000 01439naa a2200229 i 4500
001 xx004726460
003 NUKAT
005 20241231090239.0
008 191018s2017 pl a g |000 0 pol c
035 _a(OCoLC)1126640130
040 _aTARN 010/DO
_bpol
_erda
_cTARN 010/DO
_dTARN 010/DP
041 1 _apol
_heng
100 1 _aSteinka, Izabela.
_eAutor
_951102
245 1 0 _aChemiczne i mikrobiologiczne aspekty interakcji żywności i opakowań do żywności /
_cIzabela Steinka.
500 _aTytuł nagłówkowy.
500 _aZawiera ilustracje.
504 _aBibliografia na stronach 127-131.
520 8 _aMateriały do produkcji opakowań jako źródło mikroflory w żywności, wskaźnik przeżywalności mikroorganizmów na powierzchni różnych materiałów do pakowania, adhezja i powstawanie biofilmów na powierzchni opakowań, wpływ uszkodzeń opakowania na zachowanie mikroorganizmów, czynniki determinujące przenikanie drobnoustrojów w środowisku płynnym i gazowym, określenie minimalnych pęknieć dla przenikania drobnoustrojów przez opakowanie, interakcje mikroorganizmów z opakowaniami, przewidywanie trwałości materiałów do opakowań.
546 _aTekst tłumaczony z języka angielskiego.
773 0 _7p1am
_aCaruso, Giorgia. Autor
_tChemia materiałów opakowaniowych
_bWydanie I
_dWarszawa : Wydawnictwo Naukowe PWN, copyright 2017
_gStrony 101-131
_z9788301191757
_w(NUKAT)xx003941531
942 _cAC
999 _c77287
_d77287