Chemiczne i mikrobiologiczne aspekty interakcji żywności i opakowań do żywności / (Record no. 77287)
[ view plain ]
| 000 -ETYKIETA REKORDU | |
|---|---|
| pole stałej długości | 01439naa a2200229 i 4500 |
| 001 - NUMER KONTROLNY REKORDU | |
| control field | xx004726460 |
| 003 - IDENTYFIKATOR NUMERU KONTROLNEGO | |
| control field | NUKAT |
| 005 - DATA OSTATNIEJ MODYFIKACJI REKORDU | |
| control field | 20241231090239.0 |
| 008 - DANE KONTROLNE (POLA STAŁEJ DŁUGOŚCI) | |
| pole stałej długości | 191018s2017 pl a g |000 0 pol c |
| 035 ## - NUMER SYSTEMOWY REKORDU | |
| Numer systemowy | (OCoLC)1126640130 |
| 040 ## - INSTYTUCJA SPORZĄDZAJĄCA REKORD | |
| Instytucja, która przygotowała dane do khw | TARN 010/DO |
| Language of cataloging | pol |
| Description conventions | rda |
| Instytucja, która wprowadziła rekord | TARN 010/DO |
| Instytucja, która zmodyfikowała rekord | TARN 010/DP |
| 041 1# - JĘZYK DOKUMENTU | |
| Język tekstu | pol |
| Język tekstu oryginalnego i/lub pośredniego | eng |
| 100 1# - HASŁO GŁÓWNE - NAZWA OSOBOWA | |
| Nazwa osobowa | Steinka, Izabela. |
| Określenie rodzaju współpracy | Autor |
| 9 (RLIN) | 51102 |
| 245 10 - STREFA TYTUŁU I OZNACZENIA ODPOWIEDZIALNOŚCI | |
| Tytuł | Chemiczne i mikrobiologiczne aspekty interakcji żywności i opakowań do żywności / |
| Pozostałe elementy strefy tytułu i oznaczenia odpowiedzialności | Izabela Steinka. |
| 500 ## - UWAGA OGÓLNA | |
| Uwaga ogólna | Tytuł nagłówkowy. |
| 500 ## - UWAGA OGÓLNA | |
| Uwaga ogólna | Zawiera ilustracje. |
| 504 ## - UWAGA DOTYCZĄCA BIBLIOGRAFII ZAŁĄCZNIKOWEJ | |
| Uwaga dotycząca bibliografii | Bibliografia na stronach 127-131. |
| 520 8# - ADNOTACJA WYJAŚNIAJĄCA LUB ANALIZA WSKAZUJĄCA | |
| Adnotacja wyjaśniająca lub analiza wskazująca | Materiały do produkcji opakowań jako źródło mikroflory w żywności, wskaźnik przeżywalności mikroorganizmów na powierzchni różnych materiałów do pakowania, adhezja i powstawanie biofilmów na powierzchni opakowań, wpływ uszkodzeń opakowania na zachowanie mikroorganizmów, czynniki determinujące przenikanie drobnoustrojów w środowisku płynnym i gazowym, określenie minimalnych pęknieć dla przenikania drobnoustrojów przez opakowanie, interakcje mikroorganizmów z opakowaniami, przewidywanie trwałości materiałów do opakowań. |
| 546 ## - UWAGA DOTYCZĄCA JĘZYKA | |
| Uwaga dotycząca języka | Tekst tłumaczony z języka angielskiego. |
| 773 0# - DANE DOTYCZĄCE DOKUMENTU MACIERZYSTEGO | |
| Podpole kontrolne | p1am |
| Hasło główne dokumentu macierzystego | Caruso, Giorgia. Autor |
| Tytuł | Chemia materiałów opakowaniowych |
| Wydanie | Wydanie I |
| Miejsce wydania, wydawca i data wydania | Warszawa : Wydawnictwo Naukowe PWN, copyright 2017 |
| Zakres powiązania | Strony 101-131 |
| Międzynarodowy Znormalizowany Numer Książki | 9788301191757 |
| Numer kontrolny rekordu | (NUKAT)xx003941531 |
| 942 ## - ADDED ENTRY ELEMENTS (KOHA) | |
| Koha item type | Artykuł/Rozdział |
No items available.
