyodżywcze i antyzdrowotne aspekty żywienia człowieka. Kraków : Wydawnictwo Uniwersytetu Jagiellońskiego, cop. 2016. Strony 113-125
Availability: (1)
Zanieczyszczenia pochodzące z emisji przemysłowych, srodków transportu i obróbki termicznej / Artur Potocki. by
Material type: Article Article; Format: print ; Literary form: Not fiction
In: Seweryn, Michał. Antyodżywcze i antyzdrowotne aspekty żywienia człowieka. Kraków : Wydawnictwo Uniwersytetu Jagiellońskiego, cop. 2016. Strony 167-234
Availability: (1)
Zanieczyszczenia techniczne pochodzące z opakowań i urządzeń / Artur Potocki. by
Material type: Article Article; Format: print ; Literary form: Not fiction
In: Seweryn, Michał. Antyodżywcze i antyzdrowotne aspekty żywienia człowieka. Kraków : Wydawnictwo Uniwersytetu Jagiellońskiego, cop. 2016. Strony 155-166
Availability: (1)
Zatrucia grzybami pleśniowymi - mykotoksyny i mykotoksynozy / Krzysztof Ciszowski, Wojciech Szot. by
Material type: Article Article; Format: print ; Literary form: Not fiction
In: Seweryn, Michał. Antyodżywcze i antyzdrowotne aspekty żywienia człowieka. Kraków : Wydawnictwo Uniwersytetu Jagiellońskiego, cop. 2016. Strony 387-469
Availability: (1)
Zatrucia grzybami wielkoowocnikowymi / Krzysztof Ciszowski. by
Material type: Article Article; Format: print ; Literary form: Not fiction
In: Seweryn, Michał. Antyodżywcze i antyzdrowotne aspekty żywienia człowieka. Kraków : Wydawnictwo Uniwersytetu Jagiellońskiego, cop. 2016. Strony 353-386
Availability: (1)
Związki mające zastosowanie w hodowli zwierząt / Artur Potocki. by
Material type: Article Article; Format: print ; Literary form: Not fiction
In: Seweryn, Michał. Antyodżywcze i antyzdrowotne aspekty żywienia człowieka. Kraków : Wydawnictwo Uniwersytetu Jagiellońskiego, cop. 2016. Strony 151-154
Availability: (1)
Związki stosowane w uprawach roślin. / Artur Potocki. by
Material type: Article Article; Format: print ; Literary form: Not fiction
In: Seweryn, Michał. Antyodżywcze i antyzdrowotne aspekty żywienia człowieka. Kraków : Wydawnictwo Uniwersytetu Jagiellońskiego, cop. 2016. Strony 135-149
Availability: (1)
Bandoła, Katarzyna.
Szot, Wojciech.
  • Field of activity: Medycyna.
  • VIAF ID: 313515237
  • WIKIDATA ID: Q73728921
  • Occupation: Lekarze.

    Authority record control number or standard number: http://nukat.edu.pl/aut/s 95010474

Potocki, Artur
Czarnobilska, Ewa.
Chmielewska, Anna
Mazur, Marcel.
  • Field of activity: Medycyna.
  • VIAF ID: 305252212
Hydzik, Piotr.
  • Field of activity: Medycyna.
  • VIAF ID: 311795584
  • Occupation: Lekarze.

    Authority record control number or standard number: http://nukat.edu.pl/aut/s 95010474

Ciszowski, Krzysztof.
  • Field of activity: Medycyna.
  • Field of activity: Toksykologia.
  • VIAF ID: 317152422
Szkolnicka, Beata.
  • Field of activity: Medycyna.
  • VIAF ID: 311795595
Zając, Joanna
Pokrzywa, Piotr.