000 01277naa a2200277 i 4500
001 xx004148642
003 NUKAT
005 20241231115647.0
008 171019s2017 pl a f |000 0 pol c
035 _a(OCoLC)1010865368
040 _aTARN 010/DP
_cTARN 010/DP
041 1 _apol
_heng
100 1 _aLaganà, Pasqualina.
_950962
245 1 0 _aBiofilmy /
_cPasqualina Laganà, Gabriella Caruso, Francesco Mazzù, Giorgia Caruso, Salvatore Parisi, Antonino Santi Delia.
500 _aTyt. nagł.
504 _aBibliogr. s. 80-87.
520 8 _aZakres i treść: zewnątrzkomórkowe substancje polimerowe, powstawanie biofilmu, czynniki środowiskowe wpływające na powstawanie biofilmu, żywność i przemysł spożywczy, metody kontrolowania biofilmu, biofilm a warunki szpitalne i odporność na antybiotyki.
546 _aTekst tł. z jęz. ang.
700 1 _aCaruso, Gabriella.
_950963
700 1 _aMazzù, Francesco.
_950968
700 1 _aCaruso, Giorgia.
_950965
700 1 _aParisi, Salvatore
_d(1970- ).
_950966
700 1 _aDelia, Antonino Santi.
_950969
773 0 _7p1am
_aLaganà, Pasqualina
_tMikrobiologiczne zanieczyszczenia żywności /
_dWarszawa : Wydawnictwo Naukowe PWN SA, cop. 2017
_gS. 65-87
_z9788301194307
_w(NUKAT)xx004077715
942 _cAC
999 _c76599
_d76599