000 01492naa a2200241 i 4500
001 xx003727319
003 NUKAT
005 20241231102040.0
008 160613s2015 pl a g |100 0 pol c
035 _a(OCoLC)953160055
040 _aTARN 010/DP
_cTARN 010/DP
_dTARN 010/MT
041 0 _apol
_beng
100 1 _aDrobnica, Leokadia.
_9124692
245 1 0 _aTradycyjne i regionalne potrawy w menu obiektów gastronomiczno-turystycznych Podkarpacia /
_cLeokadia Drobnica, Jan Krupa.
246 1 3 _aTraditional and regional dishes on the menu of catering and tourist premises of the Podkarpacie
500 _aTyt. nagł.
504 _aBibliogr. s. 389-391.
520 8 _aZakres i treść: podkarpacki rynek produktów tradycyjnych i regionalnych oraz preferencje konsumentów, wprowadzenie do korzeni kuchni regionu podkarpackiego, potencjał potraw regionalnych oraz tworzenie menu, charakterystyka typowych surowców, produktów i potraw regionu, zasady sporządzania i podawania potraw tradycyjnych i regionalnych, oczekiwania gościa/turysty wobec obiektów gastronomiczno-turystycznych, odżywcze i zdrowotne aspekty żywności tradycyjnej i regionalnej.
546 _aStreszcz. ang.
700 1 _aKrupa, Jan.
_921898
773 0 _7nnam
_tKreowanie przedsiębiorczości w turystyce na terenach wiejskich oraz ochrona środowiska i dziedzictwa kulturowego
_dDynów : Związek Gmin Turystycznych Pogórza Dynowskiego, 2015
_gS. 373-391
_z9788393469611
_w(NUKAT)xx003473125
942 _cAC
999 _c76238
_d76238