MARC details
| 000 -ETYKIETA REKORDU |
| pole stałej długości |
02103cam a2200397 i 4500 |
| 001 - NUMER KONTROLNY REKORDU |
| control field |
zz2007972327 |
| 003 - IDENTYFIKATOR NUMERU KONTROLNEGO |
| control field |
NUKAT |
| 005 - DATA OSTATNIEJ MODYFIKACJI REKORDU |
| control field |
20251212203506.0 |
| 008 - DANE KONTROLNE (POLA STAŁEJ DŁUGOŚCI) |
| pole stałej długości |
070919s2007 pl a f f |001 0 pol c |
| 020 ## - MIĘDZYNARODOWY ZNORMALIZOWANY NUMER KSIĄŻKI |
| Międzynarodowy Znormalizowany Numer Książki |
9788320432756 |
| Qualifying information |
T. 2 |
| 020 ## - MIĘDZYNARODOWY ZNORMALIZOWANY NUMER KSIĄŻKI |
| Międzynarodowy Znormalizowany Numer Książki |
9788320432725 |
| Qualifying information |
całość |
| 035 ## - NUMER SYSTEMOWY REKORDU |
| Numer systemowy |
(OCoLC)749583973 |
| 040 ## - INSTYTUCJA SPORZĄDZAJĄCA REKORD |
| Instytucja, która przygotowała dane do khw |
Ł 30/JM |
| Instytucja, która wprowadziła rekord |
Ł 30/JM |
| Instytucja, która zmodyfikowała rekord |
Ł 30/MS |
| -- |
GD 27/LKs |
| 245 00 - STREFA TYTUŁU I OZNACZENIA ODPOWIEDZIALNOŚCI |
| Tytuł |
Chemia żywności : |
| Ciąg dalszy tytułu |
praca zbiorowa. |
| Oznaczenie podserii/części/sekcji |
T. 2, |
| Nazwa podserii/części/sekcji |
Sacharydy, lipidy i białka / |
| Pozostałe elementy strefy tytułu i oznaczenia odpowiedzialności |
pod red. Zdzisława E. Sikorskiego ; aut.: Bronisław Drozdowski [et al.]. |
| 246 30 - WARIANT TYTUŁU |
| Tytuł |
Sacharydy, lipidy i białka |
| 250 ## - STREFA WYDANIA |
| Oznaczenie wydania |
Wyd. 5 zm. |
| 260 ## - PUBLICATION, DISTRIBUTION, ETC. |
| Miejsce wydania |
Warszawa : |
| Nazwa wydawcy |
Wydawnictwa Naukowo-Techniczne, |
| Data wydania |
2007. |
| 300 ## - STREFA OPISU FIZYCZNEGO |
| Określenie formy dokumentu i/lub objętość |
303, [1] s. : |
| Inne elementy opisu fizycznego |
il. ; |
| Wymiary |
24 cm. |
| 336 ## - TYP ZAWARTOŚCI |
| Termin opisujący typ zawartości |
Tekst |
| Kod określający zawartość |
txt |
| Źródło |
rdacontent |
| 337 ## - TYP MEDIÓW |
| Tryb odtwarzania |
Bez urządzenia pośredniczącego |
| Kod typu mediów |
n |
| Źródło |
rdamedia |
| 338 ## - TYP/RODZAJ NOŚNIKA |
| Hasło opisujące typ nośnika |
Wolumin |
| Kod typu nośnika |
nc |
| Źródło |
rdacarrier |
| 500 ## - UWAGA OGÓLNA |
| Uwaga ogólna |
Wyd. 1 i 2 ukazały się pt.: Chemiczne i funkcjonalne właściwości składników żywności ; wyd. 3 i 4 ukazały się pt.: Chemia żywności : skład, przemiany i właściwości żywności. |
| 504 ## - UWAGA DOTYCZĄCA BIBLIOGRAFII ZAŁĄCZNIKOWEJ |
| Uwaga dotycząca bibliografii |
Bibliogr. przy rozdz. Indeks. |
| 521 8# - UWAGA DOTYCZĄCA PRZEZNACZENIA CZYTELNICZEGO |
| Uwaga dotycząca przeznaczenia czytelniczego |
Książka polecana studentom i pracownikom naukowym wydziałów związanych z chemią, technologią i biotechnologią żywności, żywieniem człowieka, bromatologią itp., przydatna dla technologów, towaroznawców i producentów żywności. |
| 650 #7 - HASŁO PRZEDMIOTOWE - NAZWA POSPOLITA |
| Nazwa pospolita lub nazwa geograficzna jako element wprowadzający |
Substancje odżywcze |
| Określnik formy |
podręczniki akademickie. |
| Source of heading or term |
kaba |
| Kontrolny lub znormalizowany numer rekordu hasła wzorcowego |
s 01303569 |
| 9 (RLIN) |
91570 |
| 650 #7 - HASŁO PRZEDMIOTOWE - NAZWA POSPOLITA |
| Nazwa pospolita lub nazwa geograficzna jako element wprowadzający |
Żywność |
| Określnik rzeczowy |
skład chemiczny |
| Określnik formy |
podręczniki akademickie. |
| Source of heading or term |
kaba |
| Kontrolny lub znormalizowany numer rekordu hasła wzorcowego |
s 01301828 |
| 9 (RLIN) |
80817 |
| 650 #7 - HASŁO PRZEDMIOTOWE - NAZWA POSPOLITA |
| Nazwa pospolita lub nazwa geograficzna jako element wprowadzający |
Sacharydy |
| Określnik formy |
podręczniki akademickie. |
| Source of heading or term |
kaba |
| Kontrolny lub znormalizowany numer rekordu hasła wzorcowego |
s 01378503 |
| 9 (RLIN) |
92401 |
| 650 #7 - HASŁO PRZEDMIOTOWE - NAZWA POSPOLITA |
| Nazwa pospolita lub nazwa geograficzna jako element wprowadzający |
Lipidy |
| Określnik formy |
podręczniki akademickie. |
| Source of heading or term |
kaba |
| Kontrolny lub znormalizowany numer rekordu hasła wzorcowego |
s 01006768 |
| 9 (RLIN) |
92400 |
| 650 #7 - HASŁO PRZEDMIOTOWE - NAZWA POSPOLITA |
| Nazwa pospolita lub nazwa geograficzna jako element wprowadzający |
Białka |
| Określnik formy |
podręczniki akademickie. |
| Source of heading or term |
kaba |
| Kontrolny lub znormalizowany numer rekordu hasła wzorcowego |
s 01354165 |
| 9 (RLIN) |
92399 |
| 700 1# - HASŁO DODATKOWE - NAZWA OSOBOWA |
| Nazwa osobowa |
Sikorski, Zdzisław E. |
| Daty biograficzne |
(1930- ). |
| Określenie rodzaju współpracy |
Red. |
| Kontrolny lub znormalizowany numer rekordu hasła wzorcowego |
n 95002845 |
| 9 (RLIN) |
13016 |
| 700 1# - HASŁO DODATKOWE - NAZWA OSOBOWA |
| Nazwa osobowa |
Drozdowski, Bronisław |
| Daty biograficzne |
(1928-2017). |
| Kontrolny lub znormalizowany numer rekordu hasła wzorcowego |
n 99025504 |
| 9 (RLIN) |
27808 |
| 710 2# - HASŁO DODATKOWE - NAZWA CIAŁA ZBIOROWEGO |
| Nazwa ciała zbiorowego lub nazwa geograficzna jako pierwszy element |
Wydawnictwa Naukowo-Techniczne. |
| Powiązanie |
pbl |
| Kontrolny lub znormalizowany numer rekordu hasła wzorcowego |
n 2012253743 |
| 9 (RLIN) |
40978 |
| 920 ## - |
| -- |
978-83-204-3275-6 |
| -- |
T. 2 |
| 920 ## - |
| -- |
978-83-204-3272-5 |
| -- |
całość |
| 942 ## - ADDED ENTRY ELEMENTS (KOHA) |
| Koha item type |
Książki |
| Wypożyczenia Koha - wszystkie egzemplarze |
0 |