000 01529cam a2200349 i 4500
001 xx001098973
003 NUKAT
005 20241231114019.0
008 080411s1993 pl a f f |001 0 pol c
020 _a8320415594
035 _a(OCoLC)749751726
040 _aWA M/HB
_cWA M/HB
_dWA M/IW
041 0 _apol
_beng
_brus
100 1 _aZiemba, Zenon.
_916329
245 1 0 _aPodstawy cieplnego utrwalania żywności /
_cZenon Ziemba.
250 _aWyd. 2 zm. i uzup. /
_bprzez Józefa Synowieckiego i Mariana Naczka.
260 _aWarszawa :
_bWydawnictwa Naukowo-Techniczne,
_c1993.
300 _a373, [3] s. :
_bil. ;
_c24 cm.
336 _aTekst
_btxt
_2rdacontent
337 _aBez urządzenia pośredniczącego
_bn
_2rdamedia
338 _aWolumin
_bnc
_2rdacarrier
504 _aBibliogr. przy rozdz. Indeks.
521 8 _aKsiążka przeznaczona dla studentów wydziałów technologii żywności akademii rolniczych oraz wydziałów chemii żywności politechnik. Może być wykorzystywana przez inżynierów technologów żywności pracujących w zakładach produkujących konserwy, w organach kontroli jakości i zapleczu naukowym przemysłu żywnościowego.
546 _aStreszcz. ang. i ros.
650 7 _aŻywność
_xkonserwowanie.
_2kaba
_980790
650 7 _aPasteryzacja.
_2kaba
_975883
700 1 _aSynowiecki, Józef
_d(1942-2015).
_eOprac.
_914029
700 1 _aNaczek, Marian
_d( -2013).
_eOprac.
_99851
710 2 _aWydawnictwa Naukowo-Techniczne.
_4pbl
_940978
920 _a83-204-1559-4
942 _cBK
_00
999 _c1131
_d1131