000 01367cam a2200265 i 4500
001 zz2003827145
003 NUKAT
005 20241231102440.0
008 030520s1863 li | |00| ||pol|c
035 _a(OCoLC)749209912
040 _aKR 197/JMK
_cKR 197/JMK
_dKR 197/RA
_dKR 197/RRs
_dTOR U/WS
100 1 _aZawadzka, Wincenta.
_916202
245 1 0 _aKucharka litewska :
_bzawierająca przepisy gruntowne i jasne, własnem doświadczeniem sprawdzone, sporządzania smacznych, wykwintnych, tanich i prostych rozmaitych rodzajów potraw tak mięsnych jako i postnych, oraz ciast, legumin, lodów, kremów, galaret, konfitur i innych desserowych przysmaków, tudzież rozlicznych apteczkowych zapasów, konserw i rzadszych specjałów : z przydaniem na początku książki dokładnej dyspozycji stołu /
_cprzez W. A. L. Z. [Zawadzka W. A. L.].
250 _aWyd. 3 popr. i znacznie pomnożone.
260 _aWilno :
_bNakł. Autorki,
_c1863.
300 _aXXVIII, 519 s. ;
_c20 cm.
336 _aTekst
_btxt
_2rdacontent
337 _aBez urządzenia pośredniczącego
_bn
_2rdamedia
338 _aWolumin
_bnc
_2rdacarrier
500 _aEstr XIX. - 1880, t. 5, s. 248.
530 _aDostępne również w formie elektronicznej.
650 7 _aKuchnia litewska.
_2kaba
_982870
856 4 1 _uhttp://www.pbc.rzeszow.pl/publication/9072
_zWyd. z 1874 r.
942 _cBK
_00
999 _c9111
_d9111