Czynniki żywieniowe wpływające na kształtowanie mikrobioty przewdu pokarmowego / Ewelina Ewa Książek, Zuzanna Chęcińska-Maciejewska, Alina Grochowalska, Hanna Krauss.
Autor: Współtwórca(-y): Rodzaj materiału:
ArtykułNUKAT: xx005201699Inne nry kontrolne:
(OCoLC)1273301391
W: Fizjologia żywienia. Warszawa : PZWL, 2019. Strony 231-249
Tytuł nagłówkowy.
Bibliografia na stronach 248-249.
- Obszar działalności: Przemysł rolno-spożywczy.
-
Powiązana grupa: Uniwersytet Ekonomiczny (Wrocław).
Numer rekordu wzorcowego lub numer znormalizowany: http://nukat.edu.pl/aut/n 2008033220
- VIAF ID: 40163408871800091531
-
Zawód: Nauczyciele akademiccy.
Numer rekordu wzorcowego lub numer znormalizowany: http://nukat.edu.pl/aut/s 97050877
- Obszar działalności: Nauki przyrodnicze.
- VIAF ID: 311805048
-
1301
Skrobia zmodyfikowana - Oznaczanie zawartości grup karboksymetylowych w karboksymetyloskrobi PN-EN ISO 11216 /
-
1302
Woda i ścieki - Badania zawartości wielopierścieniowych węglowodorów aromatycznych (WWA) - Oznaczanie benzo(a)pirenu w wodzie metodą dwukierunkowej chromatografii cienkowarstwowej PN-87/C-04544/02 /
-
1303
Pomidory PN-R-75536 - projekt /
-
1304
Sól (Chlorek sodu) - Sól spożywcza PN-C-84081-2 /
-
1305
Zgłębniki do kawy PN-ISO 6666 /
-
1306
Suszone ziele tymianku (Thymus vulgaris L.) PN-ISO 6754 /
-
1307
Przetwory zbożowe - Oznaczanie kwasowości tłuszczowej PN-ISO 7305 /
-
1308
Mięso i przetwory mięsne - Wykrywanie związków barwiących - Metoda chromatografii cienkowarstwowej PN-ISO 13496 /
-
1309
Produkty chemii organicznej - Benzoesan sodu do celów spożywczych (Zmiana Az1) PN-C-83051/Az1 /
-
1310
Przyprawy ziołowe - Cząber (Zmiana Az1) PN-A-86956:1997/Az1 /
-
1311
Woda i ścieki - Badania zawartości rtęci - Oznaczanie rtęci metodą miareczkowania tiofluoresceiną PN-82/C-04546/02 /
-
1312
Woda i ścieki - Badania zawartości metali metodą absorpcyjnej spektometrii atomowej - Oznaczanie cynku, miedzi, ołowiu, kadmu, niklu i kobaltu w wodzie z zastosowaniem wstępnego zagęszczania na żywicy chelatującej amidooksymowej PN-92/C-04570/11 /
-
1313
Woda i ścieki - Badania zawartości związków azotu - Oznaczanie azotu ogólnego Kjeldahla w osadach ściekowych PN-75/C-04576/17 /
-
1314
Woda i ścieki - Badania zawartości związków fluoru - Oznaczanie fluorków metodą potencjometryczną z użyciem elektrody jonoselektywnej PN-78/C-04588/03 /
-
1315
Woda i ścieki - Systematyka badań - Systematyka badań wód w obiegach ciepłowniczych PN-81/C-04612/03 /
-
1316
Woda i ścieki - Badania specjalne osadów - Postanowienia ogólne i zakres normy PN-75/C-04616/00 /
-
1317
Woda i ścieki - Badania zawartości chlorków - Oznaczanie chlorków metodą turbidymetryczną w zakresie 0,05÷2,0 mg/dm3 PN-76/C-04617/01 /
-
1318
Woda i ścieki - Badania zawartości cukrów - Jakościowe oznaczanie cukrów ogólnych PN-76/C-04628/01 /
-
1319
Woda i ścieki - Badania zawartości chlorofilu w wodach powierzchniowych - Oznaczanie chlorofilu a w glonach planktonowych metodą spektrofotometryczną monochromatyczną z poprawką na feopigmenty a PN-86/C-05560/02 /
-
1320
Woda i ścieki - Badania zawartości związków fosforu - Oznaczanie fosforu ogólnego PN-91/C-04537/09 /
-
1321
Drgania i wstrząsy mechaniczne - Ekspozycja człowieka - Terminologia PN-ISO 5805 /
-
1322
Woda i ścieki - Badania zawartości miedzi - Oznaczanie miedzi metodą woltamperometryczną PN-92/C-04611/06 /
-
1323
Woda i ścieki - Badanie zawartości węgla - Postanowienia ogólne i zakres normy PN-87/C-04633/01 /
-
1324
Woda i ścieki - Badania zawartości chlorofilu w wodach powierzchniowych - Postanowienia ogólne i zakres normy PN-86/C-05560/01 /
-
1325
Maszyny włókiennicze i ich wyposażenie - Bele bawełny - Wymiary i gęstość PN-ISO 8115 /
Czynniki żywieniowe wpływające na kształtowanie mikrobioty przewdu pokarmowego /
APA
Książek E. E., Chęcińska-Maciejewska Z., Grochowalska A. & Krauss H.Czynniki żywieniowe wpływające na kształtowanie mikrobioty przewdu pokarmowego. : .
Chicago
Książek Ewelina Ewa, Chęcińska-Maciejewska Zuzanna, Grochowalska Alina and Krauss Hanna.Czynniki żywieniowe wpływające na kształtowanie mikrobioty przewdu pokarmowego. : .
Harvard
Książek E. E., Chęcińska-Maciejewska Z., Grochowalska A. and Krauss H.Czynniki żywieniowe wpływające na kształtowanie mikrobioty przewdu pokarmowego. : .
MLA
Książek Ewelina Ewa, Chęcińska-Maciejewska Zuzanna, Grochowalska Alina and Krauss Hanna.: . .
