MARC details
000 -ETYKIETA REKORDU |
pole stałej długości |
01625cam a2200361 i 4500 |
001 - NUMER KONTROLNY REKORDU |
control field |
zz2004986972 |
003 - IDENTYFIKATOR NUMERU KONTROLNEGO |
control field |
NUKAT |
005 - DATA OSTATNIEJ MODYFIKACJI REKORDU |
control field |
20241231090224.0 |
008 - DANE KONTROLNE (POLA STAŁEJ DŁUGOŚCI) |
pole stałej długości |
030213q1999 pl a f |000 0 pol c |
020 ## - MIĘDZYNARODOWY ZNORMALIZOWANY NUMER KSIĄŻKI |
Międzynarodowy Znormalizowany Numer Książki |
8371411189 |
035 ## - NUMER SYSTEMOWY REKORDU |
Numer systemowy |
(OCoLC)749636286 |
040 ## - INSTYTUCJA SPORZĄDZAJĄCA REKORD |
Instytucja, która przygotowała dane do khw |
KR 197/RA |
Instytucja, która wprowadziła rekord |
KR 197/RA |
Instytucja, która zmodyfikowała rekord |
KR 197/RA |
041 1# - JĘZYK DOKUMENTU |
Język tekstu |
pol |
Język tekstu oryginalnego i/lub pośredniego |
ger |
044 ## - KOD KRAJU MIEJSCA WYDANIA |
Kod kraju wydania |
pl |
-- |
gw |
245 00 - STREFA TYTUŁU I OZNACZENIA ODPOWIEDZIALNOŚCI |
Tytuł |
Technologia gastronomiczna. |
Oznaczenie podserii/części/sekcji |
Cz. 2 / |
Pozostałe elementy strefy tytułu i oznaczenia odpowiedzialności |
Ulrike Arens-Azevêdo [et al. ; tł.: Magdalena Chorąży et al.]. |
246 1# - WARIANT TYTUŁU |
Uwaga poprzedzająca tytuł |
Tyt. oryg.: |
Tytuł |
Kochen und Backen - ernährungsnewußt und kreativ |
250 ## - STREFA WYDANIA |
Oznaczenie wydania |
[Dodr.]. |
260 ## - PUBLICATION, DISTRIBUTION, ETC. |
Miejsce wydania |
Warszawa : |
Nazwa wydawcy |
Rea ; |
Miejsce wydania |
Bad Homburg vor der Höhe : |
Nazwa wydawcy |
Verlag Dr. Max Gehlen, |
Data wydania |
[1999]. |
300 ## - STREFA OPISU FIZYCZNEGO |
Określenie formy dokumentu i/lub objętość |
160 s. : |
Inne elementy opisu fizycznego |
il. kolor. ; |
Wymiary |
25 cm. |
336 ## - TYP ZAWARTOŚCI |
Termin opisujący typ zawartości |
Tekst |
Kod określający zawartość |
txt |
Źródło |
rdacontent |
337 ## - TYP MEDIÓW |
Tryb odtwarzania |
Bez urządzenia pośredniczącego |
Kod typu mediów |
n |
Źródło |
rdamedia |
338 ## - TYP/RODZAJ NOŚNIKA |
Hasło opisujące typ nośnika |
Wolumin |
Kod typu nośnika |
nc |
Źródło |
rdacarrier |
500 ## - UWAGA OGÓLNA |
Uwaga ogólna |
Wg cop. data wyd.: 1998. |
500 ## - UWAGA OGÓLNA |
Uwaga ogólna |
Datę wyd. ustalono na podstawie uwagi na s. red.: Książka otrzymała w grudniu 1999 r. na II-ch Targach Książki Kulinarnej we Wrocławiu nagrody: Prezesa Międzynarodowych Targów Poznańskich, Prezesa Dolnośląskiej Izby Rzemieślniczej i Małej Przedsiębiorczości. |
500 ## - UWAGA OGÓLNA |
Uwaga ogólna |
Cz. 3 tyt.: Technologia gastronomiczna z obsługą gości. |
504 ## - UWAGA DOTYCZĄCA BIBLIOGRAFII ZAŁĄCZNIKOWEJ |
Uwaga dotycząca bibliografii |
Bibliogr. s. 157. |
521 8# - UWAGA DOTYCZĄCA PRZEZNACZENIA CZYTELNICZEGO |
Uwaga dotycząca przeznaczenia czytelniczego |
Dla uczniów technikum gastronomicznego i hotelarskiego, oraz zasadniczej szkoły zawodowej. |
650 #7 - HASŁO PRZEDMIOTOWE - NAZWA POSPOLITA |
Nazwa pospolita lub nazwa geograficzna jako element wprowadzający |
Gastronomia |
Określnik formy |
podręczniki dla szkół średnich. |
Source of heading or term |
kaba |
9 (RLIN) |
71962 |
700 1# - HASŁO DODATKOWE - NAZWA OSOBOWA |
Nazwa osobowa |
Chorąży, Magdalena. |
Określenie rodzaju współpracy |
Tł. |
9 (RLIN) |
19089 |
700 1# - HASŁO DODATKOWE - NAZWA OSOBOWA |
Nazwa osobowa |
Arens-Azevêdo, Ulrike. |
9 (RLIN) |
19028 |
920 ## - |
-- |
83-7141-118-9 |
942 ## - ADDED ENTRY ELEMENTS (KOHA) |
Koha item type |
Książki |
Wypożyczenia Koha - wszystkie egzemplarze |
0 |