| 000 | 01439naa a2200229 i 4500 | ||
|---|---|---|---|
| 001 | xx004726460 | ||
| 003 | NUKAT | ||
| 005 | 20241231090239.0 | ||
| 008 | 191018s2017 pl a g |000 0 pol c | ||
| 035 | _a(OCoLC)1126640130 | ||
| 040 |
_aTARN 010/DO _bpol _erda _cTARN 010/DO _dTARN 010/DP |
||
| 041 | 1 |
_apol _heng |
|
| 100 | 1 |
_aSteinka, Izabela. _eAutor _951102 |
|
| 245 | 1 | 0 |
_aChemiczne i mikrobiologiczne aspekty interakcji żywności i opakowań do żywności / _cIzabela Steinka. |
| 500 | _aTytuł nagłówkowy. | ||
| 500 | _aZawiera ilustracje. | ||
| 504 | _aBibliografia na stronach 127-131. | ||
| 520 | 8 | _aMateriały do produkcji opakowań jako źródło mikroflory w żywności, wskaźnik przeżywalności mikroorganizmów na powierzchni różnych materiałów do pakowania, adhezja i powstawanie biofilmów na powierzchni opakowań, wpływ uszkodzeń opakowania na zachowanie mikroorganizmów, czynniki determinujące przenikanie drobnoustrojów w środowisku płynnym i gazowym, określenie minimalnych pęknieć dla przenikania drobnoustrojów przez opakowanie, interakcje mikroorganizmów z opakowaniami, przewidywanie trwałości materiałów do opakowań. | |
| 546 | _aTekst tłumaczony z języka angielskiego. | ||
| 773 | 0 |
_7p1am _aCaruso, Giorgia. Autor _tChemia materiałów opakowaniowych _bWydanie I _dWarszawa : Wydawnictwo Naukowe PWN, copyright 2017 _gStrony 101-131 _z9788301191757 _w(NUKAT)xx003941531 |
|
| 942 | _cAC | ||
| 999 |
_c77287 _d77287 |
||