Baner ze zdjęciem biblioteki

Podstawy cieplnego utrwalania żywności / (Record no. 1131)

MARC details
000 -ETYKIETA REKORDU
pole stałej długości 01529cam a2200349 i 4500
001 - NUMER KONTROLNY REKORDU
control field xx001098973
003 - IDENTYFIKATOR NUMERU KONTROLNEGO
control field NUKAT
005 - DATA OSTATNIEJ MODYFIKACJI REKORDU
control field 20241231114019.0
008 - DANE KONTROLNE (POLA STAŁEJ DŁUGOŚCI)
pole stałej długości 080411s1993 pl a f f |001 0 pol c
020 ## - MIĘDZYNARODOWY ZNORMALIZOWANY NUMER KSIĄŻKI
Międzynarodowy Znormalizowany Numer Książki 8320415594
035 ## - NUMER SYSTEMOWY REKORDU
Numer systemowy (OCoLC)749751726
040 ## - INSTYTUCJA SPORZĄDZAJĄCA REKORD
Instytucja, która przygotowała dane do khw WA M/HB
Instytucja, która wprowadziła rekord WA M/HB
Instytucja, która zmodyfikowała rekord WA M/IW
041 0# - JĘZYK DOKUMENTU
Język tekstu pol
Język streszczeń eng
-- rus
100 1# - HASŁO GŁÓWNE - NAZWA OSOBOWA
Nazwa osobowa Ziemba, Zenon.
9 (RLIN) 16329
245 10 - STREFA TYTUŁU I OZNACZENIA ODPOWIEDZIALNOŚCI
Tytuł Podstawy cieplnego utrwalania żywności /
Pozostałe elementy strefy tytułu i oznaczenia odpowiedzialności Zenon Ziemba.
250 ## - STREFA WYDANIA
Oznaczenie wydania Wyd. 2 zm. i uzup. /
Ciąg dalszy strefy wydania przez Józefa Synowieckiego i Mariana Naczka.
260 ## - PUBLICATION, DISTRIBUTION, ETC.
Miejsce wydania Warszawa :
Nazwa wydawcy Wydawnictwa Naukowo-Techniczne,
Data wydania 1993.
300 ## - STREFA OPISU FIZYCZNEGO
Określenie formy dokumentu i/lub objętość 373, [3] s. :
Inne elementy opisu fizycznego il. ;
Wymiary 24 cm.
336 ## - TYP ZAWARTOŚCI
Termin opisujący typ zawartości Tekst
Kod określający zawartość txt
Źródło rdacontent
337 ## - TYP MEDIÓW
Tryb odtwarzania Bez urządzenia pośredniczącego
Kod typu mediów n
Źródło rdamedia
338 ## - TYP/RODZAJ NOŚNIKA
Hasło opisujące typ nośnika Wolumin
Kod typu nośnika nc
Źródło rdacarrier
504 ## - UWAGA DOTYCZĄCA BIBLIOGRAFII ZAŁĄCZNIKOWEJ
Uwaga dotycząca bibliografii Bibliogr. przy rozdz. Indeks.
521 8# - UWAGA DOTYCZĄCA PRZEZNACZENIA CZYTELNICZEGO
Uwaga dotycząca przeznaczenia czytelniczego Książka przeznaczona dla studentów wydziałów technologii żywności akademii rolniczych oraz wydziałów chemii żywności politechnik. Może być wykorzystywana przez inżynierów technologów żywności pracujących w zakładach produkujących konserwy, w organach kontroli jakości i zapleczu naukowym przemysłu żywnościowego.
546 ## - UWAGA DOTYCZĄCA JĘZYKA
Uwaga dotycząca języka Streszcz. ang. i ros.
650 #7 - HASŁO PRZEDMIOTOWE - NAZWA POSPOLITA
Nazwa pospolita lub nazwa geograficzna jako element wprowadzający Żywność
Określnik rzeczowy konserwowanie.
Source of heading or term kaba
9 (RLIN) 80790
650 #7 - HASŁO PRZEDMIOTOWE - NAZWA POSPOLITA
Nazwa pospolita lub nazwa geograficzna jako element wprowadzający Pasteryzacja.
Source of heading or term kaba
9 (RLIN) 75883
700 1# - HASŁO DODATKOWE - NAZWA OSOBOWA
Nazwa osobowa Synowiecki, Józef
Daty biograficzne (1942-2015).
Określenie rodzaju współpracy Oprac.
9 (RLIN) 14029
700 1# - HASŁO DODATKOWE - NAZWA OSOBOWA
Nazwa osobowa Naczek, Marian
Daty biograficzne ( -2013).
Określenie rodzaju współpracy Oprac.
9 (RLIN) 9851
710 2# - HASŁO DODATKOWE - NAZWA CIAŁA ZBIOROWEGO
Nazwa ciała zbiorowego lub nazwa geograficzna jako pierwszy element Wydawnictwa Naukowo-Techniczne.
Powiązanie pbl
9 (RLIN) 40978
920 ## -
-- 83-204-1559-4
942 ## - ADDED ENTRY ELEMENTS (KOHA)
Koha item type Książki
Wypożyczenia Koha - wszystkie egzemplarze 0
Holdings
Wycofany Zagubiony Status uszkodzenia Nie można wypożyczyć Biblioteka macierzysta Obecna biblioteka Lokalizacja Data nabycia Cena zakupu Numer inwentarzowy Razem wypożyczeń Sygnatura Kod kreskowy Ostatnio widziany Numer kopii Cena obowiązuje od Koha item type
        Biblioteka Główna URK Biblioteka Główna URK Magazyn Główny 28.05.2001 9.00 140869 II   140869 II 1000045481 28.05.2001 3 28.05.2001 Książki
        Biblioteka Główna URK Biblioteka Główna URK Magazyn Główny 21.09.1998 9.00 068077   068077 1000005752 21.09.1998 2 21.09.1998 Skrypty
      Dostępny tylko na miejscu w Czytelni Głównej Biblioteka Główna URK Biblioteka Główna URK Czytelnia Główna 21.09.1998 9.00 068076   Sj 12 1000138592 21.09.1998 1 21.09.1998 Skrypty