Wpływ składu chemicznego opakowań żywności na przydatność technologiczną : kwestie bezpieczeństwa i higieny żywności / Salvatore Parisi, Caterina Barone, Giorgia Caruso.
Material type:
ArticleNUKAT: xx004711820Inne nry kontrolne:
(OCoLC)1126620308
In:
Caruso, Giorgia. Autor Chemia materiałów opakowaniowych. Warszawa : Wydawnictwo Naukowe PWN, copyright 2017. Strony 9-30Summary: Bezpieczeństwo żywności a materiały opakowaniowe, aspekty prawne w Unii Europejskiej: obecna sytuacja, deklaracja zgodności dla opakowań przeznaczonych do kontaktu z żywnością, zagadnienie przydatności technologicznej materiałów do produkcji opakowań żywności, przewidywane zachowanie opakowań do żywności w normalnych warunkach użytkowania - zastosowania praktyczne.
Tytuł nagłówkowy.
Bibliografia na stronach 29-30.
Bezpieczeństwo żywności a materiały opakowaniowe, aspekty prawne w Unii Europejskiej: obecna sytuacja, deklaracja zgodności dla opakowań przeznaczonych do kontaktu z żywnością, zagadnienie przydatności technologicznej materiałów do produkcji opakowań żywności, przewidywane zachowanie opakowań do żywności w normalnych warunkach użytkowania - zastosowania praktyczne.
Zawiera streszczenie.
