000 01243cam a2200277 i 4500
001 xx001566320
003 NUKAT
005 20241231103507.0
008 100329s1855 pl a |000 0 pol c
035 _a(OCoLC)751159156
040 _aOLSZT 003/msj
_cOLSZT 003/msjs
100 1 _aKurowski, Jan Nepomucen
_d(1783-1866).
_943430
245 1 0 _aWyrabianie spirytusu z buraków jako najpewniejszy środek produkowania tanio mięsa, a zarazem znacznego powiększenia zbioru zboża :
_brzecz zebrana z najnowszych doświadczeń za granicą i w kraju naszym w tej fabrykacyi poczynionych /
_cprzez Jana Nepomucena Kurowskiego.
260 _aWarszawa :
_bnakładem autora,
_c1855
_e(Warszawa :
_fw druk. J. Unger).
300 _a4, [4], XIV, 215, [5] s., II k. tabl. złoż. :
_bil. ;
_c22 cm.
336 _aTekst
_btxt
_2rdacontent
337 _aBez urządzenia pośredniczącego
_bn
_2rdamedia
338 _aWolumin
_bnc
_2rdacarrier
500 _aZ dwiema tablicami rycin.
510 4 _aEstr. XIX,
_ct. 2, s. 531
530 _aDostępna również wersja elektroniczna.
650 7 _aBurak cukrowy
_xprodukcja i handel.
_2kaba
_970416
650 7 _aGorzelnictwo.
_2kaba
_972324
856 4 1 _uhttp://wmbc.olsztyn.pl/publication/2725
942 _cBK
_00
999 _c62007
_d62007